BVB Indicii bursieri s-au apreciat, pe un rulaj de 4,88 milioane euro

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 4 septembrie 2015

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în creştere, pe fondul unei lichidităţi scăzute faţă de ziua precedentă, de 21,63 milioane de lei (4,88 milioane de euro).

Ovidiu Dumitrescu, CFA, director general adjunct al Tradeville, ne-a declarat: "Astăzi (ieri, n.r.) toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti au avansat, pe fondul continuării evoluţiei pozitive a pieţelor din Europa de Vest şi din prima parte a şedinţei Nord-Americane. Indicele BET a câştigat 1,06% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între o creştere de 0,12% (BET-FI) şi o scădere de 1,08% (ROTX), ultimul sprijinit probabil şi de aprecierea leului faţă de euro. Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţa reglementată a fost de 4,88 milioane de euro, semnificativ sub media de 7,58 milioane de euro înregistrată de la începutul anului".

Topul lichidităţii a fost condus, ieri, de acţiunile "Romgaz" (SNG), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 6,07 milioane de lei. Cotaţia SNG a crescut cu 1,31%, la 31 lei/unitate.

Titlurile "Banca Transilvania" (TLV) s-au apreciat cu 1,78%, la 2,29 lei/unitate, în urma unui rulaj de 5,83 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "BRD - Groupe Société Générale" (BRD) de 1,97 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 10,65 lei/unitate, în urcare cu 1,43%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Transgaz" (TGN), cu un rulaj de 1,39 milioane de lei. Cotaţia TGN a crescut cu 0,56%, ultimul preţ fiind de 262 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" nu au fost înregistrate tranzacţii.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, s-a apreciat cu 1,02%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a crescut cu 0,94%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a urcat şi el cu 0,85%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb