BVB şi RASDAQ BVB, mai animată în ultima zi a ofertei Electrica

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 iunie 2014

BVB, mai animată în ultima zi a ofertei Electrica

BVB a fost cuprinsă de apatie pe parcursul subscrierilor din oferta Electrica, atenţia investitorilor fiind concentrată către cea mai mare listare realizată vreodată la Bucureşti. Lichiditatea a revenit însă în piaţă marţi şi miercuri, în principal în jurul acţiunilor aflate de obicei în centrul atenţiei, parţial datorită tranzacţiilor pe piaţa deal.

Ieri, Bursa a închis în urcare cu 0,6%, în condiţiile în care 40% din lichiditate a fost generată pe piaţa secundară, prin tranzacţii de tip deal.

Indicele de referinţă BET Plus a urcat cu 0,59%, în timp ce indicele BET, al celor mai lichide 10 acţiuni, a avansat cu 0,7%.

Acţiunile SIF Muntenia (SIF4) au făcut obiectul a 3 tranzacţii deal în valoare totală de 17,54 milioane lei, la un preţ mediu de 0,9 lei, cu 8,83% peste închiderea de marţi. Titlurile SIF Muntenia au închis miercuri în coborâre cu 0,85%, la 0,82 lei.

Tranzacţii pe piaţa secundară au fost consemnate şi cu acţiuni OMV Petrom (1,41 milioane lei) şi Fondul Proprietatea (1,31 milioane lei).

Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a coborât cu 0,11%, potrivit Mediafax.

Titlurile FP, cele mai lichide pe piaţa principală, cu nu rulaj de peste 15 milioane lei, au închis în urcare cu 0,61%, la 0,8195 lei.

Indicele BET-NG, al acţiunilor din sectorul energiei, a închis în urcare cu 0,27%. Titlurile Transelectrica (TEL) au avansat cu 1,81%, la 21,99 lei, în timp ce acţiunile Nuclearelectrica (SNN) au coborât cu 1,22%, la 8,1 lei.

Indicele extins BET-XT a crescut cu 0,49%, iar indicele extins BET-BK a urcat cu 0,17%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, iar BET-BK include cele mai lichide 25 de titluri, printre care SIF-urile şi Fondul Proprietatea, dar şi acţiunile băncii austriece Erste (EBS).

Investitorii au tranzacţionat ieri pe platforma BVB acţiuni de 51,9 milioane lei (11,8 milioane euro), rulaj uşor mai ridicat faţă de cel de marţi, însă cu mult peste lichiditatea din primele zile ale ofertei Electrica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb