De ce au nevoie companiile farmaceutice de imunitate în faţa legii?

Călin Rechea
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 5 august 2020

De ce au nevoie companiile farmaceutice de imunitate în faţa legii?
Călin Rechea

Autorităţile şi companiile farmaceutice parcă nici nu mai încercă să arate că privesc populaţia şi altfel decât ca pe o turmă de cobai fără drepturi.

Tot ce nu corespunde "viziunii" oficiale, chiar dacă vine de la experţi medicali recunoscuţi pe plan naţional sau internaţional, este catalogat drept teorie a conspiraţiei, iar cetăţenilor li se cere imperativ să fie responsabili.

Dar dacă cetăţenilor li se cere responsabilitate, de ce nu se aplică acelaşi principiu şi în cazul autorităţilor politice sau companiilor farmaceutice?

Şi cum poţi să deplângi efectele negative ale teoriilor conspiraţiei şi să susţii măsurile de reducere la tăcere a tuturor opiniilor contrare când la răspândirea acestora contribuie tocmai companiile farmaceutice?

Cum? Prin cererile adresate autorităţilor de a fi exonerate de orice responsabilitate, inclusiv din punct de vedere al despăgubirilor materiale, în ceea ce priveşte efectele negative secundare ale vaccinurilor anti-Covid.

Într-o ştire recentă de la Reuters se arată că "AstraZeneca va fi exceptată de la răspunderea materială în majoritatea ţărilor cu care a încheiat acorduri de furnizare a vaccinului".

"Este o situaţie unică, iar o companie nu poate să-şi asume aceste riscuri dacă peste patru ani vor apărea efecte secundare ale vaccinului", a declarat Ruud Dobber, membru al conducerii executive de la AstraZeneca, pentru Reuters.

Dobber a mai precizat că "pentru majoritatea ţărilor este acceptabilă preluarea acestui risc deoarece este în interesul lor naţional".

Adică este în interesul naţional să conduci experimente pe scară largă asupra unei populaţii terorizate, iar apoi aceeaşi populaţie să plătească despăgubiri, prin intermediul bugetului de stat, pentru efectele secundare?

Atunci va exista o răspundere corespunzătoare, penală şi materială, pentru autorităţile guvernamentale care îşi dau acordul pentru astfel de experimente? Greu de crezut.

Oficialul de la AstraZeneca nu a dorit să ofere numele ţărilor care sunt gata să ofere o astfel de imunitate pentru companiile farmaceutice.

Oare în acea listă se află şi ţara noastră? Nu ar trebui ca autorităţile "noastre" guvernamentale să ofere răspunsul şi detalii cu privire la extinderea "imunităţii" pentru producătorii de vaccinuri anti-Covid?

În loc să întrebe ironic, pe contul său de Facebook, dacă "v-aţi dorit vreodată să practicaţi medicina fără efortul de a fi responsabil pentru oamenii care mor", poate că doctorul Raed Arafat ar trebui să direcţioneze apelul către responsabilitate şi în alte direcţii, mult mai "grele", şi să ofere un răspuns pentru cetăţenii României.

Reuters mai scrie că autorităţile americane au aprobat cadrul legal pentru exceptarea de la responsabilitatea materială a companiilor farmaceutice încă din 2005.

Pe marginea articolului Reuters, Zerohedge scrie că "cererea de imunitate în faţa legii arată că elitele corporatiste şi instituţiile guvernamentale de reglementare au foarte puţină încredere în aceste vaccinuri".

Modul în care este condusă acţiunea de "informare" a populaţiei din SUA cu privire la noul coronavirus l-a determinat pe analistul Martin Armstrong să scrie pe blogul său că "există o conspiraţie a mass-media împotriva populaţiei" şi oferă exemplul moderatorilor de la Youtube, care cenzurează orice declaraţii care contrazic poziţia exprimată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii sau Bill Gates, deşi nu au niciun fel de expertiză medicală în acest sens.

Armstrong a oferit apoi un exemplu personal. O rudă apropiată, despre care spune că a fost "asistentă medicală din prima linie în New Jersey", a fost infectată cu noul coronavirus şi a fost declarată vindecată după două zile. Soţul său, supraponderal şi cu diabet, a avut nevoie de internare după ce a fost infectat, dar a revenit acasă după câteva zile, în condiţiile în care a urmat tratamentul cu hidroxiclorochină şi zinc.

De ce nu li se oferă tuturor celor infectaţi opţiunea tratamentului cu acest medicament extrem de ieftin?

Răspunsul este oferit în articolul "Gilead: 21 de miliarde de motive pentru discreditarea hidroxiclorochinei" de pe site-ul publicaţiei OmniJournal.

"Niciun medicament din istoria medicinei nu a avut parte de atâtea atacuri din partea mass-media, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, oficiali guvernamentali şi experţi medicali instituţionali precum hidroxiclorochina", se arată în introducere, unde se mai subliniază că a medicamentul a fost prescris pacienţilor în ultimii 65 de ani.

Deşi "siguranţa sa a fost dovedită în deceniile de utilizare", acum "hidroxiclorochina este considerată o substanţă periculoasă şi otrăvitoare după ce s-a dovedit promiţătoare ca terapie pentru COVID-19".

În lista de referinţe, majoritatea către articole din revistele de specialitate, apar o serie de "curiozităţi".

Una dintre trimiteri este către Jurnalul Oficial al Republicii Franceze. În numărul 12 din 15 ianuarie 2020 se precizează că "hidroxiclorochina în toate formele sale este clasată în lista a II-a de substanţe otrăvitoare", iar autorul articolului din OmniJournal, doctorul James Todaro, aminteşte că noua clasificare vine după zeci de ani în care medicamentul a fost eliberat fără reţetă în Franţa.

La câteva săptămâni după interdicţie, reputatul medic Didier Raoult a prezentat rezultatele unor teste clinice care demonstrau eficienţa hidroxiclorochinei împotriva COVID-19.

Articolul din OmniJournal mai aminteşte că încă din 2005 se ştia despre efectele profilactice şi terapeutice ale clorochinei împotriva SARS-CoV, virusul responsabil pentru sindromul respirator sever acut (SARS).

Studiul a fost publicat în revista "Virology Journal" din 22 august 2005 sub titlul "Chloroquine is a potent inhibitor of SARS coronavirus infection and spread" şi este disponibil online pe site-ul BioMed Central, parte a Springer Nature. În momentul publicării articolului, revista "Virology Journal" era editată de instituţia unde activează şi doctorul Anthony Fauci, National Institutes of Health (NIH), în calitate de director al National Institute of Allergy and Infectious Diseases.

Autorul articolului din OmniJournal subliniază că producătorul vaccinului Remdesivir, compania farmaceutică Gilead, are "un interes direct ca hidroxiclorochina să eşueze", în condiţiile în care valoarea de piaţă a companiei a scăzut cu circa 21 de miliarde de dolari după anunţul preşedintelui Trump privind utilizarea hidroxiclorochinei şi au recuperat "pierderea" după anunţul doctorului Fauci privind succesul vaccinului într-o serie de teste.

Un alt aspect interesant subliniat în articolul din OmniJournal este şi legătura puternică dintre publicaţiile de specialitate şi industria farmaceutică.

"Publicaţiile medicale au devenit tot mai mult instrumente de marketing pentru industria farmaceutică", scrie doctorul James Todaro, care citează o declaraţie a unui fost editor al prestigioasei publicaţii "New England Journal of Medicine", Marcia Angell, apărut în cartea "Adevărul despre companiile farmaceutice", publicată de Random House în august 2005.

"Devenită mai mult o maşină de marketing pentru vânzarea de medicamente ale căror beneficii sunt îndoielnice, industria farmaceutică îşi foloseşte banii şi puterea pentru a co-opta fiecare instituţie care îi stă în cale, inclusiv Congresul SUA, FDA (Food and Drug Administration), centrele medicale universitare şi chiar profesia medicală însăşi", scria Marcia Angell.

Oare cât de mult s-a "îmbunătăţit" situaţia după 15 ani de la publicarea cărţii?

Articolul doctorului Todaro din OmniJournal oferă şi date privind nivelul "donaţiilor" primite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii de la companiile farmaceutice.

Directorul acestei instituţii, doctorul Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat recent că, în ciuda numărului mare de vaccinuri anti-Covid care sunt testate în prezent, "este posibil ca o soluţie miraculoasă să nu fie găsită niciodată", iar un articol recent din Los Angeles Times vine cu alte informaţii îngrijorătoare.

Conform normelor federale din SUA, "un vaccin pentru COVID-19 poate fi autorizat pentru utilizare dacă se dovedeşte sigur şi eficient în cel puţin jumătate dintre cei care îl primesc", după cum scrie publicaţia din California, unde se mai arată că "eficienţa nu este definită prin oprirea infectărilor cu noul coronavirus, ci doar minimizarea simptomelor", conform experţilor.

Oare aşa este definită "eficienţa" unui vaccin anti-Covid şi în ţara noastră? Să sperăm că răspunsul nu este afirmativ, iar autorităţile guvernamentale nu consideră că este acceptabilă preluarea responsabilităţii pentru efectele secundare în locul companiilor farmaceutice, sub acoperirea "interesului naţional", aşa cum declara cu aroganţă reprezentantul companiei care cerea imunitate în faţa legii.

Poate că a venit vremea evaluării obiective a opţiunilor disponibile, fără declaraţii isterice ale autorităţilor şi fără măsuri pentru reducerea la tăcere a vocilor care nu convin, deoarece trecerea la vaccinarea în masă a cetăţenilor, priviţi doar ca o turmă fără drepturi care trebuie imunizată, deschide o cale prea groaznică pentru a fi contemplată

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Industria Pharma si intreg sistemul medical trebuie strict controlat de stat sau nationalizat in orice tara din lume pentru ca nu sunt compatibile cu principalul principiul capitalist de maximizare a profitului.

    1. Articolul domnului Rechea este , sa ma iertati, superficial. Hidroxiclorochina are nenumarate efecte secundare de la cele mai usoare, la unele foarte grave. Desigur, in lupta cu malaria, care este o boala devastatoare, toate aceste efecte secundare aproape ca nu mai conteaza.

      O sa va dau un singur exemplu de efect secundar grav, hidroxiclorochina provoaca modificari serioase ale ritmului cardiac si foarte multe persoane au facut infarct. Acesta este un fapt cert si nu o speculatie de teoria conspiratiei. 

      Lista efectelor secundare este lunga si va mai dau unul. Medicamentul provoaca probleme serioase de vedere (sensibilitate la lumina, incetosare, micsorarea campului vizual etc).

      Daca ne folosim putin logica, nu cred ca exista vreun politician care sa fi acceptat pierderile de vieti omenesti si pierderile economice uriase ale carantinei daca ar fi avut la indemana un medicament „minune”. Pur si simplu , in cazul Covid, efectele benefice ale hidroxiclorocinei sunt infime in raport cu riscurile medicale. In cazul Covid, se stie, nu actioneaza la fel de eficient ca si in cazul malariei... 

      Deci un medicament testat timp de 65 de ani versus "vaccinul" făcut în șase luni? La ce firmă de medicamente lucrezi?

      ESTI PLATIT DE BIG PHARMA?

    In anul 2015, Romania are o rata de decese de 1530 de oameni la 100, 000 de locuitori, penultima intr-o ierarhie incepand cu numar mic de decese si mergand in jos la numar mare de decese. Bulgaria a avut o rata de decese de 1, 660 de persoane/100, 000 de locuitori! Ungaria, 1, 500 de locuitori la 100, 000 de mii de locuitori. Media europeana este de 1, 036 de decese/100, 000 de locuitori! In 2, 015, 5, 217, 000 au decedat in UE! Prin urmare, in Romania, in 2015 au murit 296, 973 de oameni! Din cauza conditiilor proaste de viata si standardelor joase si extrem de joase de civilizatie! DE EI NU S-A INGRIJIT NIMENI! 813 oameni pe zi au murit in Romania in 2015! Nimeni nu i-a dat pe sticla! OARE S-A INGRIJIT CINEVA DE EI? LE-A PRELUNGIT CINEVA VIATA? Intr-o tara fara spitale moderne si medicina de viitor asta este singurul sens! Intr-o lume dezvoltata nu ar fi existat astfel de statistici! In schimb, SARS Cov-2 este supraevaluat! PS: FIECARE MOARTE ESTE TRAGICA, INDIFERENT DE BOALA! DAR MORTII DE COVID, DACA SUNT DE COVID, NU CU COVID, SUNT SPECIALI, SPUN AUTORITATILE...

    E un virus creat si folosit in scopuri politice, din pacate. Totul indica acest lucru, plecand de la OMS, continuand cu atitudinea guvernelor, cu fascismul in forma incipienta din corporatii, cu atitudinea si politica bancilor centrale (de indatorare a statelor cu orice pret) cu propaganda neo-marxista platita de guverne, cu salutul fascis al FIAREI (cot in cot) si cu toate celelalte.

    Tre sa fii chior sa nu vezi sau sa nu intelegi ca e vorba de o noua ideologie si o noua religie, bagate pe gat de un grup iudeo masonic ocult care conduce planeta din umbra.  

    Scopul final al industriei de medicamente este profitul.Din prospectele medicamentelor rezulta multe efecte secundare,care pot da alte boli.S-a vazut si pana acuma ca au fost eliminate multe medicamente ieftine si inlocuite cu altele mai scumpe si efect aproape la fel.S-a imbunatatit sanatatea oamenilor in ultimul timp?Dupa gripa spaniola,nu s-a stiut cauza aparitiei gripei.Se cunoaste cauza virusului actual?Poate vom afla alte „povesti de adormit copii”.

    Vaccinarea este un genocid planificat si executat .. in masa... ca asa vor unii actionarii din corporatii ...si prin marionete puse politicieni si magistrati, "medici"... executata . Vedeti definitia militara a bioterorismului si prin ce se manifesta in ce scopuri . Studiati cine sunt producatorii si ingredientele - in fapte- efecte .. prospectele , vaccinatii CONTAGIOSI de la 30 de zile in sus... bombe biologice din oameni inainte sanatosi .. Conditia de vaccinare e sa fie sanatos clinic ..sa reziste imbolnavirii - poate .. daca are cine sa ii ingrijeasca . Cei care au alte afectiuni sau sunt pe tratamente biochimice - vaccinarea e deja lovitura de gratie .. trimisi acasa - avariati nu are cine si cum ingrijiti ( generatiile cu ochii in smart, egotice, ..iubindu-se pe sine, manichiura/ fardurile/ cremele , parfumurile in exces si forma corpului admirata zilnic - nu au compasiune si nici cunostinte minimale de tehnici de ingrjire semeni ... nu fac nimic fara sa primesca ceva la schimb .. si nici asa nu le pasa de un om cu afectiuni .. nici macar ca membru al familiei - parinte sau bunici .. sa nu auda ca mai exista, decat de sarbatori cand primesc cadouri sau le vor lasa ceva mostenire ..de vandut ) ... nu au din ce mentine existenta zilnica ..sau in lagarele numite spitale .. unde ..nu exista ingrijire...nici apa..nici hrana.. nici aer natural , ... sunt inchisi , izolati ..si cobai altor tratamente ... sa ajunga la saci .. (cine le-a deschis ..au vazut ororile ..cum au plecat la spital oameni si cum aratau cadavrele .. ca torturate) . Pentru asta au primi bani sa taca... Ei - un grup de afaceristi ce nu au treaba cu sanatatea real .. idealurile lor fiind depopulare agresiva peste 95% din populatiile actuale ..ca politici publice inscrise in legislatie (vezi Agenda criminala 2020-2030 a UE ) ..idealurile NOM (grupul unor oameni psihopati - iresponsabili ) de afaceri zic ei averea scut pentru crimele care le manifesta - de criminali spun eu din faptele lor ..in ani si daune ) .. vor sa controleze incontrolabilul naturii - planetare - forma de adaptare la conditiile de mediu - numita fiziologie si conditii de viata naturale ...la schimbarea de anotimpuri , temperatura, umiditate , seceta...sau chimice poluare, determinate de activitatea si consumurile umane exagerate..., exploatarile exagerate prin distrugerea padurilor naturale si speciilor , interventia cu organisme modificate genetic afectand real solurile calitatea apei potabile , formele de viata alogenate ..devenite consumabile biotoxice - si oamenii consumatori afectati major biologic si bio-fizico-chimic - cobai ... pentru a isi creste unii exponential profiturile ,..distrugand naturalul biologic adaptabil in/la ciclurile vietii speciei . Cum sa opresti formele de manifestare fiziologice - care se manifesta diferit la fiecare organism viu unicate fiind , cu actele /interventiile biochimice ..cu efecte distructive ireversibile .. ? Astra Zeneca si actionarii ..Bill Gates si altii din ong-uri , actionand extra orice stat si legi raspunderi - nu au acest drept , (vezi Codul Civil Roman - de 2000 de ani valabil) ca business ..ce este prin gandire , realizare si efectele manifestate, genocid al speciei umane si drepturilor omului ca specie si individ aparat de comunitate , interese existentiale de a fi .OM, CETATEAN , FIINTA UMANA , LIBERA ca decizii si manifestare biologica fata de unicul sau corp ca forma de VIATA planetara ...prezent si viitor . "Cineva "..ofera formele umane , fiintele umane ..materie prima , cui ? Sau deja unii cred ca ucigandu-si semenii ei vor fi - proprietarii planetei cand deja pe corpurile lor se manifesta decreptitudinea dementei, degradarii biologice ? Vedeti ororile cu uciderea copiilor pentru ritualurile unor dementi , acum ucid in masa, cum au facut in tari africane - vaccinarea fortata si gropile comune, sa le preia teritoriile cu resurse explotabile irational excesiv .. ? "Presa" care informeaza - tace ...ei sunt agenti de vanzari reclama la toxine ...si panica . Vedeti cum oficial unde se practica vaccinarea - 1 din mai putin de 36 de copii - statistica OMS , DACA supravietuiesc varstei de 1 an manifesta autism , retard mental , tulburari neuronale si sau metabolice , forme oncologice agresive , dependenti de un adult si tratamente .. Viitorul e cu capete de morti .. Cui ii sunt utile ..cine sunt beneficiarii ? CAUZE- EFECTE- SCOPURI si invers .. Am devenit analfabeti si iresponsabili ..ca asa isi fac unii business-ul iresponsabili si de neoprit ?

    1. Vaccinarea obligatorie, fara a oferi o poliță de asigurare, plătită de stat sau asumată de corporație, pentru efecte nedorite, e clar o practică hitleristă de control a populației.

      Și atunci de ce ne mai mira că 90% din populație crede in teoria conspirației și nu în balivernele oficiale?

      Lumea și-a dat seama că obiectivele urmărite prin religia virusului sunt politice, că se dorește un guvern mondial fascist, opresiv ,apăsător ca în China care să ocolească mecanismele democratice și care să "domneasca," sa stăpânească lumea prin ordine de ministru 

      O dai repede cu "hitlerismul". La ora actuală tocmai ăia care se opun vaccinării și globalizării sunt acuzați de "neonazism". În schimb în partea cealaltă, și printre ăia care promovează intens toată escrocheria cu epidemia, și trecerea la banii digitali, sunt exact ăia care fac din ce în ce mai mult propagandă marxistă, și din în ce mai pe față.

    Creatorul a "facut" omul asa cum aparent ne stim cu totii

    ne-a mai inzestrat cu o arma pe care din pacate foarte putin o folosesc corect: LIBERUL ARBITRU 

    in contextul vremurilor tulburi in care traim majoritatea au inghitit ca pe un hap toata povestea cu covidul fara sa-l digere sau dimpotriva intorcandul pe toate fetele elaborand totodata tot felul de teorii mai mult sau mai putin realiste 

    este cert ca acest covid genereza cele mai mari "pagube" in sanatate celor care au si alte afectiuni 

    evident acestia trebuie sa fie precauti la maximum 

    sistemul de sanatate este SUB PAMANT SRL asa ca cine cauta sprijin in el este rupt de realitate 

    si atunci cum ar trebui folosit acel LIBER ARBITRU? 

    retete universale nu sunt, asa ca fiecare dintre noi trebuie sa stie ce il ajuta si ce nu in diferite situatii 

    dar in contextul COVIDULUI VIETII nu prea am auzit/vazut pe nimeni sa vorbeasca de NECESITATEA CRESTERII GRADULUI DE IMUNITATE, chiar si pe ultima suta 

    din pacate iar nu exista "retete universal valabile" dar Creatorul ne-a dotat cu o judecata pe care ar trebui sa o folosim cat se poate de consistent  

    succes si  

    sa auzim numai de bine

    Daca peste 2-3 ani toți vaccinatii se îmbolnăvesc de cancer și mor ??? Sau hai sa ne imaginam că vaccinul celebru produce infertilitate. Nu va fi nimeni de vina. E absurda cerința de a fi exonerat de eventuale probleme cauzate de vaccin. Nu cred in conspirații dar acum îmi pun serioase semne de intrebare la ce se întâmplă.

    1. Fara doar si poate ca e foarte convenabila situatia pentru Big Pharma - vaccinurile Covid, profituri mari cu zero riscuri pentru producatori - dar stricto sensu cererea lor nu e absurda.

      In esenta, ce spun ei este ca guvernele au doua mari alternative - ori preseaza producatorii sa scoata cat mai repede pe piata vaccinurile (dar asta inseamna "cutting many corners", eludarea unor etape lungi de testare si studiere a efectelor secundare etc.) si-atunci e normal sa-si asume EI (guvernele adica) pretul eventualele consecinte negative provenite din folosirea unui medicament insuficient testat, pentru ca ei determina incalcarea regulilor, ori se inarmeaza cu rabdare si tutun si-i lasa pe astia sa parcurga toate etapele normale si legale, chit ca dureaza trei, sau cinci, sau zece ani.

      Ca sa dau un exemplu simplist, e ca si cum la intrarea pe A1 te opreste un politist in misiune, te obliga sa mergi cu 250 pe ora, ca el trebuie sa ajunga in 20 de minute la Pitesti, iar cand ajungi acolo iti da amenda pentru depasirea vitezei legale. 

    Romania mare atentie se creaza precedent periculos ca in USA cu vaccinuri declasatoarte de ATHD si alte tipuri de efecte grave de logico gandire moteicitate la copii.

    Sunt cazuei reale in mai multe tari ale globului inca din 2010 exista o rata ascendenta exponentiala de nastere copii cu dezabilitati lingvistico logico moteico abilitara. 

    Vezi cazuri in USA, UK, Irlanda ... 

    Populatia este martora propiei naivitati... 

    Mare grija si la copii cu cocteiulire ce trebuiesc facute ... se recomanda fractionarea etapelor de vaccinare si amanarea termenelor pentru a cu da socuri de ardere a conexiunilor neuronile la copii ce au reactii adverse sub forma de crize si temperatura. 

    Nu este de joaca cu asa ceva.... tot la USA firma ce are patent pe vaccin nu are responsabilitate de despagubire; in schimb banii se sparg din pusculita statului chiar daca copii au ramas nenorocifi pe viata. 

    Atenție Bursa! este un articol interesant care va poate ridica"cota".

    Make, dacă vrei să ne demonstrezi ca ai "ouă tari" trebuie neaparat să solicitați organismelor abilitate confirmarea sau îndrumarea "derutelor" semnalate.

    Sperăm că veți fi in stare. 

    1. Recunosc si eu m-am frecat cateva minute la ochi când am citit. E ca în vremurile când eram oameni liberi, când nu se instalase fascismu.

    Excelent articol! Pentru curajul de a discuta un asemenea subiect, ziarul Bursa merită aprecierea noastră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb