SIF "Oltenia" conduce în topul profitabilităţii

Ingrid Zamfir
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 mai 2004

SIF "Oltenia" continuă să conducă detaşat în clasamentul profitabilităţii societăţilor de profil. În luna aprilie, SIF "Oltenia" a obţinut un cîştig de peste 200 de lei/acţiune, iar următoarea clasată, SIF "Moldova", a raportat un profit de numai 145 lei/acţiune. Cel mai mic beneficiu l-a înregistrat SIF "Muntenia" - puţin peste un leu. Oricum, aprilie a fost prima lună profitabilă din acest an pentru SIF "Muntenia". În ceea ce priveşte vînzările de acţiuni realizate de SIF "Muntenia" luna trecută, cea mai consistentă a fost de 6,5 miliarde de lei ("Inscut" Bucureşti). În aceeaşi lună, SIF "Muntenia" a investit în acţiuni "Navol" Olteniţa şi "Hanul Piraţilor" Constanţa.

SIF "Banat-Crişana" a obţinut un profit de 28 lei/acţiue, iar SIF "Transilvania", de 110 lei/acţiune. Cele mai reprezentative tranzacţii realizate de SIF "Transilvania", în luna aprilie, au avut ca obiect acţiunile "Rompetrol Rafinare" Constanţa. Prin intermediul a două tranzacţii, SIF "Banat-Crişana" a vîndut aproape 2% din capitalul rafinăriei şi a încasat peste 200 miliarde de lei.

Dintre cele cinci societăţi de investiţii financiare, numai două au consemnat creşteri ale activelor nete faţă de nivelurile raportate la începutul anului (4,4%). Activele nete ale SIF-urilor au fost afectate de faptul că au înregistrat la capitolul impozit pe profit sume importante reprezentînd impozitul aferent profiturilor viitoare.

Acţiunile SIF se tranzacţionează, în prezent, la cele mai mari preţuri de la lansare. SIF "Transilvania" şi SIF "Banat-Crişana" fluctuează în jurul valorii de 6.800 lei/acţiune, iar celelalte: SIF "Moldova", SIF "Muntenia" şi SIF "Oltenia", au depăşit 4.000 lei/acţiune. Cu toate acestea, preţurile lor de piaţă sînt net inferioare activelor nete raportate, reprezentanţii SIF considerîndu-le subevaluate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb