ZIARUL BURSA

12 aprilie 2018
Ediţia din 18.09.2024
"Rusia a promis că va doborî una câte una toate rachetele trase către Siria. Pregăteşte-te Rusia, pentru că ele vor veni, frumoase, noi şi inteligente. Nu ar fi trebuit să fii prietenă cu un animal care ucide cu gaze, care-şi ucide propriul popor şi îi face plăcere", a scris Donald Trump pe Twitter.

DONALD TRUMP: "Rusia, pregăteşte-te, rachetele pentru Siria vor veni!"

A.A.Internaţional / 12 aprilie 2018

Siria califică ameninţările cu lovituri aeriene americane drept "escaladare periculoasă" 

Actualizare 14:15 Donald Trump anunţă pe Twitter că un atac în Siria ar putea avea loc "foarte curând" sau "nu chiar atât de curând"

Preşedintele american Donald Trump a comunicat într-o nouă postare pe Twitter că nu a specificat niciodată când ar urma să aibă loc un eventual atac asupra Siriei.

------------

Actualizare 12:05 Comunitatea internaţională reacţionează ca urmare a declaraţiilor preşedintelui SUA referitoare la o posibilă atacare a teritoriului sirian

Partenerii preşedintelui Donald Trump, deşi admit că toate indiciile acestui atac chimic duc spre Bashar al-Assad, nu par hotărâţi încă să treacă la fapte, informează AFP

------------

Actualizare 11:49 AFP: Atac iminent în Siria. Opţiunile Occidentului

Atacurile occidentale contra regimului sirian, în urma unui presupus atac chimic sunt iminente, informează AFP, care notează însă că există în continuare întrebări cu privire la potenţialele ţinte, riscurile pe care aceste atacuri le reprezintă la adresa Statelor Unite şi mijloacele pe care Washingtonul le are la dispoziţie.

Doru Claudian Frunzulică este deputat european, din Grupul S&D, membru în Comisia Specială privind terorismul a Parlamentului European.

Combaterea terorismului, o mare prioritate europeană

DORU CLAUDIAN FRUNZULICĂPolitică / 12 aprilie 2018

Printre numeroasele ameninţări şi provocări cu care se confruntă cetăţenii europeni, în sondaje terorismul reprezintă ameninţarea cea mai puternică, fiind urmat de schimbările climatice, stabilitatea economică (şomajul în rândul tinerilor, în primul rând), atacurile cibernetice, numărul mare de refugiaţi, tensiunile cu Rusia etc.

"Sunt de acord cu Viktor Orban că multe lucruri nu merg bine în UE "

CĂTĂLIN IVAN: "Sunt de acord cu Viktor Orban că multe lucruri nu merg bine în UE "

Ancuţa StanciuPolitică / 12 aprilie 2018

Viktor Orban a ieşit, duminică, învingător la alegerile legislative din Ungaria, fiind la al treilea mandat consecutiv la conducerea guvernului de la Budapesta. Partidul Fidesz, pe care l-a fondat în 1988, a obţinut 48,8% din voturile exprimate, un scor mai bun ca în urmă cu patru ani, şi a devansat Jobbik, care a câştigat circa 20% din voturi, în timp ce socialiştii au avut în jur de 12%.

Guvernul vrea ca Pilonul II de pensii private să devină opţional

CHIAR DE ANUL ACESTA, Guvernul vrea ca Pilonul II de pensii private să devină opţional

Adina ArdeleanuPolitică / 12 aprilie 2018

Teodorovici: "Mecanismul de transfer al pensiei de la Pilonul II la I va fi pe masa Guvernului până la jumătatea anului" 

Actualizare 14:10 Viorica Dăncilă: "Nicio persoană nu va avea o pensie diminuată de la stat dacă contribuie la Pilonul II de pensii"

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat astăzi pregătirea unui "cadru nou" pentru Pilonul II de pensii, afirmând că "nicio persoană nu va avea o pensie diminuată de la stat dacă contribuie la pilonul II de pensii".

--------------

Actualizare 12:20 Tineretul Naţional Liberal: "Pilonul II de pensii a fost transformat în Fondul Personal de Îmbogăţire al lui Liviu Dragnea"

Tineretul Naţional Liberal (TNL) afirmă că discuţia din jurul Pilonului II de pensii nu aduce beneficii decât liderului PSD, Liviu Dragnea, şi partidului pe care acesta îl conduce.

--------------

Guvernul face paşi către implementarea ideii ca salariaţii să îşi poată transfera contribuţiile de la Pilonul II de pensii private obligatorii la Pilonul I, intenţie criticată dur de mediul de afaceri.

BT repetă "operaţiunea Iceberg" de conversie a creditelor, din CHF în lei

DUPĂ PRELUAREA BANCPOST BT repetă "operaţiunea Iceberg" de conversie a creditelor, din CHF în lei

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 12 aprilie 2018

Banca Transilvania pregăteşte discounturi de circa 15% 

BT: "Mizăm pe continuarea creşterii organice a băncii"

Clienţii cu credite în franci elveţieni (CHF) contractate de la Volksbank vor avea posibilitatea să îşi convertească împrumuturile în lei, cu aplicarea unui discount, în perioada imediat următoare, după cum ne-au spus reprezentanţii Băncii Transilvania (BT), care a preluat, de curând, Bancpost. Sursele citate susţin că acest lucru ar urma să se întâmple în circa o lună.

Băncile din 22 de state UE îşi deduc integral pierderile din vânzarea neperformantelor

DELOITTE A LANSAT UN STUDIU LA CEREREA ARB Băncile din 22 de state UE îşi deduc integral pierderile din vânzarea neperformantelor

EMILIA OLESCU Internaţional / 12 aprilie 2018

Dan Bădin: "Modificarea regulilor fiscale din legislaţia românească începând din 2018 va avea ca efect majorarea costurilor fiscale în cazul cesionării creanţelor  

Legislaţia nostră s-a modificat anul trecut, după ce fostul ministru al Finanţelor a spus că băncile se folosesc de reglementările fiscale pentru a nu-şi plăti impozitul pe profit

Băncile din 22 de state membre acordă deductibilitate integrală la calculul impozitului pe profit pentru pierderile înregistrate în urma vânzării de creanţe rezultate din credite neperformante, arată un studiu întocmit de Deloitte România, la solicitarea Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

Moody's: Costurile băncilor britanice vor spori semnificativ după încheierea programului BoE de finanţare ieftină

Moody's: Costurile băncilor britanice vor spori semnificativ după încheierea programului BoE de finanţare ieftină

A.V.Internaţional / 12 aprilie 2018

Băncile şi societăţile de construcţii britanice se vor confrunta cu cheltuieli suplimentare cu dobânzile de peste 800 de milioane de lire sterline, după ce Banca Angliei (BoE) a pus punct celor şase ani de finanţare ieftină, potrivit unui raport Moody's, citat de ft.com, care arată că băncile mici şi mijlocii vor fi cel mai grav afectate.

Preţurile imobiliarelor au crescut mai mult în România decât în UE şi zona euro

ÎN ULTIMUL TRIMESTRU AL ANULUI TRECUT Preţurile imobiliarelor au crescut mai mult în România decât în UE şi zona euro

EMILIA OLESCUCompanii / 12 aprilie 2018

Anca Barbăroşie, Romtor Technics: "Dacă vor creşte preţurile speculativ, fără o bază a cererii, a fondului economic susţinut, consider că va urma un colaps" 

Radu Zilişteanu: "Nu văd evoluţii senzaţionale în ceea ce priveşte preţurile, variaţiile vor fi mici"

Ţara noastră a înregistrat o creştere mai mare a preţurilor locuinţelor faţă de mediile din Uniunea Europeană şi din Zona Euro, în ultimul trimestru al anului trecut, atât în comparaţie cu cele din trimestrul anterior, cât şi faţă de preţurile din precedentele trei luni ale lui 2017, după cum arată datele Eurostat. Acestea evidenţiază că, în perioada octombrie-decembrie 2017, ţara noastră a cunoscut o creştere de 5,6% a preţurilor din rezidenţial, faţă de media Zonei Euro de 4,2% şi, respectiv, de media UE de 4,5%.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 12 Aprilie 2018

MACRO NEWSLETTER 12 Aprilie 2018

Macroeconomie / 12 aprilie 2018

Producţia industrială din Germania a înregistrat o scădere masivă neaşteptată în februarie 2017, cu o rată lunară de 1,6%, după un avans de 0,1% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 2,6%, de la 6,3% în luna anterioară.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo