BVB Şedinţă de scăderi moderate pentru toţi indicii

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 martie 2011

Şedinţă de scăderi moderate pentru toţi indicii

Şedinţa bursieră de ieri a adus scăderi uşoare pentru toţi indicii bursieri, pe fondul unor rulaje similare cu cele din şedinţa de luni care s-a remarcat, în schimb, prin creşteri importante.

Indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) a înregistrat, ieri, o depreciere de 0,7%, la 23.622,02 puncte, după ce luni, a urcat cu peste 4%, pe fondul aprecierilor de peste 5% consemnate de titlurile SIF "Oltenia" şi SIF "Moldova".

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni de la BVB, a pierdut, ieri, 1,22%, coborând la 5.792,66 puncte, după ce luni, câştigase circa 3%.

Cotaţia "Fondul Proprietatea" (simbol FP) a urcat, ieri, cu 0,08%, la 0,613 lei/titlu, fiind tranzacţionate, în total, 25,5 milioane de acţiuni FP.

"Fondul Proprietatea" are o capitalizare bursieră de 8,44 miliarde lei, potrivit preţului de 0,613 lei/acţiune de ieri.

Conducerea FP a dat, ieri, un comunicat în care a încercat să sublinieze faptul că listarea Fondului la bursă a impulsionat dezvoltarea pieţei de capital din ţara noastră. Mark Mobius, preşedinte executiv al "Templeton Emerging Markets Group" a subliniat că preţul acţiunilor FP la bursă este mai mare decât cel la care se tranzacţionau titlurile Fondului pe piaţa gri.

Acţiunile SIF "Oltenia" (SIF5) s-au scumpit, ieri, cu 0,07 %, la 1,46 lei/acţiune, pe fondul unui rulaj de 7,15 milioane de lei. În total, au fost schimbate, ieri, 4,86 milioane de acţiuni SIF5, la preţuri cuprinse între 1,452 lei şi 1,49 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb