BVB Indicii mai fac un pas în faţă

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 noiembrie 2022

Indicii mai fac un pas în faţă

Tranzacţii de 30 milioane lei, echivalentul a numai o treime din media zilnică a anului

Toţi indicii Pieţei Reglementate a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au urcat în sesiunea de tranzacţionare de vineri, într-o mişcare de continuare a unui raliu demarat la începutul lunii. Indicele BET, ce reflectă dinamica celor mai lichide 20 de titluri ale bursei noastre, s-a apreciat cu 0,98%, la 11.509 puncte, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, a urcat cu 0,84%, până la 2.143 de puncte.

Valoarea tranzacţiilor a fost de numai 30 milioane de lei, echivalentul a o treime din media zilnică a anului, de aproape 90 milioane de lei, în condiţiile în care prin piaţa "deals" nu a fost derulat niciun schimb.

Echipa de la Prime Transaction a scris, în raportul său zilnic: "Final de săptămână pozitiv pentru indicii pieţei principale. Evoluţiile au fost cuprinse între 0,55% pentru BET-FI şi 1,38% în cazul indicelui BET-NG. BETAeRO a înregistrat o corecţie de 0,25%. Valoarea tranzacţiilor a fost de 6,22 milioane euro, în scădere comparativ cu şedinţa de ieri (n.r. joi). Acţiunile Banca Transilvania (TLV) au fost principalul furnizor de lichiditate, asigurând peste 22% din rulajul zilnic. Din indicele BET, notăm avansul titlurilor Transport Trade Services (TTS), 3,28% şi Digi Communications (DIGI), 3,23%. Doar trei emitenţi au închis şedinţa de tranzacţionare în scădere: Teraplast (TRP), -0,96%, Transelectrica (TEL), -0,27% şi MedLife (M), -0,12%".

În piaţa "regular", topul valorii schimburilor a fost condus de acţiunile Banca Transilvania, ce au cumulat un rulaj de 6,8 milioane de lei, titlurile TLV încheind ziua în creştere cu 0,1%, la preţul de 19,52 lei.

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au crescut cu 1,08%, până la preţul de 1,88 lei, pe fondul unor tranzacţii de 3,2 milioane de lei.

Pe poziţia a treia a clasamentului lichidităţii s-au situat titlurile Romgaz (SNG), ce au urcat cu 2,22%, la preţul de 41,4 lei, în condiţiile unui rulaj de 3,1 milioane de lei.

Acţiunile OMV Petrom (SNP) s-au apreciat cu 0,45%, la preţul de 0,451 de lei, pe fondul unor schimburi de 2,3 milioane de lei.

Indicele compozit BETPlus a urcat cu 0,93%, la 1.720 de puncte, în timp ce indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 30 de acţiuni ale pieţei noastre, s-a apreciat cu 0,95%, până la 1.009 puncte.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Aages" (AAG): +10,34%

2. "Condmag" (COMI): +7,69%

3. "Turism Felix" (TUFE): +4,55%

4. "Armătura" (ARM): +3,85%

5. "Transport Trade Services" (TTS): +3,28%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Compa" (CMP): -5,83%

2. "Promateris" (PPL): -3,23%

3. "Şantierul Naval Orşova" (SNO): -2,04%

4. "Rompetrol Well Services" (PTR): -1,96%

5. "BRK Financial Group" (BRK): -1,69%

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. De ce se duc in cap BNET?

    Nu ziceau ei ca e BiNE? 

    1. sa-ti explic eu cocos cum sta treaba ca prea vad ca te prinzi greu, acea companie la care faci tu referire mereu o sa zica ca e bine, e chiar foarte bine, o sa iti scoata in fata niste cifre numai de ei stiute care iti spun ei sigur ca ALEA CONTEAZA! Ei bine nu, domnilor, eu SUNT CEL MAI LIMITAT INVESTITOR LA BVB, am un IQ atat de scazut, si o capacitate de analiza si intelegere a emitentilor atat de PRECARA, incat ma ghidez dupa un singur element, profitul net. IMI PARE RAU CA SUNT ATAT DE PROST, si atata stiu, dar cine nu se realiaza la acest unic criteriu pentru mine nu va face parte din amaratul meu de portofoliu. CUi ii pasa ca mai sunt mii ca mine? Suntem toti prosti, dar hai sa va zic ceva: - nu voi investi in vecii vecilor in companii care sa isi bata joc de actionari, sa imi zica mie ei cum sa privesc, cum sa investesc, si sa ocoleasca raspunsurile la intrebari. Nu ei trebuie sa imi dea un manual al investitorului, investitorii trebuie sa voteze la AGA si daca sunt nemultumiti sa dea jos conducerea. Problema e, ce te faci cand ai de-a face cu companii care nu respecta AGA? Ce te faci cand ai de-a face cu manajement defectuos care iti sare in cap, te pune pe tine intr-o postura proasta, ca tu esti prost si nu intelegi de fapt cum trebuie sa ii privesti si sa investesti? pe scurt, cand spun ca totul e bine. Luati cu sare, dragi tovarasi investitori..

      in care cap pica?nu face profit,nu da niciodata nimic doar cere pentru sine de la actionari si are capitalizare 160 m si scade 3=4% dupa reconfirmarea inutilitatii modelului de afaceri

      la cum arata si 50% daca scade tot nu face banii

      acolo zici ca-i secta nu emitent pe bursa 

      Nu e singura,mai sunt cateva care chiar au profituri bune an pe an si nu dau dividende...mai interesant e ca acele profituri acumulate an de an nu se revad in situatiile financiare actuale.

      Asa grabiti erau sa ne demonstreze ei cum totusi lucrurile pot fi interpretate ca fiind minunate incat au facut din pierderea de peste 1 M TTM un profit de 11 M TTM Q3 2022 inversand coloanele!

      Au dat erata :)) astia sunt aia care persifleaza actionarii,ei sunt toba de finante 

      niste terchea berchea mincinosi care se incurca in goangele lor incercand sa gaseasca elemente pozitive unde e dezastru 

      Deci dupa atatea zbateri cu trimestre,9 luni,12 luni TTM tot pierderi au indiferent cum o dau

      La urmatarea raportare o sa ia un interval de 1 ora jumate din an cand au facut ei profit 

      daca dau 500 de pagini de rapoarte si abia la pagina 314 gasesti rezultatul net ( de obicei pierdere) ce sa te astepti cand chiar vor face profit? sa zicem vand o divizie, ca tot ziceau ca se sparg in bucati si se listeaza..pai o sa dea un raport de peste 2000 pagini, in jumate explicand cat de tari sunt si restul de jumate vor fi citate motivationale din warren buffet, care am auzit ca e roman, e de aici din barlad, dar nu vrea sa zica. il citeaza de parca zilnic isi beau cafeluta cu el. EU chiar i-am dat mail lui buffet sa il intreb daca a auzit de bnet

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb