ZIARUL BURSA

15 februarie
Ediţia din 15.08.2024
Şeful NATO îl acuză pe Donald Trump de subminarea securităţii aliaţilor

Şeful NATO îl acuză pe Donald Trump de subminarea securităţii aliaţilor

George MarinescuInternaţional / 15 februarie

Miniştrii apărării din statele membre NATO discută, astăzi, la Bruxelles, pe marginea situaţiei geo-politice din lume 

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, îl acuză pe fostul preşedinte american Donald Trump că subminează securitatea aliaţilor prin declaraţia recentă făcută de fostul oficial de la Casa Albă în care acesta susţinea că SUA nu vor apăra statele aliate care nu au alocat sumele stabilite (minimum 2% din Produsul Intern Brut) la Summitul de la Glasgow din 2014 pentru sectorul militar şi înzestrarea forţelor armate.

Aderarea noastră la Schengen, sabotată de şefii Vămii

Aderarea noastră la Schengen, sabotată de şefii Vămii

George MarinescuPolitică / 15 februarie

Actualizare - Tribunalul Bucureşti a decis aseară arestarea pentru 30 de zile a directorului Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, Paul Petrof, a lui Răzvan Cosmin Stamatescu, şef birou în cadrul Autorităţii Vamale Române, a trei funcţionari şi a încă unei persoane, potrivit deciziei instanţei

---

Aderarea deplină la spaţiul Schengen a ţării noastre se pare că este sabotată de şefii Vămii, dar şi de personalul din anumite puncte de trecere a frontierei, lucru demonstrat ieri de procurorii Direcţiei Naţionale Anticoprupţie care au dispus reţinerea lui Paul Petrof, şeful Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, pe care îl acuză de luare de mită.

Sursa foto: facebook / Ministerul Apărării Naţionale - România

MApN angajează soldaţi profesionişti

G.M.Companii / 15 februarie

Ministerul Apărării Naţionale a demarat o amplă campanie de angajare prin concurs a 5.093 soldaţi profesionişti şi gradaţi, procesul de recrutare şi selecţie desfăşurându-se în perioada 12 februarie - 1 martie 2024, termenul final de întocmire a dosarelor de candidat fiind 22 martie.

Preţul aurului, sub presiune

Preţul aurului, sub presiune

A.V.Internaţional / 15 februarie

Preţul futures al aurului a scăzut sub 2.000 de dolari uncia săptămâna aceasta, pe pieţele externe, consemnând cel mai redus nivel din ultimele două luni, ca urmare a creşterii dolarului american.

"Îmi doresc ca România să devină o destinaţie turistică de prim rang"

SUPLIMENT VOIAJOR "Îmi doresc ca România să devină o destinaţie turistică de prim rang"

Companii / 15 februarie

Reporter: Cum s-a încheiat anul 2023 din punct de vedere turistic?

Ştefan Radu Oprea: Anul 2023 a fost, pentru noi, o experienţă plină de provocări. În ciuda contextului dificil marcat de  crize şi războaie, România a avut o creştere notabilă a numărului de turişti şi a înnoptărilor, conform ultimelor date publicate de Institutul Naţional de Statistică, pentru perioada 1 ianuarie-30 noiembrie 2023 faţă de aceeaşi perioadă a anului 2022. Aceste cifre oglindesc eforturile noastre de a promova ţara ca destinaţie turistică de excepţie.

Christian Tour cumpără subsidiara Aegean Airlines din România

SUPLIMENT VOIAJOR Christian Tour cumpără subsidiara Aegean Airlines din România

Companii / 15 februarie

Reporter: Astăzi mi-am propus să vorbim despre aviaţie, pentru că ştiu că vă pasionează. Ce noutăţi aveţi în acest domeniu?

Cristian Pandel: Chiar avem noutăţi, iar veştile sunt dintre cele mai bune. Am hotărât să intrăm cu adevărat în industria aviatică, pentru a creşte şi a duce la un alt nivel proiectul nostru Animawings, pe care l-am fondat în 2019. În acest context, am cumpărat partea majoritară de acţiuni a companiei, pe care o deţinea Aegean Airlines - cel mai mare jucător din regiune în acest sector -, iar acum deţinem 100% din Animawings. A fost o decizie destul de dificilă dar naturală, pentru că, de la început, targetul nostru a fost să facem ceva pentru România în acest domeniu, să avem un proiect de aviaţie complet românesc (acum, liderul de piaţă din sectorul aviaţiei din ţara noastră nu mai are capital românesc).

Cum alegi produsele de călătorie pentru o vacanţă lipsită de griji

SUPLIMENT VOIAJOR Cum alegi produsele de călătorie pentru o vacanţă lipsită de griji

Companii / 15 februarie

Transformă călătoriile tale într-o experienţă plăcută şi memorabilă!

Împachetarea eficientă a bagajelor este mai mult decât necesară, iar alegerea unei soluţii inteligente îţi poate îmbunătăţi confortul pe parcursul călătoriei. Fie că optezi pentru avion, maşină proprie sau un alt mijloc de transport, că este o călătorie de business sau una relaxantă cu familia, produsele Caterpillar se potrivesc în orice context. Au un design modern, minimalist, sunt produse de calitate şi rezistente pe termen lung.

Tunisia, Portugalia, Mallorca, Tenerife, Gran Canaria, Coasta Amalfi - printre noutăţile TUI în 2024

SUPLIMENT VOIAJOR Tunisia, Portugalia, Mallorca, Tenerife, Gran Canaria, Coasta Amalfi - printre noutăţile TUI în 2024

Companii / 15 februarie

Reporter: Cum au încheiat opera- torii din turism anul trecut, în contextul în care crizele au continuat, iar războaiele s-au înmulţit?

Ştefan Joos: Apreciez că anul 2023 a fost, per ansamblu, unul bun pentru industria turismului, cu toate turbulenţele apărute pe parcursul sezonului.

Reporter: Cu ce rezultate a încheiat compania dumneavoastră 2023?

Ştefan Joos: Tui Travel Center şi-a propus, pentru anul 2023, o dublare a cifrei de afaceri faţă de 2022, lucru care s-a şi întâmplat la finele anului trecut. Asta se traduce în peste 25.000 de turişti şi peste 20 de milioane de euro în vânzări

Peste o treime din turiştii de pe litoralul românesc sunt bucureşteni

SUPLIMENT VOIAJOR Peste o treime din turiştii de pe litoralul românesc sunt bucureşteni

Companii / 15 februarie

Redactor: Cum au perceput operatorii din turism anul 2023 şi cum a evoluat activitatea la link: Litoralulromanesc.ro?

Ionuţ Nedea: Privit în ansamblu, sezonul 2023 a fost unul destul de complicat pentru operatorii de turism de pe litoral. Totuşi, agenţia nostră a reuşit să se adapteze contextului şi să înregistreze o creştere a rezervărilor cu 25% faţă de anul trecut, lucru ce se datorează continuării procesului de digitalizare, implementării unor soluţii software, precum şi reacţiei rapide la nevoile turiştilor. Am avut perioade în care agenţii noştri abia au făcut faţă fluxului mare de solicitări, dar şi perioade de acalmie, cauzate, în principal, de factori externi.

Foto arhivă

Transportatorii cer demiterea şefului Consiliului Concurenţei

George MarinescuCompanii / 15 februarie

Operatorii de transport sunt nemulţumiţi de recentele declaraţii ale lui Bogdan Chiriţoiu, care a vorbit despre necesitatea existenţei în domeniul RCA a unui mecanism de referenţiere a costurilor cu reparaţiile autovehiculelor Preşedintele Consiliului Concurenţei a mai sugerat că, în domeniul transportului elevilor, licitaţiile privind atribuirea traseelor, proceduri organizate de consiliile judeţene, ar trebui să prevadă drept principal criteriu preţul pe transport per elev şi nu bonitatea operatorului de transport  

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Macro Newsletter 15 Februarie 2024

Macro Newsletter 15 Februarie 2024

Macroeconomie / 15 februarie

Preţurile de consum din SUA şi-au temperat sub aşteptări creşterea anuală în ianuarie 2024, până la 3,1%, de la 3,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,5%, după un declin de 0,1% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo