BVB Indicii, în scădere, pe fondul unei lichidităţi de 5,24 milioane euro

MINA IRINA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 28 septembrie 2016

Indicii, în scădere, pe fondul unei lichidităţi de 5,24 milioane euro

Titlurile "Banca Transilvania" au fost, din nou, cele mai lichide

Toţi indicii ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 23,32 milioane de lei (5,24 milioane euro), mai mic decât luni (5,4 milioane euro).

Domnul Răzvan Raţ, trader în cadrul BRK Financial Group, a detaliat evoluţia de ieri de pe bursa locală: "Indicii bursieri au înregistrat o corecţie uşoară în data de 27.09.2016, astfel: indicele BET a scăzut cu 0,6% la 6913,08 puncte, BET-FI a scăzut cu 0,03% până la 29.145,19 puncte, iar BET-NG a înregistrat o depreciere de 0,38%. Lichiditatea a fost de peste 23 milioane lei şi s-a menţinut sub media anului, de 33,17 milioane lei/şedinţă. Cele mai tranzacţionate acţiuni au fost TLV, pe un rulaj de 7,67 milioane lei, în scădere cu 1,46%. Pe locul al doilea în topul lichidităţii s-au plasat tilurile Electrica (EL), pe un rulaj de 4,29 milioane lei, cu un preţ în creştere cu 1,61%. Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au înregistrat un rulaj de 3,39 milioane lei, un preţ în creştere cu 0,13%. (Administratorul FP, Franklin Templeton Investment, subliniază printr-un raport curent faptul că distribuţia de numerar către acţionari în valoare de 0,05 ron/acţiune propusă spre aprobare în AGA din 31 octombrie reprezintă o distribuţie specială, suplimentar faţă de distribuţia anuală de numerar). Acţiunile OMV Petrom (SNP) au continuat scăderea, cu 1,62%, până la un preţ de 0,2425 ron/acţiune. După anunţul Fondului Proprietatea care intenţionează să scoată la vânzare prin intermediul unei oferte publice o parte din participaţia sa de 19% din SNP, preţul emitentului a înregistrat o corecţie de aproximativ 6,8%".

Aşadar, pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV). Preţul de închidere al transferurilor cu titluri TLV a fost de 2,37 lei/unitate.

După titlurile EL şi FP, în topul lichidităţii au mai intrat şi acţiunile "Romgaz" (SNG), cu un rulaj de 2,17 milioane de lei. Cotaţia SNG s-a depreciat cu 1,09%, ultimul preţ fiind de 22,7 lei/unitate.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 0,54%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a depreciat cu 0,51%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,23%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Canda, pentru a atrage *prosi care sa investeasca pe BVB, un broker excplica cu multa enfaza despre *cerere si oferta* si ca tranzactiile urmeaza cvursul acestora. Fraierii care au cazut in plasa, au luat *clapa*, de fapt pe BVB functioneaza |*smecheriile samsarilor si *mituitilor BVB*, iar tranzactiile ... urmeaz un curs *halucinant care nu are nicio legatura cu celebra *cerer si oferta !!!*.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb