BVB Jumătate din volum realizat cu acţiunile Electrica

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 12 aprilie 2018

Jumătate din volum realizat cu acţiunile Electrica

Rulajul total înregistrat în şedinţa de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) de la mijlocul săptămânii a fost de 84,8 milioane de lei (18,2 milioane de euro), circa jumătate (51,7%) din volumul consemnat ieri fiind realizat cu acţiunile Electrica (EL).

Opt dintre cei nouă indici ai BVB au înregistrat scăderi, singurul coş de acţiuni ce a încheiat şedinţa de tranzacţionare în creştere fiind BET-NG.

Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct în cadrul societăţii Tradeville, a apreciat: "Astăzi (n.r. ieri), indicii bursei au avut o evoluţie mai degrabă negativă, influenţată şi de evoluţiile oscilante din principalele burse vest - europene şi nord-americane, cel mai probabil sub imperiul mediului geopolitic încordat.

Indicele BET a pierdut 0,15% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între - 0,5%, pentru BET-FI, şi + 0,2%, pentru BET-NG. Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni din piaţa reglementată a fost de 17,9 milioane de euro, semnificativ peste media zilnică de 12,32 milioane de euro, înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afara indicelui BET, l-au înregistrat acţiunile UAMT (UAM), cu o creştere de 9,17%, pe fondul tranzacţionării unui volum de doar trei acţiuni. În cadrul indicelui BET, preţul titlurilor OMV - Petrom (SNP) a avut cea mai bună evoluţie, cu un avans de 2,25%, în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat mult peste media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere din piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Electroputere (EPT) cu cu o depreciere de 4,76%, volumul de titluri transferate fiind sub media ultimului semestru. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile EL, ce au coborât cu 1,53%, pe fondul celui mai mare volum de acţiuni tranzacţionat în ultimele şase luni pentru acest simbol."

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile EL, cu o valoare tranzacţionată de 43,88 milioane de lei, ultima cotaţie fiind de 11,56 lei/unitate.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile SNP, preţul de închidere al acţiunii societăţii petroliere fiind de 0,3405 lei/unitate, valoarea tranzacţionată însumând 7,75 milioane de lei.

Acţiunile Romgaz (SNG) au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 37,5 lei, cotaţia emitentului depreciindu-se cu 1,19%, pe fondul unei valori a transferurilor de 5,29 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Banca Transilvania (TLV), care au încheiat ziua bursieră la preţul de 2,6 lei/acţiune, în scădere cu 0,38%, în contextul unui rulaj de 3,66 milioane de lei.

Pe piaţa "deal" a fost derulată o tranzacţe cu acţiunile MedLife (M), la preţul de 34 lei/unitate, în urcare cu 3,66%, valoarea transferurilor fiind de 13,23 de milioane de lei.

Indicele BET-Plus, al celor mai tranzacţionate 40 de acţiuni de la BVB, s-a depreciat cu 0,13%, iar indicele BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de acţiuni ale bursei, a coborât cu 0,15%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a avut un recul de 0,29%.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Unde este clasamentul ?

    As dori sa aflu in primul rand valoarea fiecarui indice bursier la zi si in subsidiar celelalte detalii despre rulaje, tranzactii, etc. Va multumesc anticipat!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb