BVB Creşteri pe linie pentru indicii bursei

Vlad Dobrea
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 noiembrie 2019

Creşteri pe linie pentru indicii bursei

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de ieri de la BVB a fost de 24,99 milioane de lei, peste şedinţa anterioară în care s-a înregistrat o lichiditate de doar 19 milioane de lei, dar sub media zilnică a anului de 40,16 milioane de lei.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul casei de brokeraj Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi(n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie pozitivă, spre deosebire de cea de pe principalele burse europene. Indicele BET a câştigat 0,38% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între +0,19% (BET-BK) şi +0,44% (ROTX). Valoarea totală zilnică a tranzacţiilor a fost de 5,24 milioane de euro, sub media zilnică de 9,44 milioane de euro înregistrată de la începutul anului".

Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Casa de Bucovina - Club de Munte (BCM, +7.69%), pe fondul tranzacţionării unui volum cu mult peste media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a zilei a fost înregistrată de acţiunile Nuclearelectrica S.A. (SNN), cu +3.20%, pe fondul tranzacţionării unui volum ce depăşeşte media ultimelor şase luni.

Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi acţiunile SIF Hoteluri S.A. (CAOR), cu -7.69%, având un volum cu mult peste media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Alro S.A. (ALR, -4.35%), pe fondul unui volum de acţiuni aflat peste media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol."

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de titlurile TLV, care au înregistrat transferuri în valoare de 12,87 milioane de lei, în creştere cu 0,41%, ultima cotaţie a emitentului fiind de 2,455 lei/unitate.

Locul al doilea în acest clasament a fost Nuclearelectrica (SNN), care a încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 14,18 lei/titlu, în creştere cu 3,20%, valoarea tranzacţionată însumând 2,15 milioane de lei.

Acţiunile Romgaz (SNG) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 37,5 lei/acţiune, în apreciere cu 0,54% pe fondul unei valori transferate de 2 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de SIF Transilvania (SIF3), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 0,311 lei/titlu, în urcare cu 0,97%, în contextul unui rulaj de 1,92 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu au fost consemnate tranzacţii.

Indicele BET, al celor mai lichide şaisprezece acţiuni, se află în creştere cu 0,38%. Indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră s-a apreciat cu 0,36%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Casa de Bucovina-Club de Munte" (BCM): +7,69%

2. "Turism Felix" (TUFE): +3,64%

"Nuclearelectrica" (SNN): +3,20%

4. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO) +2,36%

5. "Purcari Wineries " (WINE): +2,22%

-----------

Topul celor mai mari scăderi

1. "SIF Hoteluri" (CAOR): -7,69%

2. "Sinteza"(STZ): -7,05%

3. "Alro" (ALR): -4,35%

4. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): -3,85%

5. "Dafora" (DAFR): -3,81%

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb