BVB Şedinţă de aprecieri, pe o lichiditate în scădere

SIMONA ADAM
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 23 august 2011

Şedinţă de aprecieri, pe o lichiditate în scădere

Tihon, "Prime Transaction": Titlurile BRD s-ar putea aprecia, dacă vor apărea soluţii pentru expunerea la datoriile suverane ale băncilor europene

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au înregistrat, ieri, aprecieri uşoare, însă pe fondul unei lichidităţi modeste, de 5,6 milioane de euro, în scădere faţă de şedinţa de vineri, când rulajul s-a ridicat la circa nouă milioane de euro.

Indicele BET-FI, care indică evoluţia acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare şi ale "Fondului Proprietatea", s-a apreciat, ieri, cu 2,42%, la 17.811 puncte.

Indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece companii listate, a crescut cu 0,97%, ajungând la 4.531 puncte, iar indicele compozit al Bursei a crescut cu 1,16% la 2.761 puncte.

BET-NG, care arată evoluţia companiilor din sectorul de energie şi utilităţi, s-a apreciat cu 0,31%, ajungând la circa 626,6 puncte.

Titlurile "BRD-Société Générale" (simbol BRD) au scăzut, ieri, cu 2,05%, la 10,97 lei/titlu. De la începutul anului, titlurile BRD au pierdut 11,6%.

Frédéric Oudéa, directorul general al "Société Générale", a declarat, sâmbătă, citat de "Journal du Dimanche", că turbulenţele din piaţa titlurilor bancare vor dura până la începutul lui noiembrie, cel puţin, perioadă care coincide cu cea în care vor fi publicate rezultatele financiare ale "Société Générale" aferente trimestrului al treilea.

Simion Tihon, broker la "Prime Transaction", este de părere că titlurile "BRD-Société Générale" (simbol BRD) se vor alinia la evoluţia cotaţiilor băncilor din pieţele internaţionale. Domnia sa a mai adăugat că vom asista la reveniri ale titlurilor băncii, până la finalul anului, dacă se vor găsi soluţii ce pot argumenta că expunerea băncilor europene nu mai este atat de riscantă.

Rezultatele financiare pot angrena creşteri ale cotaţiilor, însă atât timp cât activele băncilor sunt considerate încă riscante, preţul acţiunilor va rămâne volatil, a adăugat brokerul citat.

Titlurile "Fondul Proprietatea" au încheiat şedinţa cu o creştere de 3,51%, ajungând la 0,4575 lei/titlu, pe fondul unui rulaj de 8,19 milioane de lei.

Titlurile "SIF Transilvania" (SIF3) au încheiat şedinţa bursieră de ieri la preţul de 0,4237 lei/acţiune, cu 3,09 % peste şedinţa precedentă, pe fondul unei lichidităţi de aproape 2,4 milioane lei.

Titlurile "SIF Oltenia" (SIF5) au crescut cu 2,1%, la 1,02 lei/unitate. Acţiunile SIF5 au încheiat şedinţa bursieră de ieri pe locul al treilea, după valoare, cu shimburi de circa 1,8 milioane de acţiuni.

Cel mai mult s-au apreciat titlurile "COMCM Constanţa" (CMCM) cu 14,6%, la 0,157 lei/titlu.

Cel mai mult s-au depreciat titlurile "Boromir Prod" Buzău (Spicul) (SPCU), cu 10,53%, la 0,17 lei/titlu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb