ZIARUL BURSA

03 mai 2018
Ediţia din 18.09.2024
Fair-play financiar, sănătatea presei

Fair-play financiar, sănătatea presei

DAN NICOLAEMedia-Advertising / 3 mai 2018

DAN NICOLAE

Fair-play financiar este un concept lansat de lumea fotbalui. Ideea e simplă, nu cheltuieşti mai mult decât încasezi, într-o lună, într-un an, indiferent de ce acţionar, mogul, investitor intră în joc.

Mass-media, în special cea autohtonă, ar avea nevoie de o asemenea reglementare ca de aer. Chiar şi în ceasul al doisprezecelea, ar fi benefică, o barieră în calea "sinuciderii". Desigur, pentru moment, e tentant ca ziarul/site-ul/postul radio-TV să fie preluat de un "mogul" cu sacul plin de bani, albi-gri-negri. Salariile cresc, nu mai eşti cocoşat de grija încasărilor, publicitatea o vinzi cu discounturi uriaşe, doar aşa, de dragul de a vedea în comă capra vecinului. Când banii din sac se termină, e greu să mai găseşti echilibru, ai stricat piaţa, încasările din publicitate sunt mici, angajaţii au aşteptări mari, totul se prăbuşeşte în insolvenţă şi faliment. Aşa a murit o parte a presei!

UZP nu trebuie să fie doar un antet

UZP nu trebuie să fie doar un antet

Media-Advertising / 3 mai 2018

Pe 3 mai se împlinesc 25 de ani de când a fost instituită Ziua Mondială a Libertăţii Presei, printr-o decizie a Adunării generale a ONU. S-a consacrat astfel, la scară internaţională, principiul potrivit căruia «o presă liberă, pluralistă şi independentă este o componentă esenţială a oricărei societăţi democratice».

ASF a împlinit cinci ani, marcaţi de scandaluri şi presiuni

ASF a împlinit cinci ani, marcaţi de scandaluri şi presiuni

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 3 mai 2018

Comisia Europeană: "Independenţa autorităţii de supraveghere nebancară a devenit obiectul unor presiuni" 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), născută prin comasarea fostelor comisii de supraveghere a asigurărilor (CSA), pieţei de capital (CNVM) şi pensiilor private (CSSPP), a împlinit cinci ani, pe 30 aprilie, însă semnele de progres faţă de situaţia anterioară au fost sporadice, în prim-plan fiind numeroasele scandaluri care au clătinat instituţia.

Klaus Iohannis: "Întregul pachet legislativ a fost adoptat de Parlament într-o săptămână şi apoi natural au fost necesare mai bine de patru luni şi trei decizii ale CCR pentru a corecta unele prevederi".

Iohannis a stabilit traseul legilor justiţiei: Comisia de la Veneţia - CCR

O.D.Politică / 3 mai 2018

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a decis să trimită la Curtea Constituţională pachetul legilor Justiţiei, dar şi la Comisia de la Veneţia. Preşedintele a lansat un apel către CCR să nu se grăbească şi să conlucreze cu organismul european, precizând că, după ce Curtea Constituţională se va exprima asupra actelor normative, va face o nouă analiză a legilor şi va decide atunci dacă se impune o nouă reexaminare a celor trei legi de către Parlament.

DNA: Cauţiune de un milion de euro pentru fostul ministru Sebastian Vlădescu

DNA: Cauţiune de un milion de euro pentru fostul ministru Sebastian Vlădescu

Ancuţa StanciuAnticorupţie / 3 mai 2018

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus, ieri, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Sebastian Vlădescu, care, la data unora dintre fapte, a deţinut funcţia de ministru al Finanţelor Publice, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (două infracţiuni) şi trafic de influenţă în formă continuată.

London Stock Exchange vrea să deschidă un centru la Bucureşti

London Stock Exchange vrea să deschidă un centru la Bucureşti

A.I.Piaţa de Capital / 3 mai 2018

Bursa londoneză intenţionează să angajeze 200 de persoane la noi  

Lucian Isac, Estinvest: "Principalul avantaj al înfiinţării acestui centru este dat de instruirea personelor care vor lucra acolo, de care ar putea beneficia, ulterior, piaţa noastră de capital"

London Stock Exchange Group (LSEG) va deschide un centru de servicii pentru afaceri în Bucureşti, în cadrul căruia intenţionează să angajeze 200 de persoane, în diverse funcţii, a anunţat, ieri, entitatea care operează bursa londoneză

Ceauşismul, de la Scorniceşti la Teleorman

Cătălin Avramescu Editorial / 3 mai 2018

Cătălin Avramescu

Ce ar fi fost dacă Nea' Nicu nu s-ar fi încăpăţânat? Era bătrân, se săturaseră toţi de el. Doar două ore pe zi de emisiune la televizor... Nu a ştiut când să se oprească. Ar fi mâncat o pâine albă, într-o mega-vilă de protocol de la Predeal. Ce îi mai trebuiau încă doi sau trei ani la conducerea Partidului? Ieşea în Decembrie 1989, la întoarcerea din Iran şi în loc să asculte de scorpia aceea, spunea că îl lasă pe Nicuşor...

Legendarul producător de chitare "Gibson", în faliment

Legendarul producător de chitare "Gibson", în faliment

ALINA VASIESCUInternaţional / 3 mai 2018

"Gibson Brands" Inc., compania americană care a produs chitarele pe care au cântat artişti precum B.B. King şi Elvis Presley, au solicitat, în instanţă, protecţia faţă de creditori, prezentând totodată un plan de reorganizare care a primit acordul majorităţii creditorilor săi, anunţă Reuters.

Romcarbon devine cel mai rentabil emitent de la BVB

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 24 - 30 APRILIE Romcarbon devine cel mai rentabil emitent de la BVB

A.I.Investiţii Personale / 3 mai 2018

Săptămâna trecută, compania a anunţat încheierea a două antecontracte de vânzare-cumpărare, în valoare de peste şapte milioane de euro 

Acţiunile procesatorului de mase plastice Romcarbon (ROCE), ce au marcat un avans de 13,73%, în raport cu moneda euro, în intervalul 24-30 aprilie, reprezintă titlurile cu cea mai bună evoluţie de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în perioada avută în vedere.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

BNR:  Rezervele valutare au scăzut

Bănci-Asigurări / 3 mai 2018

Rezervele valutare constituite la Banca Naţională a României (BNR) au scăzut la circa 33,54 miliarde euro, la finalul lunii aprilie, faţă de 34,72 miliarde euro, la 31 martie 2018, conform datelor transmise de banca centrală.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo