BVB Investitorii au preferat acţiunile SIF

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 februarie 2005

Şedinţa bursieră de ieri a fost caracterizată prin creşteri ale cotaţiilor la majoritatea titlurilor tranzacţionate. Preferatele cumpărătorilor au fost însă acţiunile SIF, acestea înregistrînd creşteri semnificative ale cotaţiilor, pe fondul unor volume mari de tranzacţionare.

SIF "Muntenia" a raportat ieri că va participa la majorarea capitalului social al companiei "Romsuintest Periş". Numărul de acţiuni ce urmează să fie subscrise de SIF este de 232.833, valoarea totală a subscrierii ridicîndu-se la 50,44 miliarde de lei.

Pe fondul creşterilor generalizate, toţi cei trei indici bursieri s-au apreciat. Cea mai mare creştere a fost înregistrată de BET-FI, indicele care urmăreşte evoluţia titlurilor SIF. De altfel, acesta a atins ieri un nou maxim istoric, de 24.217,66 puncte, nivel cu 40% mai mare decît cel de la începutul anului. Indicele BET care urmăreşte evoluţia celor mai lichide acţiuni de la Bursă, s-a apreciat cu 1,15% iar indicele BET-C a înregistrat o creştere de 1,15% a nivelului său comparativ cu şedinţa de luni.

Investitorii şi-au orientat ieri atenţia şi către acţiunile băncilor, astfel că preţurile de tranzacţionare ale titlurilor BRD, TLV şi BCC au crescut ieri, pe fondul unor lichidităţi medii.

"Petrom" Bucureşti

Cursul acţiunilor SNP s-a înscris pe un trend crescător pe parcursul şedinţei de tranzacţionare de ieri, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Numărul titlurilor transferate a fost de peste 2,9 milioane, iar valoarea transferurilor perfectate cu acestea s-a ridicat la 12,23 miliarde de lei. Cel mai mare pachet transferat a numărat 326.000 de acţiuni. Tranzacţia a fost efectuată în partea a doua a şedinţei bursiere, la cursul de 4.200 de lei/titlu.

Ultima tranzacţie de ieri a fost efectuată la preţul de 4.200 lei/acţiune, în creştere cu 1,2% faţă de preţul de închidere de luni

SIF "Moldova"

Preţul acţiunilor SIF 2 s-a înscris în prima parte a sesiunii bursiere de ieri pe un puternic trend ascendent, ajungînd la jumătatea şedinţei la un maxim de 10.400 lei/acţiune, nivel ce reprezintă un nou maxim istoric al cursului. În partea a doua a şedinţei, cotaţia titlurilor SIF2 s-a menţinut în jurul nivelului maxim, acesta fiind şi preţul la care a fost perfectată ultima tranzacţie. Raportat la preţul de închidere de luni, titlurile SIF2 au înregistrat ieri o creştere de 6,7% a cotaţiei. Brokerii precizează că pe parcursul şedinţei, acţiunile SIF2 erau achiziţionate direct de la vînzători.

SIF "Moldova" a propus pentru anul 2004 un dividend brut de 600 lei/acţiune.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Cursul acţiunilor RRC s-a înscris pe parcursul şedinţei bursiere de ieri pe un trend uşor ascendent, pe fondul unui volum ridicat de tranzacţionare. Au fost transferate peste 24,5 milioane de acţiuni, în valoare totală de 29 miliarde de lei. Cel mai mare pachet transferat a numărat 1,422 milioane de acţiuni. Tranzacţia a fost efectuată în prima parte a sesiunii bursiere, la preţul de 1.170 lei/titlu. Cursul a atins pe parcursul şedinţei un minim de 1.160 lei/acţiune şi un maxim de 1.200 lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost perfectată la cursul de 1.170 lei/titlu, acesta fiind cu 1,7% mai mic decît preţul de închidere de luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb