BVB Salt de 1,28% pentru BET

A. I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 18 octombrie 2018

Salt de 1,28% pentru BET

Rulaj de numai 37 milioane de lei, în condiţiile lipsei transferurilor de tip "deal"

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost de 37,16 milioane de lei, sub valoarea înregistrată în şedinţa anterioară, de 84,63 milioane de lei, în contextul în care prin piaţa "deal" nu a fost înregis-trată nicio tranzacţie.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul societăţii de brokeraj Tradeville, a detaliat evoluţia de ieri a pieţei noastre: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie pozitivă, spre deosebire de principalele burse vest-europene şi cele nord-americane care au scăzut, în prima parte a zilei. Indicele BET a câştigat 1,28% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între o creştere 0,55% pentru BET-FI şi 1,31% pentru BET-TR. Valoarea totală a tranzacţiilor din piaţa reglementată a fost de 7,96 milioane de euro, sub media zilnică de 11,48 milioane de euro înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afară indicelui BET, l-au înregis-trat acţiunile Condmag (COMI), cu o creştere de 14,71%, pe fondul tranzacţionării unui volum mult peste media ultimelor şase luni. În cadrul indicelui BET, preţul titlurilor Fondul Proprietatea (FP) a avut cea mai bună evoluţie, +3,41%, în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat mult peste media ultimelor şase luni.

Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile IAR Braşov (IARV), cu -6,25%, volumul de acţiuni tranzacţionate fiind mult peste media ultimului semestru. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Sphera Franchise Group (SFG, -2,04%, pe fondul unui volum de acţiuni aflat sub media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

Topul lichidităţii din piaţa "regular" a fost condus de acţiunile FP, care au înregistrat transferuri în valoare de 11,04 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 0,97 lei/acţiune.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile OMV Petrom (SNP), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,393 lei/titlu, cu 0,38% peste referinţă, valoarea tranzacţionată cu titlurile societăţii petroliere însumând 8,2 milioane de lei.

Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 13,38 lei, în scădere cu 0,15%, pe fondul unei valori transferate de 4,28 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Banca Transilvania (TLV), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 2,37 lei/titlu, în creştere cu 0,85%, în contextul unui volum de 3,54 milioane de lei.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a avut un avans de 0,58%, iar indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a avut o creştere de 1,24%.

Indicele energetic BET-NG a încheiat şedinţa de ieri cu o creştere de 1,09%, în timp ce indicele extins BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră, a avut o apreciere de 0,94%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Condmag" (COMI): +14,71%

2. "Petrolexportimport" (PEI): +13,33%

3. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): +3,24%

4. "Fondul Proprietatea" (FP): +2,82%

5. "Transgaz" (TGN): +2,70 %

---

Topul celor mai mari scăderi

1. "IAR" (IARV): -6,25%

2. "Romcarbon" (ROCE): -4,11%

3. "Teraplast" (TRP): -3,05%

4. "Sinteza" (STZ): -2,07%

5. "Sphera Franchise Group" (SFG): -2,04%

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ca asta-i. Fara piata deal e jale. Și în ultima vreme rulajul a scăzut nu a crescut! Trist.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb