BVB Cursul titlurilor "Mefin" Sinaia s-a apreciat cu 12,2%

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 20 mai 2004

Valoarea totală a tranzacţiilor efectuate pe parcursul sesiunii bursiere de ieri a înregistrat o creştere de aproximativ 30% faţă de sesiunea precedentă, pe fondul aprecierii cursurilor la jumătate din simbolurile tranzacţionate. Indicele BET, care urmăreşte evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori, s-a apreciat cu 1,43%, respectiv 40,07 puncte. Nivelul indicelui BET-C a crescut pe parcursul sesiunii bursiere de ieri cu 1,3%, în timp ce BET-FI a înregistrat o creştere de 1,26% faţă de sesiunea precedentă.

La prima categorie a Bursei, cel mai bun volum de tranzacţionare l-au avut acţiunile "Oltchim" Râmnicu Vâlcea (OLT), numărul titlurilor transferate depăşind 3,2 milioane. Ultima tranzacţie cu titluri OLT a fost realizată la cursul de 1.000 lei/acţiune, în creştere cu 2,2% faţă de nivelul de la finele sesiunii precedente.

Cursurile titlurilor emise de societăţile de investiţii s-au apreciat uşor pe parcursul şedinţei de tranzacţionare de ieri, pe fondul unor lichidităţi ridicate.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Pe parcursul sesiunii bursiere de ieri, preţul acţiunilor RRC a oscilat între 641 lei şi 655 lei/acţiune, pe fondul unei lichidităţi ridicate comparativ cu şedinţa de marţi. La jumătatea sesiunii a fost transferat un pachet de 1.435.000 acţiuni (cel mai mare pachet transferat ieri), preţul tranzacţiei fiind de 650 lei/acţiune. Ultimul transfer a fost efectuat la cursul de 642 lei/acţiune, cu 1,2% mai mic decît preţul de închidere de marţi. Radu Mihai, broker la "Net Invest" consideră că deprecierea preţului acţiunilor RRC a fost determinată de reducerea numărului celor interesaţi de achiziţionarea acestor titluri.

"Banca Română pentru Dezvoltare"

Preţul acţiunilor BRD s-a înscris, pe parcursul sesiunii bursiere de ieri, pe un trend ascendent, pe fondul unei lichidităţi de 2,5 ori mai mare decît cu o zi înainte. Au fost transferate peste 580.000 de acţiuni, în valoare de 14,2 miliarde de lei. Cel mai mare pachet tranzacţionat ieri a numărat 94.000 de acţiuni. Tranzacţia a avut loc la jumătatea şedinţei, la preţul de 24.500 lei/acţiune. Ultimul transfer a fost efectuat la cursul de 24.600 lei/acţiune, cu 3,8% mai mare decît nivelul de la sfîrşitul sesiunii bursiere precedente.

"Mefin" Sinaia

Cursul titlurilor MEF a scăzut la jumătatea şedinţei de tranzacţionare pînă la nivelul de 40.000 lei/acţiune (minimul zilei), după care trendul s-a inversat, cursul crescînd pînă la 42.500 lei/acţiune (maximul sesiunii bursiere). Ultima tranzacţie cu acţiuni MEF a fost realizată la cursul de 41.500 lei/acţiune, cu 12,2% mai mare decît nivelul înregistrat la finele sesiunii bursiere anterioare. Marcel Murgoci, broker la "Est Invest" consideră că interesul mare manifestat de către investitori pentru titlurile MEF a fost determinat de faptul că societatea a convocat AGA care are pe ordinea de zi majorarea capitalului social cu 77 miliarde de lei. În cadrul majorării, vor putea subscrie persoanele care deţin acţiuni MEF la data de referinţă 29 mai 2004.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb