BVB Preţurile acţiunilor îşi menţin trendul descendent

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 martie 2005

În cadrul şedinţei bursiere de ieri, preţurile principalelor acţiuni de pe piaţă au fost în scădere faţă de ziua precedentă. Brokerii constată că societăţile de investiţii financiare au început şedinţa în creştere, după care acestea au scăzut pe fondul apariţiei unor ordine de vînzare. Consecinţa acestui fapt a fost scăderea indicelui BET-FI, care indică evoluţia SIF-urilor, cu 1,8% faţă de şedinţa anterioară.

Valoarea totală a tranzacţiilor perfectate ieri a însumat peste 247 miliarde lei, din care valoarea transferurilor cu acţiunile primei categorii a fost de peste jumătate din totalul general. Directorul de tranzacţionare al "Estinvest", domnul Marcel Murgoci ne-a declarat că "este greu de spus cînd ne putem aştepta la creşteri ale cotaţiilor, deoarece sunt încă vînzători pe piaţă la preţurile existente ale acţiunilor cotate".

SIF Oltenia Craiova

Preţul mediu de ieri al titlurilor SIF 5 de 13.613 lei/acţiune, a fost în scădere cu 0,7% faţă de şedinţa anterioară. Ca şi celelalte cotaţii, acţiunile SIF 5 au atins maximul de 14.000 lei/acţiune, la deschiderea şedinţei de tranzacţionare. În partea a doua a şedinţei, s-a efectuat transferul cu cel mai mare pachet de acţiuni, respectiv 84.000 titluri, la preţul unitar de 13.600 lei.

Banca Transilvania

La începutul şedinţei de tranzacţionare, preţul acţiunilor BRD a crescut pînă la nivelul maxim al zilei de 57.000 lei/acţiune. În această parte a sesiunii bursiere s-a perfectat un număr mic de tranzacţii cu pachete reduse de acţiuni. În partea a doua, însă, s-a efectuat o tranzacţie cu un număr de 73.000 acţiuni la preţul maxim al zilei, după care cotaţia acţiunilor BRD a scăzut la 56.000 lei/acţiune, acesta fiind şi preţul de închidere. La acest preţ s-a realizat o tranzacţie cu un pachet de 64.500 acţiuni înainte de închiderea şedinţei bursiere.

SIF Moldova Bacău

Preţul acţiunilor SIF 2 nu s-a modificat faţă de cel din şedinţa anterioară. Preţul mediu de ieri a fost de 11.643 lei/acţiune, fluctuînd între un minim de 11.300 lei şi un maxim de 12.200 lei/acţiune. Cu aceste acţiuni s-au realizat tranzacţii în valoare de peste 20 miliarde lei. Cel mai mare pachet transferat a cuprins un număr de 67.000 acţiuni, tranzacţia perfectîndu-se în prima parte a şedinţei de ieri, la preţul de 12.000 lei/acţiune.

Petrom Bucureşti

Preţul mediu al acţiunilor SNP, de 4.353 lei/acţiune a fost în scădere cu 5,6% faţă de şedinţa anterioară. Aceasta a reprezentat cea mai mare scădere a cotaţiei în cadrul primei categorii. Reducerea preţului a fost cauzată de apariţia comunicatului în care societatea anunţa că nu mai distribuie dividende acţionarilor. Valoarea totală a tranzactiilor realizate cu acţiunile SNP a depăşit 25 miliarde lei. Preţul de închidere de ieri a fost de 4.250 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb