De ce au nevoie companiile farmaceutice de imunitate în faţa legii?
Călin RecheaCompanii / 5 august 2020
Călin RecheaCompanii / 5 august 2020
DAN NICOLAIECultură / 5 august 2020
Cultură / 5 august 2020
Ministerul Educaţiei şi Cercetării aşteaptă decizia Ministerului Sănătăţii prin care se va decide calea pe care ministerul respopnsabil cu educaţia o va aborda pentru noul an şcolar/universitar, respectiv dacă şcoala va fi efectuată cu elevii faţă în faţă, online, mixt sau prin alte forme intermediare, în funcţie de nivelul de învăţământ, ne-au transmis reprezentanţii Ministerului Educaţiei, într-un interviu.
Cultură / 5 august 2020
CORNEL CODIŢĂEditorial / 5 august 2020
Meciul, după cum se vede, este foarte strîns. Ca să fim mai aproape de realitate, ar trebui să spunem că este mai mult o cursă, decît un meci, iar ea face parte nu dintr-o elegantă şi "curată" competiţie sportivă, ci dintr-un cît se poate de "murdar" război total. Aşa cum, spre exemplu, deplasarea trupelor lui Napoleon în campaniile sale nu este o simplă competiţie contra cronometru, ci una dintre performanţele de excepţie care au dat "Împăratului" cheia succeselor sale militare.
A CONSEMNAT EMILIA OLESCUCompanii / 5 august 2020
I.GHE.Companii / 5 august 2020
Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a publicat, ieri, în dezbatere publică proiectul de ordonanţă de urgenţă privind instituirea cadrului legal pentru acordarea unor ajutoare de stat companiilor de transport aerian Tarom şi Blue Air, pentru compensarea pierderilor suferite ca urmare a pandemiei Covid-19.
A.V.Bănci-Asigurări / 5 august 2020
Băncile de retail franceze vor trebui să îşi reducă semnificativ costurile ca să poată compensa scăderea veniturilor lor, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanţă Alvarez & Marsal, care menţionează că actuala criză generată de pandemia de coronavirus a avut un impact puternic asupra unora dintre cei mai mari creditori din Europa.
Cultură / 5 august 2020
Educaţia de business a liderilor a devenit un criteriu important în supravieţuirea unei afaceri, în special în perioadele de criză, conform specialiştilor din domeniu. Programele MBA pot veni în sprijinul managerilor pregâtindu-i să se descurce în mediul de business, să reuşască să menţină pe piaţă afacerile pe care le conduc atunci când acestea trec prin situaţii limită şi chiar să urce pe culmile succesului. Un Executive MBA este un program educaţional complex, dedicat managerilor şi antreprenorilor care îşi doresc o dezvoltare sau consolidare a carierei, îşi propun să aibă un rol strategic în activitatea firmei sau au propria companie pe care doresc să o crească, la nivel naţional sau peste hotare.
Cultură / 5 august 2020
Cultură / 5 august 2020
Cultură / 5 august 2020
Lumea ce confruntă cu o "catastrofă generaţională" din cauza închiderii şcolilor în timpul pandemiei, este de părere Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, care a subliniat, ieri, că aducerea elevilor înapoi, în siguranţă, în sălile de clasă trebuie să fie o "prioritate de top", conform Reuters, citată de Hotnews.
Cultură / 5 august 2020
• • Guvernele din ţările cu venituri mici şi medii ar putea ajunge să cheltuiască pentru educaţie cu 77 de miliarde de dolari mai puţin decât era planificat în următoarele 18 luni
COVID-19 se transformă într-o situaţie de urgenţă pentru educaţia globală. Milioane de copii, în special cei din clasa cea mai săracă şi fete tinere, riscă să piardă oportunităţile de învăţare care le-ar putea transforma viaţa, potrivit Forumului Economic Mondial.
Cultură / 5 august 2020
Cultură / 5 august 2020
Chestiunea începerii noului an şcolar preocupă şi administraţiile locale. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, solicită Guvernului o dezbatere serioasă asupra pregătirii începerii noului an şcolar, în condiţii de siguranţă sanitară: "Solicit ferm Guvernului şi prim-ministrului Ludovic Orban o dezbatere serioasă asupra pregătirii începerii noului an şcolar, în condiţii de siguranţă sanitară". Gabriela Firea a afirmat că premierul Ludovic Orban ignoră problemele reale cu care cetăţenii se confruntă. "Suntem în al doisprezecelea ceas: criza sanitară deplorabil gestionată produce efecte pentru toată societatea, iar copiii sunt ţinte directe ale greşelilor guvernamentale".
Cultură / 5 august 2020
Aflaţi, firesc, în linia întâi a celor interesaţi de felul cum se vor desfăşura cursurile, elevii vin cu propuneri concrete pentru adulţii aflaţi în funcţii decizionale. Consiliul Naţional al Elevilor lansează ResetEDU: "În contextul educaţional actual, luând în considerare scenariile privind începerea anului şcolar publicate de către autorităţi, Consiliul Naţional al Elevilor dă startul demersului ResetEDU, sub umbrela căruia vom lansa consultări şi vom formula propuneri privind şcoala în timp de pandemie.
Cultură / 5 august 2020
Cultură / 5 august 2020
În era tehnologiei informatice, alternativa demersului educaţional online poate fi o compIementară a modului tadiţional de desfăşurare a actului instructiv-educativ, consideră prof. Ionel Puşcaş, Inspector şcolar general, care ne-a prezentat, într-un scurt interviu, perspectiva domniei sale asupra situaţiei actuale din educaţie.
Cultură / 5 august 2020
Excluderea copiilor care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse de la procesul de învăţământ (în perioada pandemiei) reprezintă o dramă. Aproape jumătate dintre elevii din ţara noastră (47%) au avut acces limitat la educaţie, în timpul măsurilor de izolare impuse de pandemie, neavând la dispoziţie o tabletă sau un computer.
Cultură / 5 august 2020
Cultură / 5 august 2020
Piaţa cărţii şcolare este profund afectată de pandemie, interesul pentru auxiliarele şcolare scăzând simţitor, în ultimele luni, ne-a spus Corina Toader, Director Departament Educaţional, Grupul Editorial Corint. Potrivit domniei sale, dacă vânzarea de carte a scăzut, în general, cu un procent de circa 50%, pe segmentul de carte şcolară vânzările au scăzut cu aproape 70%.
Cultură / 5 august 2020
Cultură / 5 august 2020
A.I.Piaţa de Capital / 5 august 2020
• Surse din piaţă susţin că ASF trebuie să efectueze o analiză a structurii vânzătorilor de acţiuni SIF5, din timpul derulării operaţiunii
Oferta publică de răscumpărare de acţiuni SIF Oltenia (SIF5), derulată de societatea de investiţii din Craiova între 22 iulie şi 4 august la preţul de 2,75 lei/titlu, a fost suprasubscrisă de 8,78 ori, după cum reiese din raportul remis ieri de intermediarul Voltinvest, către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
A. I. Piaţa de Capital / 5 august 2020
I.GHE.Politică / 5 august 2020
I.GHE. Politică / 5 august 2020
A.I. Piaţa de Capital / 5 august 2020
CRISTIAN DOGARUBănci-Asigurări / 5 august 2020
JULIA PANDIBănci-Asigurări / 5 august 2020
JULIA PANDIBănci-Asigurări / 5 august 2020
VALENTIN M. IONESCUMiscellanea / 5 august 2020
A.I.Piaţa de Capital / 5 august 2020
Macroeconomie / 5 august 2020
D.NSport / 5 august 2020
O.D.Miscellanea / 5 august 2020
O.DMiscellanea / 5 august 2020
A CONSEMNAT ADELINA TOADERCompanii / 5 august 2020
A.V.Internaţional / 5 august 2020
Andrei Iacomi
George Marinescu
Emilia Olescu
Cornel Codiţă
George Marinescu
A.D.
Euro | 4.9764 |
Dolar SUA | 4.7908 |
Franc elveţian | 5.3538 |
Liră sterlină | 5.9910 |
Gram de aur | 401.4137 |
convertor valutar
»=Piaţa de Capital /A.V. - 20 decembrie
Piaţa de Capital /A.I. - 20 decembrie
Piaţa de Capital /A.V. - 19 decembrie
Piaţa de Capital /A.I. - 18 decembrie
George Marinescu