AUR doreşte un nou referendum pentru definirea constituţională a familiei

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 12 octombrie 2023

Sursa foto: facebook / George Simion

Sursa foto: facebook / George Simion

English Version

Preşedintele AUR, George Simion, a anunţat, ieri, că membrii formaţiunii politice pe care o conduce vor iniţia în perioada următoare demersuri pentru promovarea a două referendumuri: unul pentru definirea constituţională a familiei ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie şi al doilea pentru introducerea în Constituţie a plăţilor în numerar.

George Simion a precizat: "Conform legii se va organiza o strângere de semnături pentru plăţile în numerar, pentru introducerea în Constituţie a plăţilor cu numerar. Am văzut şi în alte ţări că se întâmplă acest lucru, în Austria, în Elveţia. Sigur, acolo nu există teoria conspiraţiei".

Liderul AUR a arătat că ambele referendumuri pot fi organizate în aceeaşi zi.

Arătăm că, la finalul lunii mai, reprezentanţii AUR au cerut Guvernului să conteste decizia pe care Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a pronunţat-o cu privire la căsătoriile între persoanele de acelaşi sex şi au solicitat Executivului să îşi exprime foarte clar poziţia cu privire la acest subiect. Aceştia au mai spus că, în cazul în care în termen de trei luni, Guvernul refuză să conteste decizia CEDO, atunci AUR va demara procedurile pentru organizarea unui nou referendum pentru redefinirea familiei în Constituţie.

Menţionăm că în 26 septembrie 2023 CEDO a respins contestaţia Guvernului în cazul Buhuceanu şi alţii vs România privind protecţia familiilor formate de persoane de acelaşi sex. Astfel, hotărârea CEDO pronunţată în luna mai a acestui an rămâne definitivă, la fel ca obligaţia pozitivă a Guvernului şi Parlamentul României de a adopta măsuri urgente care să asigure protecţia şi recunoaşterea legală a tuturor familiilor.

Referitor la această temă, Patriarhia Română a transmis, după decizia CEDO din 22 mai, o reacţie cu privire la parteneriatul civil. Potrivit Bisericii Ortodoxe Române, parteneriatul civil este "o reală subminare a asumării responsabilităţii integrale a celor doi soţi" şi legalizează concubinajul.

Amintim că în 6 şi 7 octombrie 2018 a avut loc un referendum de modificare a Constituţiei României, demersul având la bază o iniţiativă cetăţenească demarată de Coaliţia pentru Familie, la sfârşitul anului 2015. Referendumul, susţinut şi de către BOR, nu atins însă pragul necesar validării.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. ar trebui bor sa interzica si divortul si avortul, si relatiile inaintea casatoriei, nu mai spun de relatiile intre persoane de acelasi sex.

    ar fi bine sa devenim o dictatura bisericeasca.  

    Propun sa se mai adauge încă 2 întrebări: 1. Modificarea pensiilor speciale. 2. Daca vrem sa mai sprijinim total pe Ukraina in conflictul asta

    1. da, si da, sustin, sunt de acord cu ideile tale .

      Ban.Cher.Vali 

    am o sugestie in cazul referendumului pt introducerea platilor cu cash in constitutie - sa fie garantata aceasta modalitate de plata pe teritoriul Romaniei cu o precizare expresa a neutilizarii nici unui plafon limitativ NICIODATA! Politicile de prevenire a spalarii banilor si de prevenire a actelor de terorism/coruptie reprezinta treaba bancilor si NICIODATA NU TREBUIE EXTRAPOLAT ASA CEVA ASUPRA UNEI INTREGI ECONOMII ! NICIODATA!

    ANAF intai sa isi rezolve mizeriile interne (neimplementarea unui sistem IT integrat si performant, politici fiscale practic aplicate ca in 90 sau 2000, coruptie de neam prost de origine politica - dc nu dai contributia la partid si spaga la ANAF, comerciantul sau producatorul e scos din joc in sub 3 luni- , etc) inainte de a incepe marea haituire a romanilor ...  

    frate, tampit mai e Ciolacu!  

    adica in urma crizei din 2008-2009 reteaua de banci s-a restrans cu aproape 35-40% si numarul ATM-urilor aproape s-a injumatatit (rural+urban) si vine covrigarul asta sa bage limita de utilizare a cash-ului !!!! Ca asa i s-a dat ordin extern de la fufele de la FMI sau de la satanistii de la WEF (world economic forum). Si el ca un covrigar prost ce e , a si sarit sa-l execute! SA NU VA PUNA DRACU SA BAGATI LIMITA LA UTILIZAREA CASH-ULUI CA NU O SA PLACA ROMANILOR! ROMANIA E TARA CASH-ULUI, CEA MAI IUBITOARE TARA DE CASH DIN LUME ALATURI DE ALTE VARFURI IUBITOARE DE CASH (ex: Germania - si acolo iubesc germanii cash-ul de nu se poate).  

    Ban.Cher.Vali 

    ...

    asta si sosoaca vor sa ne faca de rasul Europei

    1. Suntem deja de rasul lumii.ce vrea "asta" reprezinta calea spre normalitate.tu nu vrei casatorie doar intre barbat si femeie?

    saracu, nu stie ce sa mai faca pentru putina atentie....

    Abia astept sa nu ma duc

    1. Casatoria homo vine la pachet cu adoptia.vezi ce s-a intamplat in tarile care au legalizat astfel de casatorii.tu ai da un copil spre adoptie la doi tatici?

      Dar tu ti-ai da vreun copil spre aduptie?

    Aș propune ca referendumul să fie după ce Semeon va avea primul copil ( bine el vorbea de vreo 7 )

    Ce exemplu dai Semeoane fără copil! Familia tradiționala concepea copilul în noaptea nunții! Ești AUR sau poleiala ? 

    tu si Sosoaca sunteri frati?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb