Allianz-Ţiriac a înregistrat, în primul semestru din 2016, un profit operaţional consolidat de 51,7 milioane lei, în creştere cu 28,6%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei.
Conform documentului, Allianz-Ţiriac Asigurări a avut venituri la nivel agregat, asigurări generale şi asigurări de viaţă şi sănătate, de peste 598 milioane lei, în ascensiune cu aproximativ 13%, în perioada similară.
Segmentul asigurărilor generale deţine, în continuare, o pondere majoritară în totalul veniturilor Allianz-Ţiriac, respectiv circa 90%, iar diferenţa de 10 procente provine din realizările înregistrate din vânzările de asigurări de viaţă, mai arată sursa citată.
Aceasta informează că la nivelul asigurărilor generale, valoarea veniturilor a ajuns la finele primelor şase luni ale acestui an la 536 milioane lei, înregistrând o creştere de peste 13% faţă de anul trecut.
Totodată, avansul subscrierilor a fost susţinut atât de segmentul asigurărilor auto, 13,2%, cât şi de evoluţia afacerilor non-auto, 14%, arată datele Allianz Ţiriac.
Potrivit raportului, este remarcată o creştere semnificativă la nivelul asigurărilor de persoane, de 28%, avansul cel mai accentuat înregistrându-se pe segmentul asigurărilor de sănătate, 67,9%.
Reprezentanţii Allianz-Ţiriac au menţionat: "În egală măsură, subscrierile din asigurările de bunuri şi proprietăţi au urcat până la 94 milioane lei, evidenţiind o creştere semestrială de opt procente. Per total, veniturile din asigurări non-auto au atins, la finele lunii iunie, o valoare de 162,4 milioane lei, faţă de 142,5 milioane lei cu un an în urmă. Asigurările auto au generat venituri semestriale de 373,2 milioane lei, susţinute de creşterea accelerată a vânzărilor de poliţe RCA".
Aurel Badea, directorul direcţiei tehnice, a precizat: "Creşterea înregistrată în vânzările RCA este în consens cu dinamica pieţei unde s-a înregistrat un avans semnificativ în comparaţie cu anul trecut. Sigur, cea mai bună veste din piaţă o reprezintă însă scăderea ratei combinate, fiind un semnal că pierderile pe acest segment încep să se diminueze. Departe totuşi de a putea acoperi toate cheltuielile implicate".
Domnul Badea a mai spus că, în ceea ce priveşte Allianz-Ţiriac, deşi profitabilitatea s-a îmbunătăţit marginal pe acest segment, de la 108% rată combinată, la 106%, asigurările de tip RCA continuă să rămână o linie neprofitabilă.
"Obligaţiile de plată, doar pentru RCA, la finele lunii iunie 2016, înregistrau o valoare de peste 370 milioane lei, cu circa 15 procente mai mult faţă de anul trecut şi o treime din aceste obligaţii sunt reprezentate de vătămările corporale", a declarat Aurel Badea.