BVB SIF-urile s-au întors în timp cu un an

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 8 iunie 2010

SIF-urile s-au întors în timp cu un an

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a înregistrat ieri o altă şedinţă de corecţii, după mai bine de şase ore de deprecieri de până la 5%. Cel mai afectat a fost indicele BET-FI, care grupează cele cinci societăţi de investiţii financiare, aces­ta coborând cu 3,57% faţă de nivelul de referinţă.

Cea mai mare scădere din cele cinci SIF-uri a înregistrat-o ieri SIF4 "Muntenia", care s-a depreciat cu 5,47%, la 0,605 lei/acţiune, pe fondul unei lichidităţi de 2,44 milioane de lei, în total fiind schimbate peste 4,04 milioane de acţiuni. Cele mai lichide acţiuni au fost cele emise de SIF5 Oltenia - cu tranzacţii de 5,6 milioane de lei şi "SIF2" Moldova - 3,14 milioane de lei, cotaţiile acestor titluri coborând din nou la nivelul din vara lui 2009.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a scăzut cu 1,33% în şedinţa de ieri, la 4.799 de puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, s-a depreciat cu 1,05%, până la 2.870 de puncte. În acelaşi timp, cea mai mică scădere a fost consemnată de BET-NG, indicele companiilor energetice, care a pierdut doar 0,48%, până la 684 de puncte.

Lichiditatea pieţei reglementate a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a urcat uşor, la aproape 20 de milioane lei, comparativ cu nivelul consemnat în şedinţa precedentă, de 16,8 milioane lei.

Pe sectorul bancar, preţul acţiunilor "BRD Groupe Societe Generale" (simbol BRD) a scăzut cu 2,50%, la 11,7 lei, în urma unor tranzacţii de două milioane lei, în timp ce titlurile "Băncii Transilvania" (simbol TLV) au pierdut şi ele 2,73%, la 1,43 lei, pe fondul unui rulaj de 0,9 milioane lei.

Câteva acţiuni au consemnat aprecieri în şedinţa de ieri, printre care "Farmaceutica Remedia" Deva (simbol RMAH) şi "Banca Comercială Carpatica" (simbol BCC), de 4,74% şi 4,65%. La polul opus, titlurile "Prodplast" Bucureşti (simbol PPL) şi "Socep" Constanţa (simbol SOCP) au raportat cele mai mari corecţii, de peste 8,5%.

Tot ieri, un rulaj semnificativ a fost realizat şi pe acţiunile "Erste Group Bank" (simbol EBS), fiind transferate aproape 10.000 de acţiuni, în valoare de 1,09 milioane de lei. Cotaţia de referinţă a scăzut la 108,5 lei/unitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb