SUPLIMENT EDUCAŢIA - DE LA TABLĂ LA TABLETĂ Educaţia de business, un criteriu important în supravieţuirea unei afaceri, în special pe timp de criză

Ziarul BURSA #Cultură / 5 august 2020

Educaţia de business, un criteriu important în supravieţuirea unei afaceri, în special pe timp de criză

Educaţia de business a liderilor a devenit un criteriu important în supravieţuirea unei afaceri, în special în perioadele de criză, conform specialiştilor din domeniu. Programele MBA pot veni în sprijinul managerilor pregâtindu-i să se descurce în mediul de business, să reuşască să menţină pe piaţă afacerile pe care le conduc atunci când acestea trec prin situaţii limită şi chiar să urce pe culmile succesului. Un Executive MBA este un program educaţional complex, dedicat managerilor şi antreprenorilor care îşi doresc o dezvoltare sau consolidare a carierei, îşi propun să aibă un rol strategic în activitatea firmei sau au propria companie pe care doresc să o crească, la nivel naţional sau peste hotare.

Ovidiu Dîmbean-Creta, rectorul Şcolii de Afaceri ASEBUSS, consideră că un program MBA poate fi un atu pe timp de criză. În plus domnia s-a ne-a spus că în business nu mai merge doar cu decizii reactive bazate pe fler şi intuiţii, ţinând cont că piaţa este într-o permanentă scimbare, ci este nevoie de o pregătire superioară.

Ovidiu Dîmbean-Creta ne-a explicat: "Din dorinţa de a le fi şi mai mult de ajutor cursanţilor noştri, am introdus, în premieră în România, un program de mentorat, în care studenţii actuali vor învăţa direct din experienţa absolvenţilor noştri, manageri şi antreprenori de succes. Aşa cum am mai spus, în business nu mai merge doar cu decizii reactive, de moment, bazate pe fler şi intuiţie. Piaţa este într-o permanentă schimbare, tehnologia se dezvoltă, apar crize şi provocări noi pentru care avem nevoie de ştiinţa afacerilor. O pregătire superioară ne ajută să fim pro-activi, să analizăm, să anticipăm, să construim inteligent şi sustenabil, să picăm în picioare chiar şi în cele mai grele situaţii".

Dragoş Petrescu, Preşedinte Trotter Prim, Executive MBA Alumni al Şcolii de Afaceri ASEBUSS, este de părere că un program MBA oferă o viziune pe termen lung şi o privire de ansamblu asupra afacerii.

Domnia sa ne-a declarat: "La prima vedere, te-ai putea întreba de ce un antreprenor ar avea vreodată nevoie de un program Executive MBA. Până la urmă, există atât de mulţi proprietari de afaceri de succes care nu au o astfel de pregătire. Cu toate acestea, dacă doreşti să ai o viziune pe termen lung pentru afacerea ta, vrei să ai acces la principii de management competitiv, să înveţi din studii de caz din alte industrii, să te perfecţionezi alături de colegi cu experienţă, atunci nevoia acestui tip de educaţie devine evidentă. Pentru mine a fost un câştig real şi obtin rezultate în fiecare dintre companiile din grup".

De asemenea, cursurile MBA te ajută să te antrenezi pentru decizii eficiente, chiar şi în perioade dificile, ne-a spus şi declară Dan Bulucea, New Business Sales Director, Google Asia, absolvent Executive MBA al Şcolii de Afaceri ASEBUSS.

Domnia sa a precizat: "EMBA-ul m-a învăţat să am încredere în deciziile pe care le iau. Profesionalismul echipei de profesori, calitatea cursurilor şi a materialelor de studiu au reprezentat un stimulent permanent pentru menţinerea standardelor ridicate ale programului. Am obţinut răspunsuri aliniate la realitatea din piaţă şi am fost încurajaţi să gândim atât local, cât şi global, să ţinem cont de contextul socio-economic şi de provocările din piaţă".

Importanţa programelor MBA constau şi în oportunitatea de a dezvolta o reţea de profesionişti influenţi, cu experienţă de business.

Victoria Igna, Director Naţional de Vânzări, Astra Zeneca, ASEBUSS EMBA Alumni, ne-a mărturisit: "Am urmat şi recomandat colegilor mei acest program Executive MBA şi voi continua să îl recomand fiecărui manager care, după câţiva ani de experienţă, doreşte să obţină o nouă imagine asupra companiei pe care o conduce, cu sprijinul unor profesionişti. Programul te poate sprijini în activitatea curentă, îţi facilitează promovarea în cadrul companiei sau, dacă ai propria afacere, te ajută să o extinzi sau să îţi lansezi propria firmă, datorită contactelor pe care ţi le vei face".

Totodată, absolvirea programelor MBA vine cu posibilitatea de a îţi extinde anvergura internaţională, după cum ne-a spus absolventul EMBA ASEBUSS, Tal Lazăr, Manager Operaţional Alpla Plastic, Shareholder în Sabon România.

Domnia sa ne-a explicat: "Cea mai importantă lecţie din program a fost că trebuie să încerci, fără frica de a ajunge în zone noi. Auzim, adesea, expresia "cerul reprezintă limita", însă am vazut cât este de adevărat atunci când am analizat studii de caz care chiar dovedeau asta. Am o nouă perspectivă asupra afacerilor, care mi-a permis să dezvolt compania pe pieţe şi în ţări noi, unde nici măcar nu mi-aş fi imaginat".

Victor Dragomirescu, CEO Romanian Software, ASEBUSS EMBA Alumni, consider că prin programele MBA îşi dezvolţi gândirea antreprenorială şi spiritul de echipă. Domnia sa ne-a declarant: "Mi-am atins obiectivul cu care m-am înscris, împreună cu echipa. Am reuşit să ducem Romanian Software la nivelul următor. Am obţinut o creştere atât a cifrei de afaceri, cât şi a echipei cu care lucrez".

Media de vârstă a participanţilor la programele de MBA ale ASEBUSS este de 35 ani, din care aproximativ 7-8 ani de experienţă managerială.

Tarifele pentru programele MBA, din cadrul Şcolii de Afaceri ASEBUSS, variază între 8000 şi 15.000 euro, în funcţie se programul de MBA ales, iar durata acestora este de doi ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb