BVB O nouă zi cu oscilaţii reduse la bursa locală

VLAD DOBREA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 6 decembrie 2019

O nouă zi cu oscilaţii reduse la bursa locală

Lichiditatea înregistrată în Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) s-a situat la 31,04 milioane de lei, atât sub cea din şedinţa anterioară, cât şi sub media anului, de 39,6 milioane de lei, într-o şedinţă în care toate coşurile de acţiuni ale Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut oscilaţii modeste.

În raportul zilnic al societăţii, echipa de la Prime Transaction a notat: "Evoluţii preponderent pozitive pentru indicii BVB. BET-NG a înregistrat cea mai mare creştere, respectiv de 0,23%, iar la polul opus, singurul indice care a scăzut este BET-FI, care a închis şedinţa de tranzacţionare cu o evoluţie de -0,04%.Valoarea tranzacţiilor a fost de 6,4 milioane euro, în creştere comparativ cu ultimele şedinţe, însă în continuare se situează sub media anului curent. Cel mai lichid emitent, cu un aport de 8,1 milioane lei la valoarea tranzacţionată, a fost BRD SocGen (BRD). Din indicele BET 6 companii au înregistrat evoluţii pozitive, 4 societăţi au avut corecţii, iar 6 emitenţi au închis pe zero. Nuclearelectrica (SNN), a avut cea mai bună evoluţie, crescând cu 3,24%, în timp ce Medlife (M), s-a situat la polul opus cu o corecţie de 1,19%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de titlurile BRD, care au înregistrat transferuri în valoare de 8,13 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 15,7 lei/unitate, în creştere cu 1,29%.

Locul al doilea în acest clasament a fost SNG (Romgaz), care a încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 38,15 lei/titlu, în creştere cu 0,39%, valoarea tranzacţionată însumând 7 milioane de lei.

Acţiunile Banca Transilvania (TLV) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 2,6 lei/acţiune, în apreciere cu 0,39% pe fondul unei valori transferate de 5,63 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de Nuclearelectrica (SNN), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 14,66 lei/titlu, în urcare cu 3,24%, în contextul unui rulaj de 1,79 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu au fost consemnate tranzacţii.

Indicele BET, al celor mai lichide şaisprezece acţiuni, se afla în creştere cu 0,13%. Indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră s-a apreciat cu 0,14%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Sinteza" (STZ): +6,38%

2. "Turism Felix" (TUFE): +5,11%

3."Nuclearelectrica" (SNN): +3,24%

4. "Electromagnetica" (ELMA) +3,13%

5. "Patria Bank" (PBK): +2,75%

----------------------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Societatea de Construcţii Napoca" (NAPO): -8,89%

2. "Condmag"(COMI): -4,35%

3. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): -3,00%

4. "Zentiva" (SCD): -2,49%

5. "Ropharma" (RPH): -2,07%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb