BVB Transferuri "deal" de peste 8 milioane de lei cu titluri "Banca Transilvania"

A. I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 25 septembrie 2017

Transferuri "deal" de peste 8 milioane de lei cu titluri "Banca Transilvania"

Acţiunile "Fondul Proprietatea" au scăzut cu 1,41%

Şedinţa de tranzacţionare de vineri a ieşit în evidenţă prin scăderea tuturor indicilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB), BET coborând cu 0,48%, aceasta fiind cea de-a şaptea şedinţă consecutivă în care principalul coş de acţiuni al pieţei se depreciază.

Volumul înregistrat a fost de 53,96 milioane de lei, peste valoarea medie zilnică a acestui an, de circa 49,25 milioane de lei.

O parte a acestui rulaj a fost realizată prin trei transferuri efectuate pe piaţa "deal" cu titluri "Banca Transilvania" (TLV), însumând 8,14 milioane de lei, la preţul unitar de 2,2 lei, în scădere cu 0,68%.

Brokerii societăţii Prime Transaction detaliază, în raportul zilnic al companiei, evoluţia pieţei din ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii: "Indicii au scăzut şi astăzi (n.r. vineri), BET-FI având, de această dată, cea mai slabă evoluţie, -0,62%. Indicele fondurilor de investiţii a fost afectat de deprecierea mare a acţiunilor Fondului Proprietatea (FP), -1,41%. De altfel, FP a fost singurul emitent mare cu o variaţie de preţ de peste 1%, contribuind în mod semnificativ la scăderea majorităţii indicilor. Deşi volatilitatea a fost scăzută astăzi (n.r. vineri), valoarea tranzacţiilor a fost la un nivel destul de ridicat, de 11,7 milioane de euro, cea mai mare parte fiind înregistrată pe piaţa de acţiuni".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 16,24 milioane de lei, preţul de închidere al transferurilor cu titlurile societăţii bancare fiind de 2,2 lei/unitate.

Acţiunile "Electrica" (EL) au terminat şedinţa de tranzacţionare la preţul 12,9 lei/titlu, în urma unui rulaj de 9,37 milioane de lei, în depreciere cu 0,62%.

Tot vineri, au fost schimbate titluri "Romgaz" (SNG) în valoare de 7,2 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 31 lei/acţiune, în coborâre cu 0,32%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit acţiunilor "Transgaz" (TGN), cu un rulaj de 3,14 milioane de lei, cotaţia închizând la valoarea de 394 de lei/unitate, în apreciere cu 0,25%.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,49%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a depreciat cu 0,41%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a scăzut cu 0,34%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Electrocontact" (ECT): +6,02%

2. "Conted" (CNTE): +3,92%

3. "Uztel" (UZT): +3,00%

4. "Romcarbon" (ROCE): +2,48%

5. "Impact Developer & Contractor" (IMP): +1,64%

Topul celor mai mari scăderi

1. "UAMT" (UAM): -8,17%

2. "Carbochim" (CBC): -5,75%

3. "Ropharma" (RPH): -4,12%

4. "Şantierul Naval Orşova" (SNO): -3,57%

5. "Turism Felix" (TUFE): -3,36%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb