BVB Schimburi de numai 26,2 milioane lei, sub media zilnică a anului

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 februarie

Schimburi de numai 26,2 milioane lei, sub media zilnică a anului

Acţiunile Banca Transilvania - pe prima treaptă în topul rulajului

Valoarea tranzacţiilor realizate ieri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a ridicat la 26,2 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului, de 77 milioane lei, în condiţiile în care nu a fost realizat niciun schimb de tip "deal".

Indicii au avut în mare parte creşteri uşoare, într-o zi cu aprecieri în pieţele europene. Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, a avut un avans de 0,07%, la 2.965 de puncte, în vreme ce indicele BET-NG, al companiilor energetice şi de utilităţi, s-a apreciat cu 0,05%, până la 1.135 de puncte.

Brokerii de la Prime Transaction au notat, în raportul lor zilnic: "Indicii au înregistrat evoluţii mixte în şedinţa de astăzi. Variaţiile au fost cuprinse între -0,84% pentru BET-FI şi 0,11% în cazul indicilor BET, BET-TR, BET-TRN şi BETPlus. Valoarea tranzacţiilor a fost de 5,26 milioane de euro, în scădere faţă de ultima şedinţă de tranzacţionare (...). Cele mai mari creşteri din indicele BET au fost marcate de Teraplast (TRP), 2,45%, Transgaz (TGN), 0,95% şi Transelectrica (TEL), 0,65%. Societăţile din indicele BET care au înregistrat scăderi în şedinţa de astăzi (n.r. ieri) au fost Electrica (EL), -0,34%, Romgaz (SNG), -0,19%, Fondul Proprietatea (FP), -0,19% şi Hidroelectrica (H2O), -0,08%"

În piaţa "regular", topul valorii tranzacţiilor a fost condus de acţiunile Banca Transilvania (TLV), ce au cumulat un rulaj de patru milioane lei, titlurile instituţiei de credit încheind ziua la preţul unitar de 25 lei, în creştere cu 0,24%.

Pe poziţia a doua în topul rulajului s-au situat acţiunile Romgaz ce au coborât până la preţul de 52,9 lei, în condiţiile unor schimburi de 3,1 milioane lei.

Acţiunile Hidroelectrica s-au depreciat până la preţul de 124,8 lei, pe fondul unei valori a tranzacţiilor de 2,4 milioane lei.

Pe poziţia a patra a clasamentului lichidităţii s-au situat titlurile BRD-Groupe Societe Generale (BRD), ce au cumulat un rulaj de 1,4 milioane lei, acţiunile băncii încheind ziua în stagnare, la preţul unitar de 18,12 lei.

Indicele BETAeRO, al companiilor considerate relevante pentru Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB, a coborât 0,18%, până la 1.089 de puncte.

Topul celor mai mari creşteri

1."Comcm" (CMCM): +14,96%

2. "Comelf" (CMF): +5,60%

3. "Turism, Hoteluri, Restaurante - Marea Neagră" (EFO): +4,86%

4. "Romcab" (MCAB): +4,00%

5. "Zentiva" (SCD): +2,84%

Topul celor mai mari scăderi

1. "UCM Reşiţa" (UCM): -4,91%

2. "Carbochim" (CBC): -3,57%

3. "SIF Muntenia" (SIF4): -2,01%

4. "Transilvania Investments" (TRANSI): -1,72%

5. "Promateris" (PPL): -1,60%

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Am văzut o ciudățenie la un "simbol", am urmărit mai departe .... există șmecheria la multe alte simboluri, au un fel de joc măsluit pe care și-l permit rechinii, mișcări pe + și - pe valori mici, dupa ele, valori la vanzare/cumpărare de peste 100 de mi pe care nu și le permite nimeni sa le cumpere, niște bariere intre care viețuiesc micii; investitori, care speriați sau dezamăgiți de "minciuna câștigurilor pe BVB, renunță" si își vând pe mai nimic investiția) acțiunile. Asta-i BVB, o mare escrocherie care, "mai ca ar semăna într-o paralelă cu camatiria, șantajul ...etc".

    1. Prizonierat într-o mega ... capitalistă in care intri după ce te-ai lăsat înșelat de promisiunile înșelătoare, publicate de satrapi bine plătiți să te înșele, c-am ceva din campaniile electorale, după care la fel, te alegi cu praful de pe tobă.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb