BVB Indicele BET - FI, în uşoară creştere

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 aprilie 2005

Brokerii sînt de părere că şedinţa de ieri a fost una de stabilizare. Piaţa a înregistrat lichidităţi normale şi unele titluri au continuat creşterea din ultimele şedinţe.

Indicele BET a înregistrat scăderi faţă de şedinţa anterioară, însă indicele BET-FI care reflectă evoluţia acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare a crescut cu 3,14% faţă de şedinţa precedentă.

În cadrul şedinţei de ieri au fost transferate obligaţiuni municipale şi corporatiste. Astfel, s-a perfectat o tranzacţie cu 25 obligaţiuni ale municipiului Sebeş, în valoare de peste 21 milioane lei, la acelaşi preţ ca principalul. S-a realizat o tranzacţie cu 3.712 obligaţiuni corporatis-te Raiffeisen, în valoare ce depăşeşte 20 miliarde lei, la preţul de închidere cu 7% mai mare decît principalul.

Şedinţa a cuprins şi tranzacţii deal (speciale). Astfel, s-a efectuat o tranzacţie cu 6,4 milioane acţiuni SNP, în valoare de pes-te 24 miliarde lei, la preţul de 3.650 lei/acţiune. La prima categorie s-a mai perfectat o tranzacţie deal cu titlurile "Turbomecanica", respectiv 100.000 acţiuni, în valoare totală de 12,3 miliarde lei, la preţul de 123.000 lei/acţiune.

Brokerii au constatat că au existat cumpărători pe piaţă interesaţi de acţiunile societăţilor de investiţii financiare. Ei preconizează o uşoară aplatizare a interesului pînă la apariţia unor comunicate privind rezultatele financiare ale societăţilor listate.

"Banca Transilvania"

Cu acţiunile Băncii Transilvania au fost efectuate tranzacţii de peste 55 miliarde lei, ceea ce face ca acţiunile TLV să fie cele mai lichide de la categoria întîi. Cel mai mare pachet de 132.500 acţiuni a fost transferat în prima parte a şedinţei la preţul de 14.600 lei/acţiune. În partea a doua însă, cotaţia a scăzut pînă la 14.100 lei/acţiune, respectiv cu 2,1% faţă de şedinţa anterioară.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Cu acţiunile din sectorul petrolier s-au perfectat tranzacţii speciale. Nici titlurile RRC nu au făcut excepţie. Astfel, în şedinţa de ieri, s-a transferat în cadrul unei tranzacţii deal un număr de 8 milioane acţiuni RRC la preţul de 985 lei/acţiune, în valoare totală de peste 7,88 miliarde lei. Pe parcursul şedinţei s-au transferat pachete nesemnificative la preţuri care au variat între 972 lei şi 1.020 lei/acţiune. Cotaţia de ieri a crescut cu 0,4 % faţă de şedinţa precedentă, preţul la închiderea şedinţei fiind de 984 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb