BVB Lichiditatea, în cădere liberă - doar 1,4 milioane de euro

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 12 iulie 2010

Lichiditatea, în cădere liberă - doar 1,4 milioane de euro

Lichiditatea Bursei de Valori Bucureşti s-a cifrat vineri la numai 5,85 milioane de lei (1,4 milioane de euro), fiind în scădere cu circa 60% faţă de valoarea tranzacţiilor efectuate joi.

Acţiunile de la Bursa de Valori Bucureşti au încheiat şedinţa de ieri în creştere uşoară, fiind contaminate de evoluţia pozitivă a pieţelor externe.

Sectorul SIF a fost perdantul pieţei, anulând o parte din câştigurile de joi, după ce a consemnat corecţii de până la 0,12% pe parcursul zilei. Astfel, indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia preţurilor la care se tranzacţionează acţiunile celor cinci SIF-uri, a ajuns, în prezent, la 20.481 de puncte.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), s-a apreciat cu 0,42%, în şedinţa bursieră de vineri, ajungând la 4.833 puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, care reflectă evoluţia generală a preţurilor acţiunilor cotate la bursă, a câştigat 0,50%, ajungând până la 2.858 de puncte.

În acelaşi timp, indicele BET-NG, care reflectă evoluţia companiilor energetice, s-a apreciat cu 0,53%, depă­şind pragul de 700 de puncte, în timp ce indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a consemnat o creştere de 0,30%, ajungând la 441 de puncte.

Acţiunile SIF5 "Oltenia" au fost cele mai lichide din piaţă, înregistrând schimburi de 1,96 milioane lei, în total fiind transferate 1,57 milioane de acţiuni. Cotaţia de referinţă a staţionat la 1,24 lei/acţiune.

Printre cele mai lichide acţiuni din piaţă s-au numărat şi cele emise de SIF2 "Moldova", care au anulat o parte din aprecierile uşoare de joi, marcând o scădere de 0,12%, până la 0,95 lei/unitate.

Acţiunile "Erste Group Bank" (simbol EBS) s-au apreciat, în schimb, cu 0,42%, la 120,5 lei/titlu, în urma unor transferuri de 0,59 milioane de lei, ocupând locul trei în topul rulajelor de pe Bursă, în timp ce tranzacţiile cu acţiuni "OMV Petrom" Bucureşti (simbol SNP) au însumat 0,45 milioane de lei.

Tot vineri, "BRD - Groupe Societe Generale" (simbol BRD) au consemnat o apreciere de 1,85%, până la 11 lei/unitate, pe suportul unui rulaj de 0,31 milioane de lei.

Cursul acţiunilor producătorului de îngrăşăminte chimice "Azomureş" Târgu Mureş (simbol AZO) a înregistrat cea mai mare depreciere, de 4,50%, ajungând la 0,424 lei, în timp ce acţiunile "Teraplast" Bistriţa (simbol TRP) au consemnat o apreciere de 0,47%, până la 0,47 lei/unitate.

Pe piaţa produselor structurate, au fost schimbate circa 430 de astfel de instrumente, în valoare de 22.817 lei, în timp ce pe segmentul obligaţiunilor au avut loc tranzacţii în sumă de 357.138 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb