ÎN PRIMUL SEMESTRU DIN 2016, Allianz-Ţiriac a înregistrat un profit operaţional în creştere cu 28,6%

A.M.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 12 august 2016

Allianz-Ţiriac a înregistrat un profit operaţional în creştere cu 28,6%

Allianz-Ţiriac a înregistrat, în primul semestru din 2016, un profit operaţional consolidat de 51,7 milioane lei, în creştere cu 28,6%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei.

Conform documentului, Allianz-Ţiriac Asigurări a avut venituri la nivel agregat, asigurări generale şi asigurări de viaţă şi sănătate, de peste 598 milioane lei, în ascensiune cu aproximativ 13%, în perioada similară.

Segmentul asigurărilor generale deţine, în continuare, o pondere majoritară în totalul veniturilor Allianz-Ţiriac, respectiv circa 90%, iar diferenţa de 10 procente provine din realizările înregistrate din vânzările de asigurări de viaţă, mai arată sursa citată.

Aceasta informează că la nivelul asigurărilor generale, valoarea veniturilor a ajuns la finele primelor şase luni ale acestui an la 536 milioane lei, înregistrând o creştere de peste 13% faţă de anul trecut.

Totodată, avansul subscrierilor a fost susţinut atât de segmentul asigurărilor auto, 13,2%, cât şi de evoluţia afacerilor non-auto, 14%, arată datele Allianz Ţiriac.

Potrivit raportului, este remarcată o creştere semnificativă la nivelul asigurărilor de persoane, de 28%, avansul cel mai accentuat înregistrându-se pe segmentul asigurărilor de sănătate, 67,9%.

Reprezentanţii Allianz-Ţiriac au menţionat: "În egală măsură, subscrierile din asigurările de bunuri şi proprietăţi au urcat până la 94 milioane lei, evidenţiind o creştere semestrială de opt procente. Per total, veniturile din asigurări non-auto au atins, la finele lunii iunie, o valoare de 162,4 milioane lei, faţă de 142,5 milioane lei cu un an în urmă. Asigurările auto au generat venituri semestriale de 373,2 milioane lei, susţinute de creşterea accelerată a vânzărilor de poliţe RCA".

Aurel Badea, directorul direcţiei tehnice, a precizat: "Creşterea înregistrată în vânzările RCA este în consens cu dinamica pieţei unde s-a înregistrat un avans semnificativ în comparaţie cu anul trecut. Sigur, cea mai bună veste din piaţă o reprezintă însă scăderea ratei combinate, fiind un semnal că pierderile pe acest segment încep să se diminueze. Departe totuşi de a putea acoperi toate cheltuielile implicate".

Domnul Badea a mai spus că, în ceea ce priveşte Allianz-Ţiriac, deşi profitabilitatea s-a îmbunătăţit marginal pe acest segment, de la 108% rată combinată, la 106%, asigurările de tip RCA continuă să rămână o linie neprofitabilă.

"Obligaţiile de plată, doar pentru RCA, la finele lunii iunie 2016, înregistrau o valoare de peste 370 milioane lei, cu circa 15 procente mai mult faţă de anul trecut şi o treime din aceste obligaţii sunt reprezentate de vătămările corporale", a declarat Aurel Badea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb