BVB Patru din cele cinci SIF-uri au avut aceeaşi cotaţie cu cea de luni

ANDREEA NEGRU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 22 iunie 2005

Valoarea totală a tranzacţiilor în cursul şedintei bursiere de ieri a fost de 83,72 miliarde de lei, ceea ce denotă un interes scăzut al investitorilor la Bursă. În cursul zilei de ieri, nu au exis-tat oscilaţii mari de curs, cotaţiile acţiunilor fluctuînd destul de puţin.

Indicii bursieri au crescut foarte puţin, pe fondul unor majorări ale preţurilor din componenţa lor. Cu acţiunile SIF s-au realizat tranzacţii în sumă de 36,37 miliarde de lei. La categoria SIF, s-a detaşat ca valoare tranzacţionată SIF 1 Banat Crişa-na Arad. Cu titlurile SIF1 s-au efectuat tranzacţii de peste 10,25 miliarde de lei, cotaţia însă menţinîndu-se la nivelul de 12.900 lei/acţiune, aceeaşi ca cea din sesiunea precedentă. Evoluţia cotaţiilor SIF pe Bursă a fost una liniştită în cadrul şedinţei de ieri. Singurul SIF al cărui preţ de închidere a fluctuat faţă de cel din ziua anterioară a fost SIF 5 "Oltenia Craiova". Preţul SIF5 la finalul zilei a fost de 12.800 lei/titlu, în scădere cu 0,8% faţă de ziua anterioară.

Indicele care reflectă evoluţia cotaţiilor celor mai lichide zece acţiuni de la Bursă, BET, a cres-cut cu 0,31%, în timp ce indicele care reflectă preţul acţiunilor SIF, BET - FI, s-a depreciat cu 0,17% faţă de ziua anterioară.

În cadrul sesiunii de ieri, au fost transferate 80 de obligaţiuni BRD, la un preţ cu 1% mai mare decît principalul. Valoarea totală a transferurilor a însumat cu puţin peste 2 miliarde de lei.

La prima categrorie, cel mai tranzacţionat emitent a fost "Banca Transilvania". Cu titlurile acesteia s-au efectuat tranzacţii în sumă de peste 17 miliarde de lei. Preţul la închiderea zilei a fost de 7.700 lei/acţiune, în creştere cu 2% faţă de sesiunea anterioară.

La aceeaşi categorie, un interes crescut s-a manifestat şi pentru titlurile "Petrom", a căror valoare totală tranzacţionată a fost de aproximativ 9 miliarde de lei.

La categoria a doua, s-au detaşat acţiunile "Rompetrol", a căror cotaţie a scăzut cu 0,1% de la o zi la alta, însă valoarea tranzacţionată a depăşit 9 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb