BVB Tranzacţii cu aproape 800.000 de acţiuni "Siretul" Paşcani

Rodica Orjanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 11 februarie 2004

Lichiditatea şedinţei bursiere de ieri a înregistrat o creştere comparativ cu cea din ziua precedentă. Valoarea tranzacţiilor încheiate ieri s-a ridicat la 60,94 miliarde de lei. Lichiditatea ridicată a fost determinată de transferurile încheiate ieri cu acţiunile BRD, în sumă de 23 miliarde de lei.

Pe fondul unei lichidităţi ridicate, tendinţa generală a cota-ţiilor a fost de creştere, toţi cei trei indici bursieri depăşind nivelul de luni. Indicii BET şi BET-C au înregistrat o apreciere cu peste 1%, în special datorită creşterii cursului acţiunilor BRD cu 5,5%, aces-tea avînd cea mai mare pondere în calculul indicilor.

La sfîrşitul şedinţei de ieri, "Kreyton Limited" a raportat că şi-a mărit numărul de acţiuni deţinute la "Rafinăria Astra Română" (ASP) pînă la 47,07%, după ce a cumpărat, săptămîna trecută, pachetul de 9,9% din capitalul social al ASP de la "InterAgro".

Pentru şedinţele următoare, brokerii nu estimează scăderi pronunţate ale cotaţiilor, avînd în vedere că numărul investitorilor care doresc să vîndă este redus. Ei susţin că rezultatele preliminate vor avea un impact pronunţat asupra cotaţiilor ac-ţiunilor. Titlurile SIF au avut o evoluţie staţionară, indicele ma-jorîndu-se cu 0,01% faţă de luni. Valoarea tranzacţiilor în-che-iate ieri cu acţiunile SIF s-a cifrat la 11,02 miliarde de lei. Cele mai căutate au fost acţiunile SIF "Oltenia", singurele care au încheiat şedinţa la un curs mai mare decît cel de luni. Brokerii susţin că interesul investitorilor pentru titlurile SIF "Oltenia" a fost determinat de faptul că societatea a raportat la finalul sesiunii rezultatele financiare preliminate pentru 2003.

"Banca Transilvania" Cluj

Cursul acţiunilor TLV a staţionat ieri la 5.450 lei/acţiune, valoare la care s-a stabilizat în ultima săptămînă. Lichiditatea ridicată a acţiunilor BRD a determinat şi creşterea interesului investitorilor pentru titlurile TLV, valoarea transferurilor fiind de 8,05 miliarde de lei. Brokerii susţin că preţul se va menţine şi în perioada urmă-toare la 5.450 lei/acţiune.

"Impact" Bucureşti

Preţul acţiunilor "Impact" a crescut ieri pînă la 5.300 lei/acţiune, valoare la care a fost realizată şi ultima tranzacţie. Cotaţia a crescut cu 1% faţă de nivelul înregistrat la finalul şedinţei de luni, pe fondul unei lichidităţi mai ridicate. Valoarea tranzacţiilor s-a cifrat la 1,21 miliarde de lei. Brokerii cred că investitorii aşteaptă anunţul privind majorarea capitalului social prin capitalizarea profitului din 2003, conducerea societăţii făcîndu-şi deja publică această intenţie.

"Siretul" Paşcani

Pe fondul unei lichidităţi ridicate, de aproape 800.000 de acţiuni, cotaţia acţiunii "Siretul" a crescut ieri cu 13,9% comparativ cu nivelul de luni. Volumul tranzacţionat ieri reprezintă aproape 3% din capitalul social al companiei. Preţul preferat ieri de investitori a fost de 5.400 lei/acţiune, iar cotaţia a urcat pînă la 5.800 lei/acţiune. Valoarea reprezintă maximul înregistrat în ultimul an de tranzacţionare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb