BVB Cursul acţiunilor "Siretul" s-a depreciat cu 9,3%

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 27 august 2004

Tendinţa de scădere generalizată a cursurilor a continuat şi ieri, fapt reflectat de deprecierea nivelurilor celor trei indici bursieri. Cea mai mare scădere, de 1,27%, respectiv 198,91 puncte, a fost înregistrată şi ieri de BET-FI, care urmăreşte evoluţia titlurilor SIF. Valoarea tranzacţiilor perfectate pe parcursul şedinţei de ieri s-a ridicat la 47,5 miliarde de lei în scădere cu aproape 20 de miliarde de lei faţă de sesiunea precedentă.

"Siretul" Paşcani

Preţul acţiunilor SRT a scăzut în prima jumătate a şedinţei bursiere de la 1.850 lei la 1.800 lei/acţiune, după care, spre finele sesiunii, cursul şi-a revenit, ajungînd chiar la un maxim de 1.870 lei/titlu. Ultima tranzacţie a fost perfectată la preţul unitar de 1.850 lei, acesta fiind cu 9,3% mai mic decît cursul de închidere de miercuri. Volumul de tranzacţionare a s-a situat la un nivel mediu, fiind transferate 800.000 de acţiuni, în valoare totală de 1,4 miliarde de lei. Brokerii sînt de părere că preţul titlurilor SRT s-a depreciat întrucît miercuri a fost ultima zi cînd mai puteau fi cumpărate acţiuni ale societăţii pentru a putea participa la majorarea de capital.

"Sinteza" Oradea

Pe parcursul şedinţei bursiere de ieri, cursul titlurilor STZ s-a înscris pe un trend ascendent, pe fondul unui volum scăzut de tranzacţionare. La închiderea şedinţei, preţul a ajuns pînă la nivelul de 2.680 lei/titlu, cu 60 de lei mai mare decît preţul de deschidere şi cu 5,9% peste cursul la care a fost efectuată miercuri ultima tranzacţie. Brokerii consideră că la baza aprecierii de ieri a preţului acţiunilor STZ stau rezultatele semestriale bune comunicate de companie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb