AFLAT PE ORDINEA DE ZI A CAMEREI DEPUTAŢILOR,  Proiectul de lege offshore, amânat pentru săptămâna viitoare

ANCUŢA STANCIU
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 3 mai 2018

Proiectul de lege offshore nu a fost discutat, ieri, de către plenul Camerei Deputaţilor, votul final fiind amânat pentru săptămâna viitoare, ne-au declarat surse politice.

Proiectul de lege privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore (PL-x 33/2018) s-a aflat, ieri, pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, dezbaterea fiind condiţionată de primirea raportului de la Comisia de Industrii, condusă de către deputatul PSD Iulian Iancu. Aceasta trebuia să dea raportul încă de la începutul lunii martie.

Reprezentanţii Exxon, OMV Petrom şi Black Sea Oil&Gas au avut, săptămânile trecute, întâlniri cu liderii de grupuri parlamentare din Camera Deputaţilor pentru a discuta despre legea offshore, fără de care nu se pot exploata gazele din Marea Neagră.

Recent, deputatul USR Cristina Prună ne-a declarat: "Am avut o întrevedere cu Asociaţia Română a Concesionarilor Offshore din Marea Neagră pentru a discuta situaţia pieţei de gaze naturale din Romania din perspectiva măsurilor legislative cuprinse în legea privind perimetrele petroliere offshore. A fost o discuţie aplicată şi necesară pentru un proiect de asemenea amploare pentru România. Susţinem permanent nevoia de consultare între toţi cei care activează în piaţa, instituţiile statului şi forul legislativ".

La rândul său, deputatul PNL Daniel Gheorghe a spus: "Gazul din Marea Neagră este al României, nu al companiilor străine care au primit în concesiune perimetre în zonă. Obligaţia Româ-niei este de a pune la punct infrastructura necesară să atragă, pe viitor, miliardele de metri cub de gaz din Marea Neagră în industria românească. Nu avem niciun interes firesc, în calitate de naţiune suverană, pentru a asigura securitatea energetică a Ungariei şi Austriei. România nu este o societate de caritate pentru nimeni şi nu are niciun guvern dreptul de a negocia cu nimeni resursele sale strategice. Între timp, guvernul PSD pregăteşte să treacă prin votul Parlamentului o lege privind exploatarea resurselor de hidrocarburi din Marea Neagră, un act normativ care pune sub semnul întrebării dreptul suveran al României de a derula politici economice independente".

Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), a spus, recent, că ţara noastră trebuie să decidă de urgenţă dacă doreşte să utilizeze gazele din Marea Neagră în industria autohtonă sau doar vrea să obţină venituri din tranzitul acestor gaze pe teritoriul ţării noastre.

Potrivit acestuia, o decizie în acest sens trebuie luată urgent, întrucât producţia de gaze din Marea Neagră este aşteptată să înceapă în 2020-2021.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Din gaz faceau ,unii pe aici ,odata.....ca daca n- ar fi nu s-ar povesti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb