BVB Scăderi pe linie pentru indici

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 20 august 2020

Scăderi pe linie pentru indici

Tranzacţii de 11,12 milioane de lei cu titlurile de stat Fidelis

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii în scădere, într-o zi în care valoare transferurilor s-a ridicat la 42,29 milioane de lei, peste cea din sesiunea anterioară, de circa 15,8 milioane lei.

Titlurile de stat Fidelis, listate săptămâna trecută la BVB, au cumulat o valoare a trazacţiilor pentru toate cele trei tranşe de 11,12 milioane de lei, cel mai mare aport fiind avut de cele în lei cu scadenţa în 2024, pentru care s-au înregistrat schimburi de 8,54 milioane de lei.

Titlurile (simbol R2408A), ce au o dobândă de 4,5% pe an, au încheiat ziua bursieră la 102,6 lei, cu 2,6% peste valoarea nominală la care au fost subscrise de populaţie.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul societăţii de brokeraj Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie negativă, spre deosebire de cea în creştere înregistrată pe principalele burse europene.

Indicele BET a pierdut 0,32% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,4% pentru ROTX şi -0,03% în cazul BET-BK. Valoarea totală zilnică a tranzacţiilor a fost de 8,7 milioane de euro, sub media zilnică de 12,4 milioane euro, înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Turism Felix (TUFE), +4,85%, pe fondul tranzacţionării unui volum peste media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a zilei a fost înregistrată de acţiunile Transelectrica (TEL), +2,6%, pe fondul tranzacţionării unui volum peste media ultimelor şase luni.

Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o acţiunile Sinteza (STZ), cu, -3,85%, având un volum sub media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o Romgaz (SNG), -2,4%, pe fondul unui volum de acţiuni la un nivel similar celui tranzacţionat în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Fondul Proprietatea (FP), a căror valoare tranzacţionată s-a ridicat la 7,95 milioane de lei, cotaţia FP înregistrând un declin de 0,4%, la 1,23 lei.

Titlurile Banca Transilvania (TLV) au stagnat, la preţul de 2,15 lei, pe fondul unui rulaj de 5,81 milioane lei.

Poziţia a treia în acest clasament a fost ocupată de acţiunile Transgaz (TGN), ce au coborât cu 0,7%, la preţul de 282 lei, în condiţiile unei valori tranzacţionate de 3,64 milioane de lei.

Titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au încheiat şedinţa bursieră la preţul de 11,64 lei, în scădere cu 1,36%, pe fondul unei lichidităţi de 2,53 milioane lei.

Prin piaţa "deal" a avut loc o tranzacţie cu acţiunile Banca Transilvania, în valoare de 2,15 milioane lei, schimbul fiind realizat la preţul de 2,15 lei, similar cu referinţa din piaţa "regular".

Indicele compozit BETPlus a coborât cu 0,31%, scădere similară cu cea a indicelui BET-XT, ce reflectă evoluţia celor mai tranzacţionate 25 de acţiuni de la BVB.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, a avut un recul de 0,28%, în timp ce indicele BET-NG, ce urmăreşte parcursul companiilor din domeniul energetic şi al utilităţilor, a coborât cu 0,35%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Turism Felix" (TUFE): +4,85%

2. "Transelectrica" (TEL): +2,60%

3. "Oil Terminal" (OIL): +2,50%

4. "Ropharma" (RPH): +1,69%

5. "Rompetrol Rafinare" (RRC): +1,25%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Sinteza" (STZ): -3,85%

2. "Romcarbon" (ROCE): -3,07%

3. "Romgaz" (SNG): -2,40%

4. "SIF Moldova" (SIF2): -1,86%

5. "Alumil" (ALU): -1,62%

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb