BVB Lichiditate de 4,5 milioane de euro

ELENA DEACU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 30 aprilie 2015

Lichiditate de 4,5 milioane de euro

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere şedinţa de tranzacţionare de ieri, iar valoarea totală a tranzacţiilor s-a cifrat la 19,95 milioane de lei (4,53 milioane de euro).

Schimburile cu acţiuni au totalizat 17,91 milioane de lei (4,06 milioane de euro), cele mai semnificative fiind tranzacţiile cu acţiunile Fondul Proprietatea (11,9 milioane lei), Banca Transilvania (1,09 milioane lei) şi Transgaz (724,4 mii lei).

Indicele de referinţă BET al BVB, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, a închis în scădere cu 0,55%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 0,54%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor a coborât, de asemenea, cu 0,17%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a depreciat cu 0,42%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a scăzut cu 0,24%.

Cotaţia FP a scăzut cu 0,87%, la 0,91 lei/unitate, în contextul în care ieri a început tranzacţionarea la Bursa din Londra a certificatelor globale de depozit.

Potrivit lui Simion Tihon, broker la Prime Transaction, prima şedinţă de tranzacţionare la Londra a titlurilor FP, mai precis a GDR-urilor (certificatelor globale de depozit) ce au activ suport acţiunile Fondul Proprietatea, nu a adus şi o creştere de preţ pentru acţiunile FP. De aceeaşi părere este şi Marcel Murgoci, director de operaţiuni al SSIF Estinvest Focşani, potrivit căruia era o diferenţă foarte mică de preţ a certificatelor între Londra şi Bucureşti.

Potrivit lui Simion Tihon, efectul pe termen scurt al listării secundare este inclus deja în preţ, titlurile FP având o evoluţie ascendentă în ultimele două săptămâni. "În ceea ce priveşte lichiditatea, s-au efectuat tranzacţii cu peste 2,6 milioane GDR-uri, ceea ce înseamnă mai bine de 130 milioane acţiuni FP", precizează reprezentantul Prime Transaction.

Acţiunile BRD au scăzut cu 0,29%, la 10,31 lei, în timp ce titlurile SNG Romgaz s-au depreciat cu 0,42%, la 35,69 lei/unitate.

Pe piaţa "deal", nu au fost efectuate transferuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb