ZIARUL BURSA

12 august 2016
Ediţia din 18.09.2024
Vasilescu, BNR: "La DNA, oricine poate spune ce gândeşte, important este să şi gândească ce spune"

ÎMPRUMUTAŢII ÎN CHF RECLAMĂ BANCA NAŢIONALĂ LA DNA PENTRU CREDITUL DE LA FMI Vasilescu, BNR: "La DNA, oricine poate spune ce gândeşte, important este să şi gândească ce spune"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 12 august 2016

GCCC: "Se naşte suspiciunea că semnarea acordului s-a făcut mai degrabă în beneficiul FMI - instituţie condusă de persoane discreditate prin scandaluri de corupţie"  

Vasilescu, BNR: "Împrumutul de la FMI - singurul program de ieşire din criză pe care România l-a avut în 2009"

DNA: "Vom analiza dacă sesizările îndeplinesc condiţiile de formă"

Câteva zeci de persoane împrumutate în franci elveţieni (CHF) au cerut Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi Curţii de Conturi să investigheze Banca Naţională a României (BNR) în legătură cu împrumutul luat de ţara noastră de la instituţiile financiare internaţionale în anul 2009, anunţă un comunicat remis redacţiei.

Acesta subliniază că peste 250 de membri ai Grupului Clienţilor cu Credite în CHF (GCCC) au decis să sesizeze autorităţile menţionate mai sus cu privire la modul în care a fost accesat şi gestionat împrumutul în valoare de 20 miliarde euro.

Bogdan Olteanu a fost arestat preventiv

Bogdan Olteanu a fost arestat preventiv

M.I.Anticorupţie / 12 august 2016

Actualizare 19:50 Avocatul lui Bogdan Olteanu: "Dacă despre această infracţiune se ştia acum câţiva ani, de ce nu s-a intervenit atunci?"

Florin Durgheu, avocatul lui Bogdan Olteanu a declarat astăzi că a fost uimit de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, precizând că măsura controlului judiciar ar fi fost cea mai bună pentru clientul său.

--------

Fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu a primit un mandat de arestare de 16 zile. Decizia luată de ICCJ este definitivă, potrivit Digi24.

Sursa foto: Facebook

Percheziţii la COSR şi la firma care a livrat echipamentele sportivilor români la JO de la Rio

Cătălina VlăsceanuAnticorupţie / 12 august 2016

Poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române ridică documente de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) şi fac percheziţii la sediul firma care a livrat echipamentele sportivilor români de la Jocurile Olimpice de la Rio, care s-au plâns că sunt contrafăcute şi de proastă calitate, potrivit Digi24.

Sursa foto: Captură youtube

Cei trei români din reportajul Sky News au fost arestaţi preventiv

M.I.Media-Advertising / 12 august 2016

Actualizare 21:15

Cei trei români din reportajul Sky News au fost arestaţi preventiv. Decizia Curţii de Apel nu este definitivă. Atilla Csaba Pantics, Levente Pantics şi Mihai Aurelian Szanto sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi comunicarea de informaţii false, transmite Digi 24.

Actualizare 17:10 Test cu detectorul de minciuni, cerut pentru jurnalistul Stuart Ramsay

Avocatul lui Attila Csaba Pantics, unul dintre bărbaţii reţinuţi de procurorii DIICOT, a declarat vineri că va cere autorităţilor judiciare române ca jurnalistul Stuart Ramsay de la postul britanic de televiziune Sky News să fie supus testului cu detectorul de minciuni, pentru a afla dacă acesta spune adevărul, informează Antena3.ro.

BCR: "Legea Dării în Plată - impediment pentru siguranţa şi stabilitatea economică"

BCR: "Legea Dării în Plată - impediment pentru siguranţa şi stabilitatea economică"

E.O.Bănci-Asigurări / 12 august 2016

După două luni de aplicare, Legea Dării în Plată a făcut creditul ipotecar mai riscant pentru bănci şi mai greu accesibil pentru clienţi, sunt de părere reprezentanţii Băncii Comerciale Române (BCR), care estimează că instituţiile bancare vor găsi soluţii de reducere a avansurilor la creditele de locuinţă pentru categorii specifice de clienţi, dar, astfel, legea Dării în Plată creează premise negative care vor genera inegalităţi sociale.

Afacerile Oltchim au crescut cu 3,7%

ÎN PRIMUL SEMESTRU, Afacerile Oltchim au crescut cu 3,7%

George ForcoşPiaţa de Capital / 12 august 2016

Oltchim Râmnicu Vâlcea a înregistrat, în primul semestru al acestui an, o cifră de afaceri de 378,138 milioane de lei, în creştere cu 13,5 milioane de lei (4%) comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform unui raport publicat astăzi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Fuziunea Deutsche Börse - LSE, programată să se finalizeze în primul semestru din 2017

MAI ARE DE AŞTEPTAT APROBĂRI Fuziunea Deutsche Börse - LSE, programată să se finalizeze în primul semestru din 2017

ALINA VASIESCUInternaţional / 12 august 2016

Fuziunea dintre Deutsche Börse AG, operatorul Bursei de Valori din Frankfurt, şi London Stock Exchange Group Plc, operatorul pieţei de acţiuni din Londra, se va finaliza mai degrabă în semestrul întâi din 2017, decât în primele trei luni ale anului viitor, în condiţiile în care sunt aşteptate aprobările autorităţilor de reglementare, conform anunţului pieţei germane.

