BVB îşi mută sediul în Piaţa Victoriei

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 decembrie 2022

BVB îşi mută sediul în Piaţa Victoriei

Compania va închiria un spaţiu în America House, penrtu zece ani Valoarea totală estimată a chiriei, utilităţilor, mentenanţei şi amenajărilor se ridică la cel mult 5,5 milioane de euro, pentru întreaga perioadă

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au aprobat, în adunarea de ieri, mutarea sediului societăţii în America House din Piaţa Victoriei, după cum reiese din raportul publicat pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

Practic, acţionarii BVB au dat undă verde încheierii unui contract pentru o perioadă de zece ani cu societatea Complexul Multifuncţional Victoria, pentru închirierea unei locaţii cu destinaţie de sediu social al companiei, alături de lucrările aferente de amenajare.

Conform notei de fundamentare a propunerii, conducerea operatorului pieţei noastre de capital consideră că: "În momentul de faţă este oportun ca activitatea BVB şi a filialelor BVB să se desfăşoare într-un spaţiu de birouri de tip clasa A, de o calitate superioară şi o locaţie mai bună".

Contractul se va încheia pentru o perioadă de 120 luni (zece ani), având o valoare estimată, calculată în baza costurilor chiriei, costurilor estimate ale taxei cu utilităţile şi mentenanţa şi costurilor estimate ale lucrărilor de amenajare a sediului, de maxim 5,5 milioane de euro.

Suprafaţa închiriată va fi de 2.235 de metri pătraţi şi 29 de locuri de parcare pentru întregul Grup, din care BVB va ocupa 1.256 de metri pătraţi şi 13 locuri de parcare. Preţul de închiriere este de 20 euro/mp/lună pentru spaţiul de birouri, fără TVA facturat şi 160 de euro pentru un loc de parcare/lună plus TVA. Amenajarea spaţiului va începe în data de 1 aprilie 2023 iar contractul de închiriere propriu-zis va începe la 1 septembrie.

Recent, America House din Piaţa Victoriei a trecut printr-un proces de modernizare ce a costat zece milioane de euro.

În momentul actual, Bursa de Valori Bucureşti are sediul pe Bulevardul Carol, în apropiere de Piaţa Universităţii.

Din acţionariatul BVB fac parte SIF-uri, fonduri de pensii Pilon II, societăţi de brokeraj sau BERD. Evaluarea bursieră a operatorului pieţei de capital se ridică la aproape 280 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. SI CINE PLATESTE PENTRU TOATE ASTEA ???????? AU DAT DE BINE , COMUNISTII NOSTRII !!!!!!!!!!!!! INCET - INCET , OR SA AJUNGA SA CREADA , CA CICA , AR FI CAPITALISTI !!!!!!!!!!!!!!!!!!! CA DOAR , NU DAU DIN BUZUNARUL LOR !!!!!!!!!!!!!!!!! CE AVEA SEDIUL ACTUAL ?????????? ERA URAT ???????? S-AU NU MAI AVEAU ACOLO LOC , UNII DE ALTII ?????????? AU DEVENIT BOIERI SI ASTIA !!!!!!!!!!!!!!!!

    1. AM FOST LA SEDIUL LOR ZILELE TRECUTE ( N-ASI MAI FI FOST !!!!! ) , PENTRU O INTEROGARE DE CONT : 2 FEMEIUSTI LUCRAU CEVA LA CALCULATOARE , SI ALTE 5 - 6 , SE SCARPINAU IN CAP , CASCAU DE ZOR , SI PALAVRAGEAU ............. TRAI PE VATRAI , NENE !!!!!!!!!!!!!! E BUN CAPITALISMUL , NU-I ASA ?????????? DAR : NUMAI PENTRU UNII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

      Aveti dreotate dl Staty totala.

      La unison toata lumea. BVB E RAU. Adevarul il gasim in opinii bursa

    jefuiesc banii investitorilor prin diluatii de emiteri.

    s c cret 

    Ce-i lipsea chelului?

    Tichie de margaritar. 

    Cu piata de derivate ce se mai aude?

    La pastele cailor? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb