BVB Gabriel Rotaru, Intercapital Invest": Redresarea bursei de la Bucureşti a coincis cu revenirea în forţă al pieţelor externe"

S.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 25 mai 2016

Gabriel Rotaru, Intercapital Invest": Redresarea bursei de la Bucureşti a coincis cu revenirea în forţă al pieţelor externe"

Piaţa, dominată de "deal"-ul de 40 milioane lei cu acţiuni "Fondul Proprietatea"

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost dominată, în şedinţa de tranzacţionare de ieri, de o tranzacţie de tip "deal" de 40,4 milioane lei, realizată cu titluri "Fondul Proprietatea" (FP), la preţul unitar de 0,74 lei. Pachetul de 54,6 milioane de acţiuni tranzacţionat ieri reprezintă 0,5% din societate.

Principalii indici ai bursei au încheiat şedinţa în apreciere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare mai mare decât luni, de 64,23 milioane de lei (14,23 milioane de euro).

Domnul Gabriel Rotaru, trader în cadrul Intercapital Invest, ne-a declarat: "Astăzi (ieri, n.r.), s-a încheiat a doua şedinţă consecutivă de creştere pentru indicele BET. Redresarea bursei de la Bucureşti a coincis cu rebound-ul (revenire) în forţă al pieţelor externe. Blue chip-urile care s-au remarcat prin aprecieri importante au fost Romgaz (SNG) şi OMV Petrom (SNP), cu +2,05%, respectiv +0,88%. SNG vine după un nou minim istoric înregistrat în urmă cu trei şedinţe, în timp ce la SNP scăderea a fost lentă şi de durată. Lichiditatea (incluzând şi tranzacţiile speciale) a fost relativ ridicată faţă de şedinţa anterioară. Titlurile Banca Transilvania rămân printre cele mai căutate de către investitori, aceştia mai având doar trei şedinţe pentru a achiziţiona în vederea participării la dividend şi acţiuni gratuite".

Lichiditatea a fost sprijinită de alte patru "deal"-uri.

Cel mai important dintre acestea, de 2,7 milioane lei, a fost realizat cu titluri "Transgaz" (TGN), la preţul unitar de 269 lei, cotaţia TGN apreciindu-se cu 0,75%.

De asemenea, a fost consemnat un transfer cu titluri "Banca Transilvania" (TLV), de 0,82 milioane de lei.

Tot ieri, au mai fost încheiate două tranzacţii "deal", însumând 0,7 milioane lei, cu acţiuni Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în scădere cu 0,43%, la preţul unitar de 23,1 lei.

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile FP, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 5,5 milioane de lei. Cotaţia FP a coborât cu 0,41%, preţul de închidere fiind de 0,73 lei/unitate.

Titlurile TLV au urcat cu 0,18%, la 2,76 lei/unitate, în urma unui rulaj de 4,68 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni SNG de 2,6 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 22,45 lei/unitate, în creştere cu 2,05%.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,31%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a sporit cu 0,26%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,28%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,36%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,26%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bai oameni buni, iar incercati privindu-i pe oameni *in ochi* sa-i mintiti, valorile actiunilor au fostsi sunt manipulate cu multa strasnicie. Coborate la nivelul dorit, numai unb priost nu-si da seama ca ... sunt tinute in *caoptivitate* pe ... + (plus) intre 1 - 3 % si - (minus) intre 1 - 3 %, ce naiba, chiar prosti sa fie romanii si tot isi dau seama de *gogomanie* iar voi ... vorba lui Caragiale ... *si dai si dai ... *, lasati-va de meserie, unde naiba vedeti voi Cresteri care sa merite cuvantul ... *crestere ?*.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb