SUB FORMĂ DE DIVIDENDE,  FP cere Hidroelectrica tot profitul din 2017 şi un miliard lei din rezerve

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 3 mai 2018

FP cere Hidroelectrica tot profitul din 2017 şi un miliard lei din rezerve

Fondul Proprietatea a solicitat Hidroelectrica să completeze ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor din 17 mai, cu propunerea de a acorda, sub formă de dividende, tot profitul net de anul trecut, plus un miliard de lei din rezervele companiei, conform unor documente postate pe site-ul companiei şi preluate de Agerpres.

Astfel, Fondul Proprietatea, care deţine 20% din companie, a cerut "aprobarea repartizării a 100% din profitul net distribuibil acţionarilor aferent anului 2017 sub formă de dividende", precum şi "aprobarea distribuirii sumei de 1.000.000.000 de lei către acţionarii societăţii, proporţional cu participarea acestora la capitalul social al societăţii, din rezultatul reportat reprezentând surplus realizat din rezervele din reevaluare".

Dividendul brut repartizat din rezultatul reportat se va acumula cu cel distribuit din profitul net aferent anului 2017, potrivit sursei citate.

Plata dividendelor către acţionari se va face în maximum 60 de zile calendaristice de la data Adunării Generale a Acţionarilor (17 mai 2018).

Profitul obţinut anul trecut de Hidroelectrica este cel mai bun din istoria companiei, după cum afirma Bogdan Badea, directorul general al companiei, în luna martie. Conform agenţiei citate, domnia sa a menţionat: "Potrivit rezultatelor neauditate, estimăm un profit brut de 1,6 miliarde de lei, cel mai bun de până acum în istoria companiei. Rezultatul s-a datorat disponibilităţii hidroagregatelor şi controlului pe costuri. Producţia a fost de 14 TWh, faţă de 14,5 TWh prognozat. A fost un an sub media multianuală din punct de vedere hidrologic".

Guvernul a aprobat în 2013 o strategie de privatizare a Hidroelectrica prin listarea la bursă a 15% din acţiuni. Ulterior, Guvernul şi-a propus listarea a 10% din companie. În luna februarie, Guvernul a adoptat un memorandum prin care companiile de stat vor acorda acţionarilor dividende în valoare de cel puţin 90% din profitul pe anul trecut.

Hidroelectrica a fost în insolvenţă între anii 2012 şi 2016. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 80% din acţiunile Hidroelectrica, iar Fondul Proprietatea, 20%.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Dar bani pentru investitii, modernizări, retehnologizari, nu lăsați? Că echipamentul tehnologic al hidrocentralelor e din 1900 toamna!

    1. Ce este mai interesant este ca directorii de la sediul central freaca menta degeaba fara sa investeasca nimic, desi au un sac de bani. Oare cit de greu o fi sa muncesti?

    FP merge spre lichidare si vrea sa tragă cu el cat de multe firme poate.

    FP nu e fond de investiții.... statul român doarme 

    Oare pentru ce a fost infiintat FP si ce face in prezent ?Oare cat isi mai permit Guvernul ANRE si ME ca FP sa-si bata joc de sistemul energetic.

    1. Trebuie să dispară din peisajul energetic FP si Apele Române,ei sunt cele mai mari căpușe!!!!!Nu fac nimic și încasează miliarde!Statul nu face nimic să avem energie ieftină!

      Statul n-o sa faca nimic niciodata. FP nu este un fond de investitii, este o capusa dar americana...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb