BVB Indicii, în apreciere, pe fondul unei lichidităţi mici, de 5,3 milioane euro

GEORGE FORCOŞ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 12 august 2016

Titlurile "Transelectrica" şi "Transgaz", primele în topul lichidităţii

Tranzacţiile cu obligaţiuni au totalizat 1,7 milioane euro

Şapte dintre indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, în contextul în care a fost înregistrat un volum total de tranzacţionare de 23,9 milioane de lei (5,3 milioane euro), mai mic decât cel înregistrat miercuri (9,4 milioane euro).

Raportul zilnic realizat de compania de brokeraj Prime Transaction subliniază faptul că săptămâna a continuat, la BVB, cu o evoluţie aproape plată a indicilor, cea mai mare variaţie fiind cea a BET-FI, +0,07%. Sursa citată precizează: "Volatilitatea extrem de scăzută s-a manifestat şi la nivelul acţiunilor, singurele cu variaţii mai mari ale preţului fiind cele ale Bursei de Valori Bucureşti (BVB), -1,16% şi Nuclearelectrica (SNN), +1,89%. Valoarea tranzacţiilor a fost la rândul său una mică, doar 3,4 milioane de euro pe piaţa de acţiuni şi mai puţin de 200 de mii pe cea de certificate. Obligaţiunile au salvat parţial situaţia, cu tranzacţii totale de 1,7 milioane de euro, aproape toate cu titluri de stat".

Pe piaţa "regular", clasamentul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Transelectrica" (TEL), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 4,6 milioane de lei. Cotaţia TEL s-a apreciat cu 0,17%, preţul de închidere fiind de 29,55 lei/unitate.

Titlurile "Transgaz" (TGN) au urcat cu 0,71%, la 284 lei/unitate, în urma unui rulaj de 3,47 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Fondul Proprietatea" (FP) de 1,5 milioane de lei, în creştere cu 0,13%, preţul de închidere fiind de 0,771 lei/unitate.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "OMV Petrom" (SNP), cu un rulaj de 1,3 milioane de lei. Cotaţia SNP s-a depreciat cu 0,2%, ultimul preţ fiind de 0,254 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" nu s-au înregistrat tranzacţii în şedinţa de ieri.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,03%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a stagnat.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,05%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a sporit cu 0,01%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb