BVB Circa două treimi din rulaj - asigurat de schimburile cu acţiuni Hidroelectrica

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 12 octombrie 2023

Circa două treimi din rulaj - asigurat de schimburile cu acţiuni Hidroelectrica

Creşteri pentru indici

Aproape două treimi din rulajul de ieri al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), de 77,5 milioane lei, a fost realizat cu acţiuni Hidroelectrica (H2O), ce au cumulat schimburi de 48,4 milioane lei. Titlurile producătorului şi furnizorului de energie electrică au încheiat ziua de tranzacţionare la preţul de 117,5 lei, cu 0,43% peste cel din şedinţa anterioară şi cu 13% mai mare decât preţul din oferta derulată în această vară.

Indicii au avut creşteri pe linie, în ton cu aprecierile pieţelor europene. Indicele compozit BETPlus a urcat cu 0,84%, la 2.114 puncte, în vreme ce indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea (FP), s-a apreciat cu 0,44%, până la 52.744 de puncte.

Echipa de la Prime Transaction a notat, în raportul său zilnic: "Toţi indicii BVB au continuat creşterile de ieri (n.r. alaltăieri) şi astăzi (n.r. ieri) s-au apreciat în medie cu 0,75%. Cea mai mare crestare a înregistrat-o indicele BET, +0,85%, în timp ce BET-NG s-a apreciat doar cu 0,32%. Valoarea tranzacţionată a fost de 15,62 milioane euro, comparabilă cu cea din ziua precedentă (...). Marea majoritatea a emitenţilor din cadrul indicelui BET au avut evoluţii pozitive, cu aprecieri de până la 3,27% pentru One United Properties (ONE). Scăderi sensibile nu au înregistrat decât acţiunile Transgaz (TGN), -0,32% şi Aquila Part Prod Com (AQ), -0,21%".

În piaţa "regular", topul valorii tranzacţiilor a fost condus de acţiunile Hidroelectrica (H2O), ce au cumulat un rulaj de 48,4 milioane de lei, titlurile H2O încheind ziua bursieră în creştere cu 0,43%, la preţul unitar de 117,5 lei.

Pe poziţia a doua în topul rulajului s-au situat acţiunile Banca Transilvania (TLV), ce s-au apreciat cu 2,18%, până la preţul de 22,5 lei, în condiţiile unor schimburi de 6,4 milioane lei.

Acţiunile Nuclearelectrica (SNN) au crescut cu 0,21%, până la preţul de 46,95 lei, pe fondul unei valori a tranzacţiilor de 3,4 milioane lei.

Pe poziţia a patra a clasamentului rulajului s-au situat acţiunile OMV Petrom (SNP), ce au cumulat un rulaj de 2,8 milioane lei, titlurile SNP încheind ziua în stagnare, la preţul de 0,554 lei.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, s-a apreciat cu 0,73%, la 2.653 de puncte, în vreme ce indicele BETAeRO, al companiilor relevante din Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB, s-a apreciat cu 0,69%, până la 904 puncte.

Topul celor mai mari creşteri

1."SIF Hoteluri" (CAOR): +12,93%

2. "Şantierul Naval Orşova" (SNO): +4,37%

3. "One United Properties" (ONE): +3,27%

4. "Cemacon" (CEON): +2,35%

5. "Banca Transilvania" (TLV): +2,18%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Promateris" (PPL): -1,50%

2. "IAR Braşov" (IARV): -1,20%

3. "Aages" (AAG): -1,10%

4. "Electroargeş" (ELGS): -0,86%

5. "Evergent Investments" (EVER): -0,83%

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. BRAVO SANTIERUL NAVAL ORSOVA, se misca natiunea romana, societate constructoare de nave fluviale/barje, oare NAVROM cunoaste ca exista aceasta societate? Acum trebuiesc investitii si construite barje pentru ca razboiul din UCRAINA A CREAT AACEASTA OPORTUNITATE!

    1. Astăzi a scăzut cu 5.44%, dar dintr.o singura tranzacție. Este tipul de acțiune care hibernează luni întregi și are 3-4 tranzacții pe luna, de care unii investitori uita de ea în portofoliu.

    Si nr 1 in topul celei mai ridicole actiuni este castigat de.....ati ghicit BVB...complet supraevaluata si manipulata. Traiasca sifoanele. Asta arata si cat de ridicola este firma in sine... Ce cauta firma asta in BET?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb