BVB / SIMION TIHON, PRIME TRANSACTION: "Incertitudinile în privinţa Greciei nu s-au remarcat şi pe piaţa noastră"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 iunie 2015

"Incertitudinile în privinţa Greciei nu s-au remarcat şi pe piaţa noastră"

Incertitudinile în privinţa direcţiei spre care se îndreaptă Grecia au dus la o volatilitate destul de mare pe pieţele internaţionale, ieri, însă acest lucru nu s-a remarcat şi pe piaţa noastră, ne-a declarat Simion Tihon, broker la Prime Transaction.

Potrivit domniei sale, indicii bursei au avut o evoluţie "mai mult laterală".

Brokerul a menţionat că titlurile Fondul Proprietatea (FP) au continuat să aducă o contribuţie însemnată la lichiditatea totală, care s-a apropiat de 30 milioane lei. Schimburile cu acţiuni FP au însumat ieri 9,32 milioane lei. Cotaţia FP a scăzut, cu 0,98%, la închiderea şedinţei, la 0,8050 lei/unitate.

Totalul tranzacţiilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a ridicat, ieri, la 29,32 milioane de lei (6,58 milioane de euro). Schimburile cu acţiuni au însumat 26,6 milioane lei (5,97 milioane de euro), în timp ce, pe segmentul de obligaţiuni, au fost făcute tranzacţii de 21 mii lei (4 mii euro). Pe certificate, au fost realizate schimburi în valoare de 1,53 milioane lei.

Valori mari au mai avut tranzacţiile cu acţiuni Banca Transilvania (TLV), acestea totalizând 5,08 milioane lei. Cotaţia TLV a crescut cu 0,25% la 2,04 lei. De asemenea, şi acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au fost tranzacţionate intens, schimburile însumând 2,28 milioane lei. Cotaţia BRD a urcat cu 1,35%, la închiderea şedinţei, la 10,5 lei pe titlu.

Potrivit lui Simion Tihon, s-au mai remarcat ieri titlurile Electrica şi Nuclearelectrica, acestea beneficiind de un interes mai ridicat din partea investitorilor, în contextul modificărilor apărute în Codul Fiscal.

Indicele de referinţă BET al BVB, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, a închis în urcare cu 0,15%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a crescut cu 0,08%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor s-a depreciat cu 0,43%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a majorat cu 0,14%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a urcat cu 0,28%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Buey, baieti: asta nu e piata de capital: e decat o locatie unde se invart actiuni dintr-un paradis fiscal in altul, de la un "intreprinzator" la altul si care are ca scop finantarea economiei (ca doar polonezul, misu si oamenii lui fac si consum , nu? uneori chiar si in romania. ) Hai sa aveti parte de gandurile mele!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb