BVB Creşteri pentru opt din cei nouă indici

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 9 august 2021

Creşteri pentru opt din cei nouă indici

Rulaj de 76,05 milioane de lei în şedinţa de vineri de la BVB

Opt din cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat sesiunea de tranzacţionare de vineri în creştere, într-o zi în care volumele şi-au mai revenit şi pieţele externe au înregistrat preponderent evoluţii pozitive.

Indicele BET, ce înglobează cele mai lichide şaptesprezece acţiuni de la bursa noastră, cu excepţia SIF-urilor, a înregistrat un avans de 0,55%, la 11.828,27 puncte, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, s-a apreciat cu 0,40%, până la 2.301,58 puncte.

BET-FI, indicele celor cinci SIF-uri şi Fondul Proprietatea (FP), a fost singurul care a înregistrat o evoluţie negativă în ultima şedinţă a săptămânii trecute, coborând cu 0,31%.

Valoarea tranzacţiilor a fost de 76,05 milioane de lei, mult peste cele 21,09 milioane de lei din sesiunea anterioară. Aproape 10 milioane de lei au venit de pe piaţa produselor structurate şi 24,25 milioane din emisiunea de obligaţiuni derulată de BRK Financial Group (BRK). Totodată, vineri, Stanleybet Capital a vândut obligaţiuni de 19,8 milioane de lei.

Echipa de la Prime Transaction a scris, în raportul său zilnic: "Evoluţii preponderent pozitive pentru indicii BVB. BET-FI a scăzut cu 0,31%, fiind singurul indice pe minus, în timp ce BETPlus s-a apreciat cu 0,56%. Valoarea tranzacţionată a fost de 15,48 milioane euro, cea mai mare valoare tranzacţionată din această săptămână. Banca Transilvania (TLV) a fost cel mai lichid emitent cu o valoare tranzacţionată de 6,28 milioane lei. Din indicele BET, cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de societăţile: Teraplast (TRP) 1,83%, Banca Transilvania (TLV) 1,76% i Conpet (COTE) 1,50%. Alro (ALR) este singurul emitent care s-a corectat cu peste un procent, respectiv o evoluţie de -1,05%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost deci condus de acţiunile TLV, titlurile băncii încheind ziua în creştere cu 1,76%, la preţul de 2,89 lei.

Acţiunile Romgaz (SNG) au crescut cu 0,64%, până la 31,3 lei, în condiţiile unor schimburi de 4,08 milioane de lei.

Pe poziţia a treia în topul valorii tranzacţiilor s-au situat titlurile FP, ce au cumulat un rulaj de aproape 1,46 milioane de lei, acţiunile Fondului încheind ziua în scădere cu 0,22%, la preţul de 1,79 lei.

Titlurile BRD Groupe Societe Generale (BRD) au urcat cu 1,11%, la preţul de 18,2 lei, pe fondul unei lichidităţi de 1,04 milioane de lei.

În Piaţa AeRO, acţiunile niciunui emitent nu au depăşit borna tranzacţiilor de un milion de lei.

Indicele energetic BET-NG a urcat cu 0,29%, la 764,81 de puncte, în timp ce indicele extins BET-XT, al celor 25 de acţiuni de la BVB, a crescut cu 0,43%, până la 1.043,83 puncte.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De cateva zile am remarcat si imi place teribil noua sintagma (introdusa se pare in macheta-sablon): "indicele extins BET-XT, al celor 25 de acţiuni de la BVB"!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb