BVB Rulaj de 32 milioane de lei, sub media zilnică a anului

A. I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 mai 2018

Rulaj de 32 milioane de lei, sub media zilnică a anului

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a avut, în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii, o evoluţie preponderent pozitivă din punctul de vedere al cotaţiilor, majoritatea indicilor încheind ziua bursieră în creştere.

Volumul înregistrat a fost de 31,68 milioane de lei (6,79 milioane de euro), sub valoarea medie zilnică a acestui an, de 53,9 milioane de lei.

Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct în cadrul societăţii de brokeraj Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri) indicii BVB au avut o evoluţie mai degrabă pozitivă, influenţaţi şi de evoluţiile principalelor burse vest-europene care au avansat, însă nu cu mult, în prima parte a zilei.

Indicele BET a câştigat 0,21% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,66% pentru BET-FI şi +0,55% pentru BET-NG.

Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afară indicelui BET, l-au înregistrat acţiunile Electroputere (EPT) cu +5%, pe fondul tranzacţionării unui volum de doar 1.250 de acţiuni.

În cadrul indicelui BET, preţul titlurilor OMV PETROM (SNP) a avut cea mai bună evoluţie, +2,04%, în condiţile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat sub media ultimelor şase luni.

Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile SIF Oltenia (SIF5) cu -5,63%, volumul de acţiuni tranzacţionate fiind semnificativ sub media ultimului semestru.

Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Transelectrica (TEL), -1,57%, pe fondul unui volum de acţiuni aflat sub media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Fondul Proprietatea (FP), cu o valoare tranzacţionată de 6,74 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 0,956 lei/unitate, în creştere cu 0,42%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), preţul de închidere al cotaţiei societăţii bancare fiind de 15,2 lei/unitate, în urcare cu 1,33%, rulajul consemnat cu acţiunile BRD fiind de 5,84 milioane de lei.

Acţiunile Banca Transilvania (TLV) au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 2,525 lei, în scădere cu 1,56%, pe fondul unei valori transferate de 5,39 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Transgaz (TGN), care au încheiat ziua bursieră la preţul de 397 lei/acţiune, în contextul unui rulaj de 2,19 milioane de lei, cotaţia acţiunii TNG înregistrând un declin de 0,25%.

Prin piaţa "deal" a fost înregistrat un transfer cu titlurile BRD, în valoare de 1,09 milioane de lei, tranzacţia fiind realizată la preţul unitar de 15,2 lei, în creştere cu 1,33%.

O altă tranzacţie derulată pe această piaţă, în valoare de 0,34 milioane de lei, a fost înregistrată cu acţiunile Sphera Franchise Group (SFG), la preţul de 31 de lei/titlu, în scădere cu 0,64%.

Indicele BET-Plus, al celor mai tranzacţionate 40 de acţiuni de la BVB, s-a apreciat cu 0,09%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a avut un recul de 0,25%

Indicele BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de acţiuni ale bursei, a urcat cu 0,04%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Electroputere" (EPT): +5,00%

2. "Altur" (ALT): +3,28%

3. "Electromagnetica" (ELMA): +2,31%

4. "Artego" (ARTE): +2,19%

5. "OMV Petrom" (SNP): +2,04%

Topul celor mai mari scăderi

1. "SIF Olternia" (SIF5): -5,63%

2. "Dafora" (DAFR): -4,96%

3. "OIL Terminal" (OIL): -4,40%

4. "Electrocontact" (ECT): -3,70%

5. "Sinteza" (STZ): -2,74%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb