BVB Creştere pe linie pentru indici

A. I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 august 2020

Creştere pe linie pentru indici

Tranzacţii de 28,2 milioane lei, sub media zilnică a anului

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în apreciere, într-o zi cu evoluţii neconcludente în pieţele europene.

BET, al celor mai lichide şaptesprezece acţiuni de la bursa noastră, cu excepţia SIF-urilor, a avut o creştere de 0,73%, în timp ce BET-XT, ce urmăreşte parcursul celor mai lichide 25 de titluri de la BVB, s-a apreciat cu 0,74%.

Valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la 28,2 milioane de lei, peste cea din şedinţa anterioară, când rulajul a fost de numai 12,8 milioane lei, dar sub media zilnică a anului curent, de circa 47,46 milioane lei.

În raportul de analiză al societăţii, echipa de la Prime Transaction a notat: "Evoluţii pozitive pentru toţi indicii BVB. BET-FI a înregistrat cea mai mare apreciere dintre indici, cu un avans de 0,82%. Valoarea tranzacţiilor a fost de 5,8 milioane euro, sub media anului curent. Fondul Proprietatea (FP) a fost cel mai lichid emitent de astăzi (n.r. ieri) cu o valoare tranzacţionată de 6,7 milioane lei. De asemenea, lichiditatea a fost ajutată şi de două tranzacţii pe piaţa «deal», una cu acţiuni Electrica (EL), în valoare de 2,1 milioane lei şi alta cu titluri OMV Petrom (SNP), de 1,3 milioane lei. Din indicele BET, cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de cele două bănci, respectiv: Banca Transilvania (TLV), 2,97% şi BRD - Groupe Societe Generale (BRD), 1,72%. La polul opus, Transelectrica (TEL) a avut cea mai mare corecţie, de 2,33%".

În piaţa "regular", topul valorii tranzacţionate a fost condus de acţiunile Fondul Proprietatea, cotaţia FP încheind şedinţa de tranzacţionare în stagnare, la preţul de 1,25 lei.

Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale au urcat la preţul de 11,82 lei, pe cel de-al doilea rulaj al sesiunii bursierei, de 6,58 milioane lei.

Poziţia a treia în clasamentul valorii tranzacţionate a fost ocupată de titlurile Banca Transilvania, cotaţia TLV încheind ziua bursieră la 2,08 lei, pe fondul unui rulaj de 2,31 milioane lei.

Titlurile OMV Petrom (SNP) au stagnat la preţul de 0,31 lei, pe fondul unui rulaj de 1,67 milioane lei.

În piaţa "deal", tranzacţia cu acţiunile Electrica s-a realizat la preţul de 10,5 lei, similar cu referinţa din piaţa "regular", în timp ce transferul cu titlurile OMV Petrom a avut loc la preţul de 0,308 lei, cu 0,65% sub referinţă.

Indicele compozit BETPlus a avut o creştere de 0,74%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, a avut un avans de 0,59%. Indicele BET-NG, ce urmăreşte evoluţia sectorului energetic şi a utilităţilor, a urcat cu 0,15%,

Topul celor mai mari creşteri

1. "Condmag" (COMI): +6,25%

2. "Oil Terminal" (OIL): 3,59%

3. "Transilvania Broker de Asigurare" (TBK): +3,47%

4. "Erste Group Bank" (EBS): +3,34%

5. "Banca Transilvnia" (TLV): +2,97%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Electroputere" (EPT): -10,53%

2. "Comcm" (CMCM): -6,90%

3. "Uztel" (UZT): -6,00%

4. "Transelectrica" (TEL): -2,33%

5. "Compa" (CMP): -2,05%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb