ZIARUL BURSA

20 mai 2004
Ediţia din 18.09.2024

Cotaţiile petroliere - în uşoară scădere

A.V.Materii Prime / 20 mai 2004 /

Preţul petrolului brut a scăzut uşor ieri, pentru a doua zi consecutiv în această săptămînă, în aşteptarea cu optimism a datelor oficiale privind situaţia stocurilor americane de ţiţei şi benzină.

Leul greu va intra în circulaţie la 1 iulie 2005

Lilian CojocaruMacroeconomie / 20 mai 2004 /

Leul greu va intra în circulaţie de la 1 iulie 2005, potrivit proiectului de lege privind denominarea monedei naţionale, aprobat ieri de Guvern. Proiectul, care va fi trimis spre aprobare Senatului, prevede reducerea valorii nominale a leului la un raport de 1 la 10.000. Astfel, din "coada leului" vor fi tăiate patru zerouri.

"Petromservice" a preluat "Realitatea TV"

D.B.Companii / 20 mai 2004 /

Compania "Petromservice", controlată de Federaţia Sindicatelor din Industria Petrolieră Română (FSLI), a cumpărat, recent, pachetul de control al televiziunii "Realitatea TV", potrivit unui comunicat al FSLI.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Noul acord cu FMI va fi analizat la vară

Lilian CojocaruMacroeconomie / 20 mai 2004

Conducerea Fondului Monetar Internaţional va analiza condiţiile noului acord cu România la data de 7 iulie, a anunţat ieri, la Palatul Victoria, ministrul finanţelor, Mihai Tănăsescu.

60 de mărci participă la "Sport & Adventure Motor Show"

Eli RomanSport / 20 mai 2004

La numai o jumătate de an după încheierea "Salonului Internaţional de Automobile Bucureşti" SIAB 2003, organizatorii acestuia aduc pe piaţa românească un nou salon de înaltă clasă: "Sport & Adventure Motor Show!".

Unii candidaţi la Primărie - cu ochii pe complexul "Europa"

Lilian CojocaruCompanii / 20 mai 2004 /

Candidaţii PNŢCD, PUNR, PNG şi PSR la funcţia de edil-şef al Capitalei au dat asigurări, în cadrul unei întîlniri recente cu oamenii de afaceri, că, în situaţia în care vor cîştiga alegerile, vor lua măsuri pentru desfiinţarea ori reamenajarea...

PRM îl va sprijini pe Băsescu în turul al doilea?

Doru IvanovPolitică / 20 mai 2004

PRM îl va sprijini pe actualul edil-şef, Traian Băsescu, în turul al doilea din cursa pentru Primăria Capitalei, în cazul în care propriul candidat, Dumitru Dragomir, nu va trece de prima rundă a scrutinului, după cum a afirmat ieri, într-o...

Campanie electorală cu flori

Geanina VodăPolitică / 20 mai 2004

Splendoarea de flori în "Expoflora" din parcul Herăstrău - intrarea Charles de Gaulle, manifestare organizată de Primăria Municipiului Bucureşti în colaborare cu Interexpo SA, a servit campaniei electorale pentru alegerile locale.

PNL se alătură protestului magistraţilor

Doru IvanovCompanii / 20 mai 2004

Partidul Naţional Liberal sprijină protestul magistraţilor din ţara noastră, faţă de prevederile proiectului legii de organizare a Consiliului Superior al Magistraturii, în forma impusă de Guvern, arată un comunicat de presă al formaţiunii...

Împotriva impozitului unic

Vladimir PastiEditorial / 20 mai 2004

Mass-media a preluat pe larg tezele principale ale dezbaterii purtate recent în jurul reformei fiscale şi la care au participat reprezentanţi ai patronatului, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai capitalului străin şi, nu în ultimul rînd,...

Timişoara, sub asediul protestelor sindicale

Companii / 20 mai 2004

Angajaţii societăţii "Electrotimiş" din Timişoara au intrat în grevă pentru că nu şi-au primit salariile pe luna aprilie, lefurile le-au fost diminuate cu 30 la sută, iar 70 de sindicalişti au fost concediaţi.

Profit mai mare cu 145% pentru "HVB Bank România"

Ionuţ CaşcavalBănci-Asigurări / 20 mai 2004 /

"HVB Bank România" a realizat în primul trimestru al acestui an un profit net în valoare de 184 miliarde de lei (4,5 milioane de euro), în creştere cu 145% faţă de primul trimestru al anului trecut, informează un comunicat al băncii.

Pasionaţii români vor vîna mai scump în sezonul 2004-2005

Sport / 20 mai 2004

Tarifele percepute vînătorilor de către Regia Naţională a Pădurilor (RNP) vor fi majorate în sezonul de vînătoare 2004-2005, în timp ce pentru vînătorii străini acestea nu vor suferi modificări deoarece sunt exprimate în valută, a declarat Armand...

Litigiu "LG Electronics" - "Whirlpool"

Internaţional / 20 mai 2004

Producătorul sud-coreean de aparatură electrocasnică "LG Electronics" l-a acţionat în judecată pe rivalul său american "Whirlpool", pe care îl acuză că a copiat o serie de patente LG.

Cifră de afaceri record pentru "Hewlett-Packard"

Internaţional / 20 mai 2004

Compania americană "Hewlett-Packard" (HP), al doilea producător mondial de calculatoare, raportează o creştere de 34% a cîştigurilor sale pe cel de-al doilea trimestru al exerciţiului fiscal 2003/2004, datorită cererii sporite din Asia şi...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo