Oil Terminal - profit de 14,3 milioane lei anul trecut, în creştere cu 23%

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 februarie

Oil Terminal - profit de 14,3 milioane lei anul trecut, în creştere cu 23%

English Version

De la începutul acestui an, tarifele reglementate de derulare a ţiteiului şi produselor petroliere prin terminalul petrolier au fost majorate cu 20%

Operatorul portuar Oil Terminal (OIL) a raportat, pentru anul trecut, un profit net preliminar de 14,3 milioane lei, cu 23,2% peste cel din anul anterior, în condiţiile în care veniturile din prestarea serviciilor s-au ridicat la 346,7 milioane lei, în creştere cu 15%, conform raportului companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

După primele nouă luni ale anului, Oil Terminal raportase venituri din prestarea serviciilor de 256 milioane lei, cu 20% peste cele din intervalul ianuarie-septembrie 2022, pe fondul crizei create de conflictul din zona Mării Negre - Ucraina şi livrărilor către Republica Moldova.

În 2023, cele mai mari cheltuieli ale operatorului portuar au fost cele de personal, în sumă de 139,1 milioane lei, cu 22,9% peste cele din anul anterior, în vreme ce alte cheltuieli din exploatare s-au ridicat 118,7 milioane lei, în creştere cu 6,3% faţă de cele din 2022.

În aceste condiţii, compania a raportat un rezultat din exploatare de 26,8 milioane lei, cu 63,9% peste cel din anul 2022, sumă ce a fost diminuată masiv de un rezultat financiar negativ de 10,3 milioane lei.

De la începutul acestui an, tarifele reglementate de derulare a ţiteiului şi produselor petroliere prin terminalul petrolier au fost majorate cu 19,69%, conform unui ordin al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM).

În septembrie anul trecut, acţionarii Oil Terminal au aprobat un parteneriat între companie şi Iulius Real Estate în scopul realizării unui proiect de regenerare şi dezvoltare urbană pe costul dezvoltatorului imobiliar. Parteneriatul implică constituirea unui drept de superficie în favoarea Iulius Real Estate, asupra a două terenuri din Constanţa, cu o suprafaţă de 254.261 metri pătraţi, respectiv 129.335 metri pătraţi. În cadrul proiectului vor fi dezvoltate în mod direct de către Iulius Real Estate funcţiuni de retail, office, rezidenţial, entertainment, parc, grădină botanică, fresh market şi parcări aferente.

La finele anului trecut, Oil Terminal avea active totale de 833,1 milioane de lei, cu 25% peste cele din 2022, în vreme ce datoriile totale se ridicau la 255,2 milioane lei, în creştere cu 31% faţă de cele din anul anterior.

"Datoriile pe termen lung au înregistrat o creştere cu 42%, în principal, ca urmare a utilizării sumei de 56,5 milioane lei (fără TVA) din creditul de investiţii contractat cu BCR în anul 2022, pentru construirea unui rezervor cu o capacitate de 55.000 mc, situat în SP Sud", conform raportului companiei.

Statul Român deţine, prin Ministerul Energiei, 87,7% din operatorul portuar din Constanţa, a cărui evaluare bursieră se ridică la 390 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. De aceea OIL merge pe minus la tranzacționare ?.

    1. Pai daca sau gasit 2 smecheri ieri sa atace actiunea; au incercat au esuat. Isi revine deja. Au vrut sa induca o panica, nu le-a reusit.

      Merge pe minus, pentru ca dividendul pe anul acesta va fi mai mic decat anul trecut, din cauza diluarii actiunii prin majorarea de capital facuta de stat anul trecut.

      corect,profitul e si mai minuscul pe langa MCS facuta de OIL si diluind in acest fel actionarii existenti,sa nu spunem ca terenurile respective au fost supraevaluate de catre companie.

      Fix asta o sa faca la Hidro ))

      Da?! Bine că mi-ai spus! Dau fuga să vând!

      Off! Deci din cauza ta, Albert, scade pretul la H2O! Ai inundat piata!

      Profitul asta, chiar dacă e mai mare ca anul trecut, e mai mic decât cel raportat la q1/2023.

      Albert, cum sa intelegem toate neconformitatile din raportul auditorului la Hidro postat astazi? Nu e nimic clar din raportul ala...

    În legătură cu ce a făcut șeful ASF în cazul SNO ,dacă era în America ar fi fost executat pe scaunul electric. Sper să se autosesizeze organele competente !

    1. Magarie mare la SNO

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb