EXPLOZII ÎN SERIE ÎN THAILANDA:  Patru morţi şi cel puţin 21 de răniţi

Mina Irina
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 august 2016

Hua Hin - Thailanda (Sursa foto: Wikipedia)

Hua Hin - Thailanda (Sursa foto: Wikipedia)

Cel puţin patru persoane au fost ucise şi cel puţin 21 rănite, între care nouă turişti străini, în exploziile mai multor bombe ieri seară şi azi dimineaţă în Thailanda, în special în staţiunea balneară turistică Hua Hin, potrivit unui nou bilanţ comunicat de autorităţi.

Ultimele două victime sunt rezultatul unei noi duble explozii, produse azi dimineaţă, una la Hua Hin, cealaltă în oraşul Surat Thani, 400 km mai la sud, au precizat autorităţile, transmite AFP, citată de surse din presă.

La Surat Thani, "bomba a ucis o angajată municipală", a explicat pentru AFP guvernatorul provinciei, estimând că atacul ar avea legătură cu cele din Hua Hin.

În ajun, două persoane fuseseră ucise: un thailandez, în explozia unei bombe într-o piaţă din Trang, oraş din sudul ţării, şi o vânzătoare ambulantă, de asemenea thailandeză, într-o primă dublă explozie la Hua Hin, una din cele mai prestigioase şi mai scumpe staţiuni din Thailanda. Tot aici au fost rănite şi 21 de persoane, între care nouă turişti străini.

Dintre cei nouă străini răniţi, doi olandezi aveau răni uşoare, în timp ce doi germani, răniţi la picioare, şi un italian, rănit la spate, au avut nevoie de intervenţii chirurgicale.

Cele două bombe de la Hua Hin explodaseră la un interval de 30 de minute şi la o distanţă de 50 de metri una de alta într-o zonă apropiată de plajă, unde se află numeroase baruri şi restaurante frecventate de turişti. "Ele fuseseră disimulate în ghivecele unor plante de pe trotuar şi au fost activate prin telefon, fiind destinate să ucidă", a explicat pentru AFP Sutthipong Klai-udom, şeful administraţiei locale.

O dublă explozie s-a produs de asemenea azi dimineaţă la Phuket, staţiune balneară din sudul Thailandei, rănind uşor o persoană.

Şeful huntei militare thailandeze a denunţat o voinţă a atacatorilor de a "semăna haosul" după această serie de explozii, care nu au fost deocamdată revendicate. "Bombele sunt destinate să semene haosul", a declarat generalul Prayut Chan-O-Cha.

În absenţa revendicărilor, cum este adesea cazul în Thailanda, şeful poliţiei locale, Sitthichai Srisopacharoenrat, a declarat că toate pistele sunt explorate de anchetatori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb