ZIARUL BURSA

12 octombrie 2023
Ediţia din 19.10.2024
Parteneriatul public-privat - o condiţie esenţială pentru atingerea ţintelor de dezvoltare durabilă

CONFERINŢA CSR ŞI SUSTENABILITATE Parteneriatul public-privat - o condiţie esenţială pentru atingerea ţintelor de dezvoltare durabilă

George MarinescuMacroeconomie / 12 octombrie 2023

Îndeplinirea celor 17 obiective de dezvoltare durabilă şi atingerea ţintelor asumate de autorităţile de la Bucureşti cu Comisia Europeană în cadrul Green Deal pot fi realizate doar prin investiţii verzi, pe termen lung, investiţii pentru care sunt necesare fonduri consistente, de sute de miliarde de dolari, bani ce pot fi atraşi doar prin cooperarea dintre mediul privat, autorităţi şi societatea civilă şi prin implementarea generală a conceptului de parteneriat public-privat, au afirmat participanţii la Conferinţa "CSR şi Sustenabilitate" organizată de Grupul de presă BURSA.

Israelul începe lupta pe două fronturi

Israelul începe lupta pe două fronturi

Sabin S. BrandiburuInternaţional / 12 octombrie 2023

Armata israeliană a deschis un nou front împotriva Libanului ieri, în a cincea zi de la atacul orchestrat de Hamas, în dimineaţa zilei de 7 octombrie. În urma unor provocări din partea Hezbollah, Israelul a deschis un nou front către Liban şi a atacat mai multe obiective din apropierea zonei de graniţă dintre cele două ţări, potrivit Al-Jazeera.

50 miliarde euro - sprijin european pentru Ucraina

50 miliarde euro - sprijin european pentru Ucraina

George MarinescuPolitică / 12 octombrie 2023

Bruxelles-ul doreşte să instituie un mecanism financiar pentru Ucraina, deşi deficitul bugetar al Uniunii Europene pe anul 2022 a fost cu 107,6 miliarde euro mai mare decât în anul 2021 (344,3 miliarde euro în 2022 şi 236,7 miliarde euro în 2021) potrivit raportului anual întocmit de Curtea de Conturi Europeană (ECA).

Florin Spătaru, Cancelaria Prim-Ministrului: "Avem nevoie de investiţii de 300 miliarde dolari pentru atingerea ţintelor de decarbonizare"

CONFERINŢA CSR ŞI SUSTENABILITATE Florin Spătaru, Cancelaria Prim-Ministrului: "Avem nevoie de investiţii de 300 miliarde dolari pentru atingerea ţintelor de decarbonizare"

George MarinescuMacroeconomie / 12 octombrie 2023

Atingerea ţintei de decarbonizare asumate de ţara noastră pentru anul 2050, adică o reducere de 90% comparativ cu anii "90, necesită implementarea de proiecte pe termen lung şi de o finanţare considerabilă, de 300 miliarde dolari, a declarat Florin Spătaru, consilier de stat la Cancelaria Prim-Ministrului, fost ministru al Economiei.

Conferinţă internaţională "Mass-media în postcomunism"

Conferinţă internaţională "Mass-media în postcomunism"

O.D.Media-Advertising / 12 octombrie 2023

Provocările cu care se confruntă jurnalismul sunt tot mai multe în această perioadă. Universitatea din Oradea organizează, vineri şi sâmbătă, cea de-a opta ediţie a Conferinţei internaţionale "Mass-media în postcomunism", care va reuni 57 de profesori, specialişti în jurnalism, cercetători din sfera comunicării de masă, studenţi şi jurnalişti din România, Republica Moldova şi Ungaria.

Amfiteatrul din incinta Stadionului Cluj Arena va găzdui cursurile susţinute de cadrele didactice ale Facultăţii de Psihologie a UBB Cluj. Sursa foto: clujarena.ro. Foto credit: Cosmin Dragomir

Cursuri universitare pe... stadion

O.D.Miscellanea / 12 octombrie 2023

Educaţie se poate face şi în spaţii mai puţin convenţionale. Avem suficiente exemple în acest sens. O serie de studenţi de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca vor urma cursuri şi la Stadionul Cluj Arena.

Constantin Damov, Coaliţia pentru Economia Circulară: "O parte din profitul companiilor trebuie întors către comunităţile locale"

CONFERINŢA CSR ŞI SUSTENABILITATE Constantin Damov, Coaliţia pentru Economia Circulară: "O parte din profitul companiilor trebuie întors către comunităţile locale"

Andrei IacomiMacroeconomie / 12 octombrie 2023

"Coeficientul de circularitate la nivel mondial a scăzut de la 9,2% în 2020 la 7,2% în 2023; umanitatea face un pas înapoi" "Ar trebui să facem din economia circulară o strategie de ţară" "Ne este foarte greu să luptăm pe piaţa europeană contra eco-dumpingului"  

Dalia Stoian, EfdeN: "ESG este un mod de a cuantifica necuantificabilul"

CONFERINŢA CSR ŞI SUSTENABILITATE Dalia Stoian, EfdeN: "ESG este un mod de a cuantifica necuantificabilul"

Andrei IacomiMacroeconomie / 12 octombrie 2023

"Termenul de sustenabilitate este înţeles greşit; multă lume se gândeşte la mediu, dar acesta este doar o componentă" "În viitorul ideal, nu ar trebui să existe finanţări pentru combustibilul fosil" 

Criteriile Environmental, Social & Governance (ESG), ce au în prim plan aspecte legate de mediu, sociale şi de guvernanţă corporativă, reprezintă un mod foarte bun de a cunatifica necuantificabilul, a afirmat Dalia Stoian, membru al boardului EfdeN, ONG din domeniul educaţional preocupat de a aduce sustenabilitatea mai aproape de studenţi, tineri profesionişti şi publicul larg.

Sursa foto: facebook / George Simion

AUR doreşte un nou referendum pentru definirea constituţională a familiei

I.Ghe.Politică / 12 octombrie 2023

Preşedintele AUR, George Simion, a anunţat, ieri, că membrii formaţiunii politice pe care o conduce vor iniţia în perioada următoare demersuri pentru promovarea a două referendumuri: unul pentru definirea constituţională a familiei ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie şi al doilea pentru introducerea în Constituţie a plăţilor în numerar.

Laszlo Borbely, DDD: "Planul de acţiune pentru economia circulară e stabilit până în 2032"

CONFERINŢA CSR ŞI SUSTENABILITATE Laszlo Borbely, DDD: "Planul de acţiune pentru economia circulară e stabilit până în 2032"

George MarinescuMacroeconomie / 12 octombrie 2023

Guvernul a aprobat săptămâna trecută planul de acţiune pentru implementarea strategiei privind economia circulară, strategie ce a fost adoptată anul trecut şi care include şapte domenii mari de activitate, a arătat Laszlo Borbely, Consilier de Stat la Cabinetul Prim-Ministrului şi coordonator al Departamentului de Dezvoltare Durabilă (DDD) din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Maria Grapini, europarlamentar: "Decalajul dintre reglementare şi implementare creează neconformităţi"

CONFERINŢA CSR ŞI SUSTENABILITATE Maria Grapini, europarlamentar: "Decalajul dintre reglementare şi implementare creează neconformităţi"

A.V.Macroeconomie / 12 octombrie 2023

Ţara noastră poate să respecte toate regulile de mediu cu ţintele din 2030 şi cele din 2050 doar dacă facem să funcţioneze sistemic toţi actorii implicaţi, respectiv să nu facem acest lucru în mod formal, spune Maria Grapini, europarlamentar. Domnia sa subliniază: "Din punctul meu de vedere, ritmul de reglementare în domeniu este mai mare decât cel al implementării. Acest decalaj dintre reglementare - care merge înainte - şi implementare, care nu ţine ritmul, duce la neconformităţi".

Diana Buzoianu, deputat: "Avem în lucru un proiect prin care să transformăm recomandările de combatere a risipei alimentare în obligaţii"

CONFERINŢA CSR ŞI SUSTENABILITATE Diana Buzoianu, deputat: "Avem în lucru un proiect prin care să transformăm recomandările de combatere a risipei alimentare în obligaţii"

Sabin S. BrandiburuMacroeconomie / 12 octombrie 2023

Deputaţii lucrează în prezent la un proiect care să transforme recomandările privind combaterea risipei alimentare în obligaţii, în contextul în care în România se aruncă anual 2,55 milioane de tone de mâncare, spune Diana Buzoianu, vicepreşedintele Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor.

Cresc stocurile de panouri solare şi se aprind tot mai multe baterii în Europa

Cresc stocurile de panouri solare şi se aprind tot mai multe baterii în Europa

Călin RecheaInternaţional / 12 octombrie 2023

Călin Rechea

Revista de specialitate PV Magazine (pv-magazine.com) scria recent că o parte semnificativă a capacităţii solare instalate în Germania, circa 15%, este afectată de uzura prematură a panourilor solare şi de rata mare a defecţiunilor înregis­trate la nivelul invertoarelor (vezi articolul "Panourile solare din Germania îmbătrânesc şi mor prematur, chiar şi cele din noile generaţii, BURSA, 13 septembrie 2023).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 12 Octombrie 2023

MACRO NEWSLETTER 12 Octombrie 2023

Macroeconomie / 12 octombrie 2023

Producţia industrială din Italia şi-a accelerat scăderea anuală în august 2023, până la 4,2%, de la 2,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după o scădere de 0,9% în luna anterioară. Producţia bunurilor de capital şi-a...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo