BVB Investitorii au cumpărat mai multe acţiuni BRD

Rodica Orjanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 ianuarie 2004

Valoarea tranzacţiilor încheiate în şedinţa bursieră de vineri a fost de numai 27,8 miliarde de lei, mai scăzută comparativ cu cea din sesiunea precedentă. Tendinţa generală a cotaţiilor a fost de stagnare, fapt demonstrat de variaţiile mici ale indicilor bursieri. Cea mai accentuată scădere a fost consemnată de indicele celor cinci SIF-uri, care s-a diminuat cu 0,82%. Scăderea preţurilor pentru trei din cele cinci acţiuni SIF a fost normală, au fost de părere brokerii, avînd în vedere aprecierea cotaţiilor titlurilor SIF în ultima săptămînă.

"Sicomed" Bucureşti

Interesul investitorilor pentru acţiunile "Sicomed" s-a menţinut ridicat şi în şedinţa bursieră de vineri. Tranzacţiile au fost realizate la cursuri cuprinse între 4.400 şi 4.500 lei/ac-ţiune. Ultimul transfer a fost încheiat la 4.450 lei/acţiune, cu 1,1% peste preţul de închidere de joi. Brokerii sînt de părere că evoluţia cotaţiei acţiunilor "Sicomed" din şedinţa de vineri a confirmat preţul de 4.450 lei/ac-ţiune, atins joi. Creşterea cotaţiei a fost însoţită de lichiditate redusă.

"Banca Română pentru Dezvoltare"

După o pauză de trei şedinţe bursiere, investitorii au început vineri să cumpere mai multe acţiuni BRD. Ca urmare, preţul a crescut pînă la un maxim de 21.800 lei/acţiune. Brokerii sînt de părere că unii investitori presupun că banca şi-a menţinut tendinţa de creştere a rezultatelor financiare raportată pentru primele nouă luni ale anului trecut.

"Banca Transilvania" Cluj

Cursul acţiunilor TLV s-a stabilizat vineri la 5.100 lei/acţiune, ca urmare a interesului scăzut manifestat de investitori. Brokerii sînt de părere că o parte dintre cumpărătorii mari, care au determinat creşterea pre-ţului acţiunilor TLV săp-tă-mîna trecută, s-au retras din piaţă, aşteptînd să apară mai multe acţiuni la vînzare. În opinia lor, cotaţia acţiunilor TLV se va stabiliza în această săptămînă în jurul valorii de 5.000 lei/acţiune.

"Impact" Bucureşti

După o creştere cu 16,6% a cursului acţiunilor "Impact" în ultima săptămînă, şedinţa de vineri a fost dominată de vîn-zători. Faptul a dus la scăderea preţului de închidere cu 0,9% faţă de joi. Brokerii susţin că preţul acţiunilor "Impact" a dat semne de stabilizare în şedinţa de vineri. În opinia lor, preţul se va stabiliza în jur de 5.300 lei/acţiune în această săptămînă.

SNP "Petrom" Bucureşti

Interesul investitorilor pentru acţiunile SNP a fost scăzut în şedinţa de vineri. Pe fondul unei lichidităţi scăzute, cursul a os-cilat vineri între 1.440 şi 1.450 lei/acţiune. Brokerii sînt de pă-rere că preţul acţiunilor SNP se poate stabiliza la preţul de 1.450 lei/acţiune, investitorii aş-tep-tînd informaţii noi cu privire la privatizarea companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb