Câteva zeci de persoane împrumutate în franci elveţieni (CHF) au cerut Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi Curţii de Conturi să investigheze Banca Naţională a României (BNR) în legătură cu împrumutul luat de ţara noastră de la instituţiile financiare internaţionale în anul 2009, anunţă un comunicat remis redacţiei.
Acesta subliniază că peste 250 de membri ai Grupului Clienţilor cu Credite în CHF (GCCC) au decis să sesizeze autorităţile menţionate mai sus cu privire la modul în care a fost accesat şi gestionat împrumutul în valoare de 20 miliarde euro.
Printre altele, comunicatul citat arată: "Conform mai multor păreri avizate din mediul economic şi financiar românesc, necesarul de împrumut s-ar fi situat în jurul valorii de 5 miliarde euro. În aceste condiţii, România a solicitat şi obţinut o sumă de patru ori mai mare. Mai mult, destinaţia şi modul de administrare a acestor bani nu sunt foarte transparente şi ridică numeroase semne de întrebare.
Considerăm că acest împrumut, dacă a fost supradimensionat, aşa cum reiese din informaţiile apărute în ultima perioadă, a prejudiciat statul român şi pe cetăţenii lui, lucru care impune verificarea de urgenţă atât a necesităţii de a contracta acea sumă, cât şi a modalităţii de administrare şi a fluxurilor financiare ulterioare.
Conform informaţiilor apărute în spaţiul public, cheltuielile suplimentare cu titlu de dobândă generate de accesarea acestui împrumut (...) s-ar situa în jurul valorii de 2 miliarde euro. Tot în acea perioadă, românii s-au confruntat cu tăieri de salarii, falimentul a sute de mii de firme, pierderea locurilor de muncă, incapacitatea României de a ieşi din criză - lucruri întâmplate în contextul unor restricţii şi limitări impuse de FMI sau de autorităţi naţionale. Aceste măsuri au condus la ruinarea unui număr incomensurabil de cetăţeni români, printre aceştia aflându-se debitorii în franci în elveţieni, dintre care foarte mulţi sunt bugetari. Conform informaţiilor apărute în spaţiul public, concomitent cu ruinarea miilor de cetăţeni români, de acest împrumut au beneficiat băncile al căror lobby ar fi contribuit la accesarea împrumutului. De asemenea, salariaţi ai Băncii Naţionale a României, instituţie implicată în contractarea acestui împrumut uriaş, şi-ar fi acordat bonusuri exorbitante, exact în acea perioadă, lucru care trebuie, de asemenea, investigat de urgenţă.
Până la momentul actual, un număr de câteva zeci de persoane au sesizat deja autorităţile menţionate".
Menţionăm că, în ultima perioadă, au avut loc dezbateri aprinse legate de bonusurile semnificative pe care conducerea BNR şi le-ar fi acordat în perioada de criză, fiind atacată şi tema împrumutului de la FMI, după ce fostul bancher Lucian Isar a scris despre toate acestea pe blogul său.
În sesizările trimise de clienţii băncilor procurorilor DNA se menţionează: "Cu toate că în anul 2008 nu se punea problema unui împrumut de la FMI, ipoteza fiind exclusă chiar de către guvernatorul Mugur Isarescu, totuşi, în cele din urmă, a fost contractat un credit extern. (...) Conform raportului publicat de Independent Evaluation Office din cadrul Fondului Monetar Internaţional, solicitarea iniţială s-a făcut pentru suma de 44 miliarde euro. Nu a fost prezentată o justificare oficială a deciziei de a contracta un împrumut într-un cuantum atât de ridicat. (...) Ceea ce reiese din informaţiile accesibile publicului este că mai mult de jumătate din sumele accesate au rămas în rezervele Băncii Naţionale a României.
Nu există informaţii accesibile publicului care să ateste modul în care BNR a gestionat aceste sume. Însă, perioada în care a fost în vigoare acordul cu FMI a coincis cu perioada în care BNR a distribuit bonusuri (...) din profitul anual angajaţilor sai, precum şi persoanelor din conducerea instituţiei.
Totodată, băncile comerciale au beneficiat de reduceri masive ale rezervei minime obligatorii şi de dobânzi comerciale de 3-4 ori mai mari decât dobânzile la depozite. Sumele accesate în baza acordului cu FMI şi virate în rezerva BNR au permis atingerea obiectivului reducerii rezervei minime obligatorii, astfel cum reiese din rapoartele publicate chiar pe site-ul BNR. Potrivit acestor rapoarte, fiecare intrare în conturile BNR a unei tranşe din acordul cu FMI şi ceilalţi creditori a coincis cu ieşiri concomitente aferente scăderii rezervei minime obligatorii, în unele cazuri chiar aproape de zero.
După anul 2011, băncile-mamă ale instituţiilor de credit din sistemul bancar românesc au scos din ţară sume între 5 şi 10 miliarde de euro anual. Este vorba despre aceleaşi bănci ai căror reprezentanţi au participat la Reuniunea privind coordonarea sectorului financiar din România din data de 26 martie 2009, reuniune care a precedat semnarea acordului cu FMI, astfel cum rezultă din comunicatul BNR, dar şi din raportul Independent Evaluation Office din cadrul Fondului Monetar Internaţional. (...)
În perioada 2008-2009, Fondul Monetar Internaţional se afla în criză, vorbindu-se chiar despre dizolvarea sa pe motiv că statele nu mai contractau acorduri cu FMI. Pentru a-şi menţine obiectul de activitate şi pentru a-şi dovedi utilitatea, se impunea ca FMI să-şi reia activitatea, acordând noi credite. În mod surprinzator, chiar în această perioadă, au apărut probleme de finanţare în Ungaria. Totodată, deşi în anul 2008 în ţara noastră nu s-a vorbit despre un împrumut de la FMI, ipoteza fiind exclusă chiar de către guvernatorul BNR, în anul 2009 România a semnat un astfel de acord. De aici se naşte suspiciunea că semnarea acordului s-a făcut mai degrabă în beneficiul FMI (instituţie condusă de persoane discreditate prin scandaluri de corupţie).
Concluzia este întărită şi de faptul ca România a semnat în anul 2011 un nou acord cu FMI, aflat la acel moment sub conducerea lui Christine Lagarde, actualmente implicată şi ea într-un scandal de corupţie. Prin acest acord, România s-a împrumutat de la FMI cu suma de aproximativ 3,5 miliarde de euro. Acest împrumut nu a fost utilizat, expirând în anul 2013, fără ca statul român să tragă vreo tranşă.
Au beneficiat de semnarea acordului cu FMI şi persoanele din conducerea BNR, care au primit bonusuri în valoare totală de 28 milioane de euro. Aceste bonusuri, aşa-zis de succes, nu au avut însă la bază un management eficient al crizei din partea celor care s-au bucurat de ele. Dimpotrivă, situaţia economică din România se arată dezolant: peste un milion de cetăţeni faliţi şi peste 350.000 de firme aflate în insolvenţă în România anilor 2009-2016. Aceştia au fost victimele directe sau indirecte ale unui management fraudulos şi incompetent al crizei practicat de BNR. În această perioadă s-a constatat o pierdere cumulată de 42 miliarde de euro (28% din PIB) cauzată de acest management. (...)
În prezent, România se confruntă cu un nou scandal de corupţie ce implică arestarea unui demnitar de rang înalt din cadrul BNR, chiar viceguvernatorul Bogdan Olteanu. Aşadar, este posibilă existenţa şi a altor fapte de corupţie la nivelul BNR, precum aspectele relevate în prezenta sesizare care sunt de o gravitate deosebită şi necesită o verificare din partea organelor de urmărire penală".
Printre altele, semnatarii acestui document consideră că faptele prezentate în sesizare întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor de abuz în serviciu, conflict de interese şi constituire a unui grup infracţional organizat.
Reprezentanţii DNA ne-au comunicat, ieri, că urmează să analizeze dacă aceste sesizări îndeplinesc condiţiile de formă astfel încât să poată fi calificate plângeri penale de natură să atragă competenţa de soluţionare a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Vasilescu: "În 2008, BNR nu putea să ridice problema unui împrumut în faţa unui Guvern care urma să plece"
La DNA, oricare cetăţean al României este liber să spună ce gândeşte, dar important este să şi gândească ceea ce spune, consideră Adrian Vasilescu, consultant de strategie al BNR.
Domnia sa a răspuns acuzaţiilor aduse de debitori, explicând: "În ţara noastră intrau, între anii 2004 şi 2008, circa 20 de miliarde euro pe an, din diverse surse. Din nefericire, România nu era pregatită pentru acest lucru sub niciun aspect - nici din punct de vedere al bonităţii populaţiei, nici al posibilităţii companiilor de a finanţa investiţii din aceşti bani (o parte din ei bălteau pe piaţă, iar BNR făcea eforturi să atragă supliment de valută, altfel România s-ar fi dezechilibrat.) Din toamna anului 2008, respectivele intrări de valută în ţară s-au sistat, iar acesta era primul semn al unei crize globale".
Potrivit domnului Vasilescu, situaţia prezenta o mare dificultate, din perspectiva faptului că în 2008 urma să se producă o schimbare de guvern. "Nimeni nu-şi putea angaja răspunderea pentru începerea unor tratative în vederea contractării unui împrumut de la forurile internaţionale", ne-a spus Adrian Vasilescu, adăugând: "BNR a fost entitatea care a tăcut cu desăvârşire în această privinţă - nu putea să ridice problema unui împrumut în faţa unui Guvern care urma să plece, ca, apoi, banii să fie plătiţi de un alt guvern.
În primăvara anului 2008, BNR nu a făcut tam-tam, dar criza se anunţa, era limpede la BNR că se schimbă ceva important pe planetă. Nu trebuie să uităm că, în 1997, BNR a avut o schimbare de macaz în raport cu băncile comerciale. Până atunci a făcut injecţii de lichiditate în băncile comerciale, fiind creditor net. Schimbarea de macaz a însemnat trecerea în poziţia de debitor net, politica monetară intrând într-o fază nouă, în care BNR atrăgea surplusul de pe piaţă în depozitele ei.
Marele semnal din 2008 s-a produs în felul următor - în sala Mitiţă Constantinescu de la BNR, într-o reuniune la care participau şefi de bănci, academicieni, cercetători, profesori, presă, Dorina Antohi - una din vocile cunoscute ale Băncii Naţionale - prezenta de la tribună (şi prezentarea sa era văzută pe toate televizoarele amplasate în sală) o situaţie de schimbare a lucrurilor în politica monetară, în condiţiile în care se încheia o etapă importantă în mişcările monetare de pe planetă - aceea cu bani mulţi şi ieftini. Aşadar, băncile de la noi nu mai puteau să atragă bani mulţi şi ieftini, ci bani puţini şi scumpi. Acest lucru însemna că BNR va trece din poziţia de debitor net în poziţia de creditor net, că nu va mai intra valută în ţară şi că, în băncile comerciale, bătălia va fi pentru fondurile în lei, că băncile vor apela la operaţiunile REPO ale BNR. Pentru specialiştii din sală, era limpede că începe o nouă poziţie ce putea anunţa o criză financiară, din toamna anului 2008".
Adrian Vasilescu ne-a mai spus că în 2009, în condiţiile unui nou Guvern, "s-a discutat cerinţa de a face un împrumut la forurile internaţionale (Comisia Europeană - CE, Banca Mondială - BM, Banca Centrală Europeană - BCE şi Fondul Monetar Internaţional - FMI, şef de filă fiind CE). Acest patrulater a discutat problema unui împrumut pentru România şi s-a ajuns la concluzia că el va fi de 20 de miliarde euro".
Domnul Vasilescu a mai subliniat: "Împrumutul a fost aprobat de Parlamentul României, iar documentul a căpătat putere de lege. A fost singurul program de ieşire din criză pe care România l-a avut în acea perioadă. Pentru acest împrumut, forurile internaţionale nu ne-au cerut niciun fel de garanţii - nu ne-au cerut Dunărea, nu ne-au cerut Carpaţii, nu ne-au cerut Marea Neagră, ci să performăm economic. Întrucât în 2010 eram în pericol să terminăm banii pentru pensii şi pentru salariile bugetare, pentru prima dată în istoria FMI, forurile internaţionale au aprobat ca trei tranşe care ar fi trebuit să intre în rezerva BNR să intre direct în bugetul ţării, pentru cheltuieli bugetare, inclusiv pensii şi salarii.
Cei care spun acum minuni în legătură cu acest împrumut, că BNR a făcut profit şi plăteşte participaţie la profit, trebuie să ştie că Banca Centrală a plătit acest împrumut, a plătit şi dobânzi la el (a fost luat cu cea mai mică dobândă) şi a făcut şi profit. Pentru asta trebuie să fie reclamată la DNA?"
Referitor la performanţele ţării, una dintre cerinţe făcea referire la piaţa valutară, iar piaţa valutară a fost stabilizată, a mai spus domnul Vasilescu, menţionând: "România a avut recesiune în 2009 şi 2010. Am fost acuzaţi că noi am făcut această recesiune ca să câştigăm şi să ne dăm bonusuri de performanţă. În 2009, cu o singură excepţie - Polonia - toată harta Europei s-a înroşit de recesiune. România îşi baza creşterea pe exporturi, iar atunci cererea din afară a scăzut, la fel şi importurile, şi am ajuns la o creştere economică de minus 7%. Al doilea an - 2010 - a fost de redresare, ajungând la minus 1% creşterea economică, iar următorii au fost de creştere. Între anii 2000 şi 2016, doar doi au fost de recesiune, toţi ceilalţi înregistrând creştere".
Specialistul evidenţiază că suntem a şasea ţară din UE ca ritm de creştere economică şi că, deşi ar fi trebuit să avem o performanţă a PIB mai bună, din păcate avem o povară istorică în spate pe care o vom mai duce şi în continuare.
"Din păcate, suntem a 27-a ţară din cele 28 europene din punct de vedere al puterii de cumpărare. Avem cel mai mare ritm de creştere şi aici, dar de asemenea suntem împovăraţi", conchide domnia sa.
Adrian Vasilescu a arătat că următorul program de împrumut de la forurile internaţionale a fost de precauţie, "adică nu am luat bani, dar am continuat să dăm examene".
În primăvara anului 2009, boardul FMI a aprobat un împrumut de aproape 13 miliarde de euro, cel mai mare din istoria Românei. Guvernul a mai cerut un împrumut de 5 miliarde euro de la Comisia Europeană şi încă unul de 2 miliarde euro de la Banca Mondială.
La începutul acestui an, BNR a plătit ultima tranşă din împrumut, în valoare de 122 de milioane de euro, către Fondul Monetar Internaţional. Guvernul a achitat partea sa încă de anul trecut.
Dupa 2011, când a expirat primul acord de tip stand-by, din care România a tras bani efectiv, guvernele ulterioare au mai încheiat încă două acorduri preventive, din care nu au tras niciun ban.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 00:30)
Ce uita sa aminteasca "ziarista" [...] Olescu e ca nici macar aia din grupul care a initiat reclamatia nu cred in ea si se jeneaza sa fie asociati cu reclamatia :-)
Din cei 23.000 de membri ai grupului GCC [...] au semnat 250 de persoane, adica 1% din grup.
99% dintre imprumutatii in franci elvetieni considera ca e o prostie reclamatia si ca nu are rost sa se bage la o manipulare atat de jenanta. :))))))))
In ceea ce priveste argumentele cu "Se naşte suspiciunea că semnarea acordului s-a făcut mai degrabă în beneficiul FMI" :-))))) ma bate si pe mine gandul sa fac o reclamatie la adresa ziarului Bursa pentru complicitate la marea frauda descoperita de GCC si de Zamfir pentru ca nu a scris nimic la vremea respectiva despre faptul ca e suspect imprumutul cu toate ca e un cotidian economico-financiar. Cred ca imi da numar de inregistrare la depunerea reclamatiei pe care sa-l fac apoi articol de deschidere, nu?
[...]
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 01:48)
Ai macar vreo dovada pentru "adevarurile" tale, in afara de insultele ca dovada a adevarului sociopatiei tale?
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 02:15)
Ei, vorbeste si el ca proasta-n targ!
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 07:52)
Iubesc postacu BNR si mai ales cind frunza-i cade....si nici seful lui isa-rescuLat nu mai poate fi resuscitat !
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 08:53)
Nu ai cum sa iubesti "postacu BNR" Ion Robu pentru ca nu are nici o legatura cu BNR si nu e postac. E o persoana onesta care lupta si invinge ca un haiduc o sleahta de hotomani slinosi organizati in GCC. Un haiduc care il face sa planga pe seful tau cu par sub nas,sclav ai fost sclav ai ramas.
1.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 08:54)
Ce dovada vrei, Gabi Galbenu, mai aceasta? Ca 250 e 1% din 23.000? Ai si tu dreptate e ceva mai mult dar sub 1,5 %. Asta e dovada, mai aceasta.
1.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.5)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 09:01)
Ne poți da un procent și pentru cazul contractării împrumutului de la FMI?
Să zicem că Isărescu și 5 directori de bănci private s-au întâlnit cu Băsescu și au decis ca Boc să dea un OUG.
Raportat la populație, asta înseamnă că în jur de 0,000038% au decis contractarea unui împrumut de 20 miliarde Euro.
1.7. Gata sefu! (răspuns la opinia nr. 1.6)
(mesaj trimis de Ion Robu în data de 12.08.2016, 09:29)
Asta asteptam, sa ma lasi sa dau in plata! Ca pana acum m-ai certat luni intregi ca ruinez sistemu bancar daca dau (...) de apartament din Berceni. Da acu, ca imi zici ca e in regula, asa fac! Danke!
1.8. dezvolta (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Paul Anton în data de 12.08.2016, 09:32)
Salut mai nimeni (anonimule). Te rog frumos sa dezvolti ce si cum in privinta mea. Sunt tare curios sa vad cat de greu imi este.
1.9. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.6)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 09:42)
Mai 1%, mai acesta :)))))))))
1.10. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.7)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 09:47)
Iar declararea drept constitutionala a legii furtului retroactiv are sanse chiar mai mici de 1%, adolfelule. La legislatie se adauga si lobiul puternic al riscului seismic facutbla curteni si spaga masurata in camioane. Inca din luna mai BNR a dat drumul la tiparnita de bani si cara camioane intregi saptamanal pe care le parcheaza la Curtea Constitutionala, in spate. Risc sistematic ai vrut, risc sistematic o sa ai. Keep calm ca va leaga :))))
1.11. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.4)
(mesaj trimis de Redacţia în data de 12.08.2016, 10:02)
Mesaj eliminat, conform regulamentului.
1.12. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.6)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 10:37)
Asa este.
1.13. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.7)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 14:49)
Bitte schon! Poate intre timp ne spui si noua cine nu te-a lasat sa dai in plata pana acum, ca de propaganda si victimizari ne-am saturat deja.
1.14. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 14:52)
Dovada? :)))) Din 23.000 de oameni doar vreo 250 se mai pun la mintea codoasei cu par la plisc :)))))
2. fără titlu
(mesaj trimis de ion ion în data de 12.08.2016, 03:15)
Mare-ti e gradina Doamne, poarta-i deschisa si prostii sar gardul...
3. Felicit cei 250 de pioneri din tara!
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 05:28)
Sunt de acord cu reclamatia la Dna, poate ar trebui la Dna European facuta.
S-a luat cel mai mare imprumut din istoria Romaniei si nu S-a Construit Nimic! Cineva trebuie tras la raspundere.
Pib a sarit de la 13 la 43% din Pib, euro 3,6 la 4,5 ca nu am fost in stare sa aderam nici cu aceasta imensa suma la Euro.
Taieri de salari, restructurari au fost in sectorul bancar nu.
Salariul lui Isarescu s-a dublat dupa creditul de la Fmi.
Unde pot sa semnez si eu aceasta reclamatie?
3.1. esti un bou, cum nu s-a construit nimic (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de Y în data de 12.08.2016, 09:35)
Sediul BCR de la Chisinau crezi ca a venit NEA Treichl cu banii de acasa?Strigoiul EGB CEPS Holding cum bantuie prin raportul financiar al BCR pe 2015? Daca II Dai o cautare PE acest document PDF ti se blocheaza calculatoru. La conferinta de press NEA Treichl a zis ca da cate o sticks de vin penteu fiecare evaluare negativa a firmei domniei sale.Si a precizat ca nu ajungi alcoolic....Oare asa sa fie?
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 15:54)
Corect ,punctat !
4. fără titlu
(mesaj trimis de Wlad în data de 12.08.2016, 07:16)
BNR-ul a făcut jocul lui Băsescu, ținând ascunsă criza financiară, care se conturase in SUA in 2006 deja, până după alegerile prezidențiale din 2009, după care a făcut jocurile băncilor, permițând decapitalizarea sucursalelor din România. Totuși, in plină criză financiară, banii nu au dispărut fizic, dar au devenit scumpi, asta a generat si criza economica apoi, iar principalul vinovat pentru asta e BNR-ul. Totuși, eu as fi completat reclamatia si cu verificarea fundamentelor care au stat la baza țintei propuse de BNR de adoptare a monedei euro in 2012??!!
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 08:05)
Împrumutul de la FMI constituie datorie odioasă, fiind contractat de o clică securistă pe spatele contribuabililor. fără aprobarea Parlamentului României.
4.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 08:58)
Dupa ce ii rezolva pe astia cu armele si cu SkyNews, DIICOT o sa se ocupe de cei care prin minciuni si raspandirea de informatii false atenteaza la stabilitatea si securitatea Romaniei. Adica Zamfir, Piperea, Cristofor, Nicu Nichifor, Dan Dacu, familia Carje, Iliuta Hadarean, Melinte, Chirila, Anton, etc. Read my lips: voi urmati.
4.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 09:07)
Se strânge lațul, securiștii amenință cu folosirea aparatului securist.
4.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.2)
(mesaj trimis de Wlad în data de 12.08.2016, 09:16)
Ba eu aș zice că e invers, vezi cazul Bolteanului. Eu întreb dar atât, fiind o institutie a Statului Român, de ce nu a direcționat cei 28 milioane euro folositi pentru premierea proprie, către bugetul statului, pentru finanțarea sistemului de sănătate, ori educație, ori altceva? Au lăsat in păragină până si Arena BNR, halal administratie!
4.5. Ce urat... (răspuns la opinia nr. 4.2)
(mesaj trimis de Ion Robu în data de 12.08.2016, 09:36)
Tovarase, iar m-ai omis! Spune-mi, te rog, ca nu e intentionat, ca altfel nu stiu ce sa mai cred...
Pana una-alta, vad ca a luat de la voi. OBul gen...
4.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.2)
(mesaj trimis de Wlad în data de 12.08.2016, 09:49)
Up-date: Se pare că Bolteanu va fi "făcut" fetiță, tu cum te simți?
4.7. daca este anonima, o semnez (răspuns la opinia nr. 4.2)
(mesaj trimis de Paul Anton în data de 12.08.2016, 10:39)
bine mai, sa vina, si DIICOT si DNA, si Interpol, Europol, ONU si ODA, OMS, sa vina!
4.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.7)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 12:58)
Deocamdată judecătorii au admis arestarea preventivă a viceguvernatorului BNR. :)))))))))))))))))
4.9. Bang! (răspuns la opinia nr. 4.8)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 13:53)
Ha, ha, ha!
Observatia a inchis seria de replici.
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 08:02)
BNR-ul s-a privatizat si n-au stiut romanii?
5.1. BCR s-a desprins din BNR (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de The Brute în data de 12.08.2016, 09:37)
scrie pe Wikipedia.
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 08:02)
"Împrumutul a fost aprobat de Parlamentul României"
Valisescu gândește ce spune, de asta acolo unde trebuie s-o facă minte cu maximă lejeritate.
Imprumutul de la Fondul Monetar International (FMI) a fost luat de membrii Guvernului Emil Boc, demis pe 13 octombrie prin motiune de cenzura, insa fara aprobarea Parlamentului, continutul scrisorii de intentie pe care si-a asumat raspunderea fosta guvernare fiind in continuare necunoscut opiniei publice,
Deci, Vasilescu minte, iar DNA poate incepe ancheta cu el.
7. fără titlu
(mesaj trimis de ilie în data de 12.08.2016, 08:27)
continua Campania "vrem capul lui Motoc" Se porneste de la principiul ca orice minciuna repetata de 3 ori devine adevar.
7.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 7)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 08:33)
Împrumutul de la FMI a fost contractat fără aprobarea Parlamentului.
Ați dres-o după ce mafia securistă și-a refăcut majoritatea parlamentară după realegerea lui Băsescu în 2009.
7.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 7)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 13:58)
Bancherii reclama caracterul retroactiv al LDP, dar n-au nicio problema cu retroactivitatea aprobarii parlamentare a imprumutului de la FMI.
De fapt, principiile sunt bune numai cand le sunt folositoare. Cand nu, da-le dracului!
8. fără titlu
(mesaj trimis de rogue trader în data de 12.08.2016, 08:39)
Asteptam de mult asta :)) Ca debitorii unor banci private sa dea in judecata strategia si operatiunile financiare ale BNR. E bomboana de pe coliva pusa de Zamfir Piperea si Asociatii, ca doar nu crede cineva ca imprumutatii in CHF sunt toti doctori in macroeconomie. Am trait s-o vad si p-asta. De aici nu mai e decat un pas pana la conducerea BNR prin plebiscit. Sa stabileasca analistii bloggeri si imprumutatii ponderat cu valoarea imprumuturilior cat sa fie dobanda cursul imprumuturile RMO si restu.
Zic acolo analistii ca necesarul era de 5 mrde. Asta au aflat pentru ca atat a consumat statul roman, cifra aflata post-factum. Ce s-ar fi intamplat daca luam 5 si aveam nevoie de inca 10? Liniste. Sigur ei au oameni care calatoresc in timp si stiu ce o sa fie. Il trimit pe cate unu peste 5 ani vad cum e si la intoarcere ala le zice cifrele. Sunt niste norocosi. Doar ca in lumea reala nu lucrezi cu fantezii si basme, doar incerci sa te protejezi si sa-ti iei masuri pentru orice. E vorba de o tara care nu e nici Elvetia nici Germania nici Norvegia. Plus ca problema cu datoriile astea nu e cat sunt de mari ci daca poti sa le platesti fara sa-ti vinzi muntii apele si pomii. Unii vor sanctiuni pentru guvernator, eventual dosare penale ca nu-si atinge tinta de inflatie. Imaginatia nu are limita :)) Altu zicea ca de fapt n-avem atata aur cat zice pdful de la BNR. Sau ca Mugurel are 40.000 euro/luna (fara sa arate cum a calculat)...De ce 40 si nu 60 sau 80.000?
Dar nu se intreaba nimeni de ce sunt aceiasi oameni care dau in BNR de cativa ani? Oare daca BNR ar fi facut numai tampenii n-ar fi fost si altii care sa dea in BNR si sa-l acuze pe Mugurel 24/7? Oare daca BNR habar n-are pe ce lume e n-ar fi fost atentionata de la Bruxelles? Cred ca tara asta ar trebui analizata de un psihiatru ca se-ntampla lucruri ciudate. Delirium tremens si alte denumiri in latina.
8.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 8)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 08:55)
Si zici că nu arată cum a calculat?
Poate pentru că Mugurel nu declară cât a luat?
Cred ca tara asta ar trebui analizata de un psihiatru ca se-ntampla lucruri ciudate. Delirium tremens si alte denumiri in latina.
8.2. RMO (răspuns la opinia nr. 8)
(mesaj trimis de Paul Anton în data de 12.08.2016, 09:39)
surprinzator, RMO, ca concept [:)))] trebuie sa dispara. si nu o spun eu, o spun foarte multi economisti din afara tarii, intamplator nefiind neica nimeni.
tot in privinta RMO, parca anul viitor, elvetienii se vor pronunta prin referendum.
nu dau doi bani pe salariul guvernatorului, pe guvernatorul Isarescu si pe toata tevatura asta.
insa dau doi bani pe calea legala folosita pentru eliminarea imunitatii CA al BNR.
8.3. Bruxelles-ul il place pe Tarul Isarescu (răspuns la opinia nr. 8)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 10:47)
A facut ce a vrut nederanjat.
Am o intrebare daca in Bnr sunt doctori gen Ponta, Oprea, ce ne facem?
8.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 8.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 11:00)
Tezele de doctorat nesustinute de articole publicate in reviste recunoscute sunt imposturi.
Ce activitate publicistica au baietii din BNR?
Mai toti publica in Carpathian Zamolxian Pseudoscience.
9. Comedie proasta
(mesaj trimis de Adrian în data de 12.08.2016, 08:51)
Cat spatiu editorial pentru o basina! Dar nimic nu-i de mirare la Bursa, institutie media care n-a avut decenta, in numele principiilor jurnalismului obiectiv, sa o traga pe dreapta temporar pe Emilia Olescu, ea insasi direct interesata in legiferarea darii in plata...
9.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 9)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 08:57)
BNR și-a luat măsuri în privința jurnalismului obiecitv angajându-și direct jurnaliști. BNR este o instituție media obiectivă și independentă cu singura condiție care noi restul să acceptăm fără să gândim toate minciunile BNR.
9.2. Fassss! (răspuns la opinia nr. 9)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 14:05)
Adriene, ai consumat 3 randuri si ceva pentru nimicul puturos tras de mintea ta.
Ce limbaj au postacii bancari!
9.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 9.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 14:08)
Nu sunt in stare sa minta civilizat.
9.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 9)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 14:24)
Dovada?
9.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 9.2)
(mesaj trimis de Polanek în data de 12.08.2016, 14:55)
Baiete la ce limbaj si ce amenintari ati proferat voi postacii GCCC ma mir ca nu ti-e rusine sa deschizi haznaua.
10. fără titlu
(mesaj trimis de savin în data de 12.08.2016, 09:11)
Cine ii finanteaza pe pacalicii astia de la ziarul Bursa? Parca tunat si i-a adunat pe toti aici! Unul mai penibil ca altul! Ii baga in fata pe Isar(auzi bancher!) Zamfir (ex.clasic de parlamentar roman) Pipera(cel mai mare avocat de la Ciorbea incoace).Cu astia 3 la conducere ajunge Romania in paradis?(Ierusalim?)
10.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 10)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 09:37)
Va tot urmaresc postarile...sunteti cam penibili cu totii...eu, din cate am observat, in Bursa sunt publicati atat Piperea, Zamfir, creditatii, dar si Isarescu, Vasilescu, ARB si bancile...chiar azi aveti imprumutatii fata in fata cu Vasilescu, BCR alaturi de Zamfir, iar zilele trecute ati avut Vasilescu din nou, Danescu, Isarescu, dar si Zamfir si pe altii...asa ca sunteti cam penibili cand comentati despre "pacalicii" de la Bursa...ce bine ca nu am nici credit si nici bani in depozite! Asa pot vedea cu amandoi ochii! Bravo Bursa ca ii gazduiti pe toti in paginile voastre! Asta va e si rolul, tineti-o tot asa, sa putem sa fim si noi astia neinteresatii, informati.
10.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 10.1)
(mesaj trimis de MIHAI în data de 12.08.2016, 10:21)
Acesti bancheri se incurca in vorbe ,habar nu au sa gestioneze banii,In mod sigur la ei in familie( spre norocul lor) banii sunt gestionati de neveste .
10.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 10.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 10:52)
Nici eu nu am credit, de acord cu ce ai spus.
10.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 10.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 10:53)
Cum adică nu ai credit? Ai credit de la FMI!
10.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 10.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 11:01)
Cum adica ai credit de la FMI? Cele 20 de miliarde deceuro au fost platite deja de anul trecut de bnr. Nu-mi spune ca nu v-a zis treaba asta la antena 3. Sau macar in bursa tot puteai citi despre faptul ca tot imprumutul de la FMI e rambursat (platit adica). Cred ca mai degraba minti ca sa manipulezi, robulanule.
10.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 10.5)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 11:15)
Nu-mi spune ca buna parte din datoria privata nu a devenit publica si ca datoria catre FMI nu a fost rostogolita.
Government debt to GDP:
2007 => 12,7%
2008 => 13,2%
2009 => 23,2%
2010 => 29,9%
2011 => 34,2%
2012 => 37,4%
2014 => 39,8%
2015 => 38,4%
A fost plătit creditul către FMI? Nu, postac bancard, a fost rostogolit la dobânzi uriașe, ajutor de stat mascat către sistemul bancar cu capital străin.
10.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 10.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 11:38)
Un lucru interesant ar fi cine te plateste pe tine psihopatule, autointitulat haiduc. Haiducul platit de BNR sau de banci. Deci participant la marile găuri si la sărăcirea populației.
10.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 10.6)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 11:52)
Deci tu si prietenii tai, cu astfel de cunostinte, faceti o reclamatie la dna despre activitatea bnr????? :))))
Si nu ai alt argument in avalansa de confuzii si minciuni pe care o generezi decat sa ma cataloghezi postac bancard"? Keep calm ca va leaga :))))))
Bre, desteptule Chf, imprumutul pe care il injurati e luat de bnr de la FmI si platit integral de anul trecut. Ceea ce insiri tu acolo e datoria guvernamentala, ori si un copil de clasa a 9-a daca nu are ca scop minciuna si manipularea, stie ca guvernul e una si bnr e alta. Adica datoria aia pe care ai varsat-o pe site e datoria guvernului, bnr fiind autoritatea independenta monetara a statului. Bnr e parte a statului, ca justitia, nu parte a guvernului si nici banca de stat cum iti inchipui tu. Ma mira ca va lasa bursa sa mintiti cu toptanul si in chestii banale. Dovediti ca sunteti un 1% dintr-o minoritate proasta si lacoma de speculatori valutari si imobiliari.
10.9. fără titlu (răspuns la opinia nr. 10.7)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 11:55)
Cum adica autointitulat haiduc? Asa au fost mereu numiti de romani cei care luptau cu nedreptatea si cu hoardele lacome de hotomani. Ce, pe musteatza l-a numit REGELE spartanul? El insa asa se considera.. ha, ha, ha :)))))))
10.10. fără titlu (răspuns la opinia nr. 10.8)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 12:14)
Păi de asta e frumoasă viața în România securistă. Cei 5 bancheri de bănci private merg la Isărescu, ăsta îi ia pe toți la Băsescu, se contractează împrumutul de la FMI cu OUG-ul lui Boc și o parte din cele 20 miliarde ajunge la guvern.
Ce declară în 2015 guvernanții care nu au luat împrumut de la FMI, conform manipulărilor postacului bancard?
Guvernul României a achitat integral împrumutul contractat de la Fondul Monetar Internaţional (FMI).
Da, a achitat integral, împrutându-se de la alții.
10.11. Asa este (răspuns la opinia nr. 10.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 13:46)
Daca si alti care nu au credit pe care l-au semnat ei vor sa dam responsabili in judecata care au semnat in numele nostru credit de la Fmi, Bm etc. ii astept cu drag sa ne asociem in cauza dreptati.
10.12. 100% (răspuns la opinia nr. 10.1)
(mesaj trimis de MAKE în data de 12.08.2016, 14:11)
Eu, dragutule!
10.13. fără titlu (răspuns la opinia nr. 10.8)
(mesaj trimis de MAKE în data de 12.08.2016, 14:15)
De ce te miri?
Pe tine nu te las?
11. fara
(mesaj trimis de uite asa în data de 12.08.2016, 10:11)
Si ce s-a facut cu acesti bani? L-au sanctionat pe Isar ca a speculat piata valutara, dar Boieru' cu slujbasii lui nu tot o specula au facut??? Pe umerii poporului si a generatiilor viitoare! Sa se faca PUBLICA lista unde s-a folosit acest imprumut!!! O vrem publica si cu justificari, asa cum cer ei la randul lor sa se justifice orice cheltuiala facuta din partea omului de rand, adica firma sau pf..
11.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 11)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 10:55)
Corect, de acord.
Vreau sa vad ca s-a plantat un ha de vie ca altceva nu cred ca s-a facut, decat ca s-a platit dobanda din bani tari.
11.2. ar fi intelept (răspuns la opinia nr. 11)
(mesaj trimis de The Brute în data de 12.08.2016, 11:08)
ca RMO in valuta cu dcadenta Mai mare de 2,ani Sa nu fie luate in calcul penteu RMO. Cine a zis si cand ...
12. fără titlu
(mesaj trimis de orwell în data de 12.08.2016, 11:14)
Hopaaa! Iata DOVADA! I-auzi ce spune domnul Vasilescu: "Cei care spun acum minuni în legătură cu acest împrumut, că BNR a făcut profit şi plăteşte participaţie la profit, trebuie să ştie că Banca Centrală a plătit acest împrumut, a plătit şi dobânzi la el (a fost luat cu cea mai mică dobândă) şi a făcut şi profit. " Tare de tot. Numai ca nu spune din ce a platit banca dobanzile si a facut si profit de vreme ce imprumutul "nu a produs nimic"? Pai DOAR din banii Prostilor de romani care s-au trezit si cu slariile injumatatite si mult mai indatorati! Iar imprumutul nu a fost justificat de nimeni cum si in ce mod a fost folosit! Dar nu-i tarziu: domnul Isarescu poate sa vina si sa spuna si astazi cum a fost folosit acel imprumut si cine a benefiicat de el. POPORUL ROMAN in nici un caz!
12.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 12)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 11:24)
Ionut Popescu, consilierul lui Boc ]n 2009, a afirmat în primăvara lui 2009 că românii nu vor plăti un leu dobândă pentru împrumutul de la FMI.
Mulți viteji se arată după ce România a plătit mai bine de 1 miliard de euro dobânzi.
13. fără titlu
(mesaj trimis de orwell în data de 12.08.2016, 11:50)
Eu citez din domnul Vasilescu:"Banca Centrală a plătit acest împrumut, a plătit şi dobânzi la el " Deci daca banca a luat un credit l-a depozitet la BNR a platit dobanzi la el si apoi l-a restituit pentru cine a luat BNR creditul ? Evident ca pentru interesul FMI. Din ce a platit dombanzi ? Evident ca din banii romanilor!!! Trebuie sa raspunda pentrru ceea ce a facut ? DA!!! pentru ca fapta lor si in Biblie este pedepsita: „Apropiindu-se apoi și cel care primise un talant, a zis: Doamne, te-am știut că ești om aspru, care seceri unde n-ai semănat și aduni de unde n-ai răspîndit și, temîndu-mă, m-am dus de am ascuns talantul tău în pămînt; iată, ai ce este al tău. Și răspunzînd stăpînul său, i-a zis: Slugă vicleană și leneșă, știai că secer unde n-am semănat și adun de unde n-am răspîndit?” (Matei 25, 24-26).
13.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 13)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 14:19)
Imprumutul a fost plasat cu dobanda mai mare decat cea platita la FMI.
13.2. gluma e buna (răspuns la opinia nr. 13.1)
(mesaj trimis de The Brute în data de 12.08.2016, 14:41)
adica dupa CE NEA Treichl si-a retras banii au ramas ca sa-i si depunem sa faca pui. Genial. Angajeaza-Te la Scai Nius. Da vezi sa nu scrii SHENGEN in loc de SCHENGEN. Sau doar daca te documentezi luni de zile.
13.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 13.1)
(mesaj trimis de orwell în data de 12.08.2016, 17:44)
Si zici ca a fost plasat cu o dobanda mai mare ? Pai daca e asa de ce BNR-ul nu spune unde si cu ce dobanda si cat a castigat ca doar este deja istorie nu poate sa faca rau la nimeni ! Stii de ce ? Pentru ca este o minciuna enorma! Eu inca n-am vazut pana astazi o institutie care sa faca un lucru bun si sa nu se laude ani de zile cu el. Chestia asta seamana cu gluma aia cu Monta care la inceput a anuntat ca a castigat doua miliarde de euro din eliminarea "baietilor destepti" dupa care n-a mai scos nici un cuvant pentru ca totusi doua miliarde de euro s-ar fi vazut in economie. Si oameni l-ar fi intrebat unde sunt acele miliarde. Deci unde este profitul obtinut din plasamentul imrumutului ?
13.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 13.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 19:31)
Monta via Borza a oprit robinetul de la Hidroelectrica. Baietii destepti n-au reusit sa mai evapore 2 miliarde, iar tu nu reusesti sa le identifici. Dar pe cele disparute le-ai sesizat sau n-ai voie de la propaganda?
14. Doctorul Isarescu
(mesaj trimis de Polivalent ca Napoleon în data de 12.08.2016, 15:27)
Stie si cezariana.
Bucharest Hebdo.
15. Sfaturi Vasilescu
(mesaj trimis de misu în data de 12.08.2016, 15:39)
Cand iti da Vasilescu un sfat,trebuie sa faci exact invers.
16. marea crapelnita si utopia monetara
(mesaj trimis de EMMA în data de 12.08.2016, 17:46)
eu sunt o pensionara ,vaduva ,care am crescut singura 3 copii.acuz BNR si pe traian basescu ca ,taindu-mi 47%din pensie prin ordonante ilegale.a spus ca banii mei au salvat economia tarii.daca pensia unei vaduve a facut asta atunci toti barbatii din tara asta ar trebui sa poarte fusta si basma.i am blestemat sa i aiba pe piept caci am rabdat de foame cu 2 copii in facultate si 1 minor.eu consider asta crima impotriva umanitatii.basescu e inca o hiena care spera sa distruga definitiv ROMANIA
16.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 16)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 19:03)
Arata doar ca in Romania nu s-au taiat pensiile si daca erai pensionara ai fi stiut :)))))))) Iliuta, tu esti ma?
Doamne, da ce oameni ati adunat mai Necula! De un nivel muuuuult sub analfabetism altoit pe suflete negre.
Keep calm ca va leaga :)))))))))'
16.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 16.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 19:38)
Au fost taiate pensii speciale, iar restul au fost impozitate cu 5%.
Pilotul Adrian Iovan s-a reintors la pilotat cartoane dupa ce i-a ajuns rata mai mare decat pensia.
16.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 16.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 20:16)
Zau? Pensionara EMMA se plsnge de 47% mai sles ca are de crescut si 3 copii :)))))) cred ca o adolescenta si doi mai micuti care adorm cu numele Tiberiu pe buze. O fi daca zici, numai intelegeti-va inainte ca va face sa pareti mai prosti, asa. Si zici ca au fost impozitate cu 5% ceea ce inseamna raiere basesciana de 5% a pensiei doar de dragul contrazicerii? :))) Keep calm ca va leaga!
16.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 16.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 20:33)
Jignești ca un bancard, spui că părem proști pe o temă de care n-ai habar și mai ești și analfabet funcțional.
Pensiile nespeciale de pe 800 lei (echivalent 1 punct pensie, nu-ți bate capul, e gol) au fost impozitate cu 5%, iar cele speciale au fost tăiate drastic și variabil. În cazul d-nei 47% e plauzibil pentru o pensie de urmaș.
16.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 16.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 20:44)
5% din ce se impozita la pensiile nesimtite, pensionarule gingas? 5 % din pensie? You are soooo funny :))))) Keep calm ca va si impoziteaza dupa ce ca leaga la punctu de pendie! :) copilasu' lu Tiberia.
16.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 16)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 20:47)
Hahaha, ce tare sunteti doamba EMMA! Ati vazut pensionari doar la tv.......
16.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 16.5)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 21:03)
Guvernul a hotarat ca si pensionarii si revolutionarii care au venituri de peste 740 de lei pe luna sa plateasca 5,5 la suta drept contributie la bugetul asigurarilor sociale de sanatate, incepand cu 1 ianuarie 2011.
16.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 16.7)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 21:06)
Bancarzii nar-e sc-oala, iei la cap ie gol.
Prunariu spune ca va intreprinde demersuri legale, dupa ce pensia i-a scazut cu 70%
16.9. fără titlu (răspuns la opinia nr. 16.8)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 21:07)
Zeci de mii de militari în rezervă şi-au primit pensiile tăiate cu până la 70 la sută.
16.10. fără titlu (răspuns la opinia nr. 16.8)
(mesaj trimis de Iliputza Hotzoman în data de 12.08.2016, 21:15)
Iar esti obraznic Pavel Lucian Vasile?
Apropo caministule, ziceai ca imediat ce trece DIP cad preturile la imobiliare mai repede decat iti cade tie dupa un film porno bun. Ce sa vezi, in ultima luna au crescut 3,4% ceea ce demostreaza ca esti un mare analfabet :)))))
16.11. Pavel Lucian Vasile (răspuns la opinia nr. 16.10)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 21:30)
Nu exista creditare imobiliara. Romania e in plin fantasy land, bancherii urmaresc zilnic acelasi film porno prost de dragul activelor bancare.
Las' ca va treziti voi. Probabil s-o trezi si asta de care zici.
16.12. fără titlu (răspuns la opinia nr. 16.10)
(mesaj trimis de Andrei Vacaru în data de 12.08.2016, 21:37)
Si mie mi-a taiat Boc pensia de rezervist dupa ce am manipulat pentru PDL in campanie. Dupa asta m-am reorientat spre Noua Republica, Forta Civica si PNL.
Democratul care a dat mâna cu Ceaușescu și secretarul de stat de la finanțe care a prosperat din evaziune fiscală mi-au spus că au nevoie în partid de un infiltrat în partid specializat în manipulare imobiliară.
17. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 19:25)
Am vazut ca se tot pomeneste de onorabilul domn Piperea . Ar fi interesant sa va comunice cit incaseaza dinsul de la OLTCHIM si apoi sa povestim ce salariu are Isarescu .
Ar fi bine sa analizam si ce fac cei doi pentru banii pe care-i incaseaza. Pentru dl. Piperea se poate consulta Buletinul Procedurilor de Insolventa .
17.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 17)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 19:35)
Pe nimeni nu intereseaza cat castiga Piperea atata timp cat e legal. Daca te intereseaza catastrofa pe care a reusit-o la Oltchim (se stie doar ca el lupta pentru dreptate si pentru napastuiti)>ia legatura cu Paul Anton. E un om sincer, caruia ii merge bibilica dar care s-a lacomit la un apartament CHF si a avut ghinion sa-l intalneasca in viata pe Piperea lucrand la Valcea.
17.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 17.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 19:40)
Peste tot pe unde a trecut Piperea a facut numai ravagii prin lobby-ul bancar.
Numai ghinioane ati avut cu el.
17.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 17.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 19:43)
Sa intelegem ca salariul guvernatorului BNR este ilegal ?
17.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 17.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 20:21)
De ce te tot adresezi bancherilor, doar nu crezi ca gulerele albe urmaresc ce scrii? Injura haiducii care va storc de prealacomie si de nesimtire, nu te mai minti ca esti imporrant si gulerele albe se uita-n gura ta. Dreptatea o sa va dea oricum oeste falci cand o sa va bucursti mai tare. Iti explica al Gazi si Beatrice.
17.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 17.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 20:36)
Piperea se adresează în instanță împotriva bancarzilor. Odată ce suferi din cauza lui, mă gândesc că nu ești vreo virgină pe trotuar, ci un biet casier de filială bancară în care bate vântul.
17.6. Oltchim e o galaxie aparte (răspuns la opinia nr. 17.1)
(mesaj trimis de The Brute în data de 12.08.2016, 21:12)
si domnul Piperea a facut K.O. PE domnul Treichl in momentum cand BCR a cedat creata ERSTE.Cat de inconstient a fost Domnul Treichl semnand aceasta decizie. Tu iti scoti miliarde de lei din bilanturile BCR si Pastrezi exact Oltchim, chiar il cedezi bancii supervizate de BCE. Genial:-)
17.7. salut mai nimeni! (răspuns la opinia nr. 17.1)
(mesaj trimis de paul Anton în data de 12.08.2016, 21:39)
Iar nu ai loc de mine?
Cum poti tu sa emiti judecati de valoare si sa spui ca m-am lacomit? Explica tu, stiintific, poate gasesti si o ecuatie cu pi, ceva, lambda, omega...
Te rog frumos sa-ti vezi de treaba ta. Si eu imi vad de treaba mea.
Ai o opinie, foarte bine. Ti-o exprimi civilizat, chiar daca-mi place sau nu, o citesc si o combat, daca am argumente, daca nu am argumente ma informez. Daca gresesc recunosc. Nu este asa greu.
Nu imi aduc aminte sa te fi jignit si nici nu vreau. Dar nu ma jigni pe mine nefondat, ok? Eu imi vad de treaba mea, te rog frumos sa-ti vezi si ti de a ta.
Multumesc frumos.
17.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 17.7)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 21:43)
Te jignesti tu singur cand tu, stiind bine ce nenorociri si oameni nenorociti a lasat Piperashul in spate la Oltchim, ii tii partea cu ardoare :))))
17.9. fără titlu (răspuns la opinia nr. 17.8)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 21:48)
Oltchim era pregatit pentru eliminarea de pe piata. Anul asta a reintrat pe profit desi trebuia sa fi disparut demult.
Piperea a încurcat pe mulți. Probabil e și motivat de jigodii.
17.10. fără titlu (răspuns la opinia nr. 17.7)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 21:54)
Bine, scuze daca te-am jignit. Dar in momentul cand o sa-l simti pe Robu ca a cedat opreste-l sa faca acel ultim gest. Nu merita. Si nu-l mai incurajati pe Dani Teodorescu sa faca faza cu balconul. Seara buna, Paul.
17.11. fără titlu (răspuns la opinia nr. 17.10)
(mesaj trimis de Redacţia în data de 12.08.2016, 22:54)
Mesaj eliminat, conform regulamentului.
17.12. nu ma jignesc singur si nici pe altii (răspuns la opinia nr. 17.8)
(mesaj trimis de Paul Anton în data de 12.08.2016, 23:14)
Eu sunt in litigiu cu Oltchim pentru salariile compensatorii neplatite din 10 iulie 2013. Probabil o sa fiu si in litigiu direct cu domnul Piperea si domnul Balan Mihai. Nu am uitat si nu uit sau iert pe cei care mi-au facut rau. O sa ii ierte Dumnezeu, eu nu. Exista o vorba: Fiecare pasare pe limba ei piere. Cat despre nenorocirile de la Oltchim, ele au aparut din 2004. iar izvorul lor il reprezinta FPS/AVAS/AAAS. Plus politrucii
Pentru colegul care a postat la 17.9: Cine cunoaste un pic de economie dar cunoaste si ce se intampla la Oltchim, profitul pe care a "reintrat" societatea reprezinta o barba ... pacat.
18. fără titlu
(mesaj trimis de Polanek Tunsu' în data de 12.08.2016, 21:20)
Da, deci, concluzia zilei este aceea ca pocaitul de neam sambatar se tine din nou de prostii. Aud ca isi cauta bona pentru copii, cam ca orice om "amarat" si "furat" de banci. II propun sa isi gaseasca una tinerica si pe care sa o impresioneze contul gras GCCC de la ING Bank ca poate il mai scapa pe ghiolban de tensiunea acumulata peste zi, asta ca sa nu mai trebuiasca sa o faca singur ca deja se vad efectele secundare.
18.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 18)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 21:32)
Ar merge si niste glumite cu fiica lui Isarescu si Lucian Croitoru.
Au trecut anii si au imbatranit actorii. Din comunism direct in eternul capitalism in fruntea BNR.
18.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 18.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2016, 21:57)
Sau poate ne povesteste Cristian Sima cum e cu divortul de nevasta-sa.
19. Completare, articolul de ieri Zf
(mesaj trimis de anonim în data de 15.08.2016, 08:17)
Al directorului, e foarte buna.