Ana Maria Popescu- fostă Brânză (Sursa foto: Facebook)

JOCURILE OLIMPICE 2016 Destăinuirile unei campioane!

O.D.Sport / 12 august 2016

Ana Maria Popescu (fostă Brânză), liderul echipei de spadă care a cucerit aurul olimpic, a ţinut să facă, pe contul ei de facebook ,la doar câteva ore după încheierea concursului, câteva mărturisiri emoţionante, legate de trăirile şi frământările unui sportiv: "Somnul este un lux şi înainte, şi după competiţie!"

DEŞI ASIGURAREA UNEI MESE DE 2400 DE CALORII ESTE CEA MAI IEFTINĂ DIN UE, O masă standard ne înghite peste un sfert din salariu, lunar

A.M.Macroeconomie / 12 august 2016

Asigurarea unei mese de 2400 de calorii, media necesară unei persoane adulte pe zi, costă 119,08 euro/lună pentru cei care locuiesc în ţara noastră, cea mai mică sumă alocată din Uniunea Europeană, însă, reprezintă 25,72% din salariul nostru mediu net, cea mai mare pondere din Uniune, după Bulgaria, arată datele portalului de statistică Numbeo.

Spadasine de aur!

JOCURILE OLIMPICE 2016 Spadasine de aur!

O.D.Sport / 12 august 2016

Ana-Maria Popescu , Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu, pregătite de antrenorul Dan Podeanu, au adus prima medalie de aur pentru delegaţia noastră învingând în finală echipa Chinei, scor 44-38.

Răul dinlăuntru, răul din afară (II)

Cornel CodiţăEditorial / 12 august 2016

 Cornel Codiţă

Nici oamenii, nici societăţile lor nu pot să trăiască sub un clopot de sticlă. Nu de cînd termenul de globalizare a devenit o modă academică, ci de cînd sunt oamenii oameni. "Lumea dinlăuntru şi lumea din afară" reprezintă unul dintre cele mai stabile şi mai vechi repere care ne definesc în sens biologic, psihologic şi cultural, axă ontologică a lumii vii, oricare ar fi complexitatea ei, de la cea mai simplă formă unicelulară, pînă la civilizaţiile inter-galactice, dacă ele există.

BVB speră ca răscumpărările FP şi SIF Banat Crişana să îi crească lichiditatea

PROFITUL BVB, LA JUMĂTATE, ÎN PRIMUL SEMESTRU BVB speră ca răscumpărările FP şi SIF Banat Crişana să îi crească lichiditatea

A.A.Piaţa de Capital / 12 august 2016

Bursa de Valori Bucureşti a încheiat prima jumătate a anului cu un profit net de 1,8 milioane lei, în scădere cu 44% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit raportului publicat ieri, care precizează că, în mare parte (1,76 milioane lei), câştigul a fost înregistrat în al doilea trimestru, datorită îmbunătăţirii activităţii de tranzacţionare şi scăderii cheltuielilor variabile.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 12 August 2016

MACRO NEWSLETTER 12 August 2016

Internaţional / 12 august 2016

Preţurile de consum din Norvegia au crescut semnificativ peste aşteptări în iulie 2016, cu o rată anuală de 4,4%, după un avans de 3,7% în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,6%.

Cetatea Râşnov, prima citadelă din România listată pe Airbnb

Cetatea Râşnov, prima citadelă din România listată pe Airbnb

OVIDIU VRÂNCEANUCompanii / 12 august 2016 /

Cetatea Râşnov a devenit prima citadelă din România listată pe platforma online internaţională Airbnb. Astfel, turiştii români şi străini au avut ocazia de a rezerva o noapte într-unul dintre corturile militare amplasate în grădina Cetăţii, în...

Regele Mihai, Regina Ana şi trei prinţese, 1954

PLASAMENTE ALTERNATIVE Cu istoria la analize

MARIUS TIŢAInvestiţii Personale / 12 august 2016

Regina Ana va fi înmormântată mâine, la Curtea de Argeş, necropola regală a României. Tristul moment a survenit în plină vară, dar oricum preferam să nu aflăm această veste. Nici starea de vacanţă şi nici canicula ce ne chinuie teribil, până la...

REVISTA PRESEI 12.08.2016

Willy HomnerRevista Presei / 12 august 2016

ADEVARUL 

JO 2016: a venit prima medalie pentru România! Şi e aur!

După multe zile de aşteptare, a apărut şi prima medalie a României la Jocurile Olimpice de la Rio şi e chiar aur. Fetele noastre din naţională de spadă au câştigat întrecerea...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo