BVB Tranzacţii de peste 8 miliarde de lei cu obligaţiunile "Băncii Române pentru Dezvoltare"

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 21 iunie 2004

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni efectuate pe parcursul sesiunii bursiere de vineri a fost de 37,6 miliarde de lei, în scădere cu 45% faţă de nivelul înregistrat cu o zi înainte. Au fost efectuate, totodată, tranzacţii cu obligaţiuni emise de "Banca Română pentru Dezvoltare" la un preţ mai mare cu 1,75% decît valoarea nominală (25 milioane lei). Valoarea tranzacţiilor cu obligaţiuni BRD a fost de 8,1 miliarde lei.

Pe fondul aprecierii cursurilor la peste jumătate din simbolurile tranzacţionate, toţi cei trei indici bursieri s-au apreciat. BET-C a atins un nou maxim istoric, de 2.038,86 puncte, cu 46,64% mai mare decît nivelul înregistrat la începutul anului.

"Impact" Bucureşti

Pe parcursul sesiunii bursiere de vineri, cursul acţiunilor IMP a oscilat între 5.400 lei şi 5.500 lei/acţiune pe fondul unei lichidităţi ridicate. Preţul ultimei tranzacţii a fost de 5.400 lei/acţiune, acelaşi cu preţul de închidere de joi. Pe parcursul şedinţei au fost transferate, la preţul de 5.450 lei/acţiune, două pachete a cîte 100.000 de titluri fiecare, acestea fiind cele mai mari pachete de acţiuni IMP transferate vineri. Societatea vrea să îşi majoreze capitalul social cu 62,8 miliarde de lei, scop în care va emite acţiuni cu valoarea nominală 1.000 de lei. Acţionarii societăţii, înscrişi în Registrul Acţionarilor la data de înregistrare propusă pentru 5 iulie, vor primi gratuit o acţiune pentru fiecare şapte acţiuni deţinute.

"Petrolexportimport" Bucureşti

Preţul acţiunilor PEI s-a înscris pe un trend ascendent pe fondul unei lichidităţi scăzute. Ultima tranzacţie a fost efectuată la cursul de 780.000 lei/acţiune, cu 14,5% mai mare decît preţul de închidere de joi. "Petrolexportimport" şi-a diminuat săptămîna trecută capitalul social prin anularea acţiunilor rămase la dispoziţia sa, fapt ce a condus la creşterea profitului pe acţiune.

"SNP Petrom" Bucureşti

Preţul acţiunilor SNP a oscilat pe parcursul şedinţei bursiere de vineri între 2.420 lei şi 2.450 lei/acţiune, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Au fost transferate peste 2,1 milioane de acţiuni în valoare de 5,2 miliarde de lei. La jumătatea sesiunii a fost transferat un pachet de 155.000 de acţiuni (cel mai mare pachet transferat vineri) la cursul de 2.450 lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost realizată la cursul de 2.430 lei/acţiune, în scădere cu 0,8% faţă de preţul de închidere de joi.

SIF "Transilvania"

Cursul titlurilor SIF3 s-a înscris pe un trend ascendent, ajungînd de la 7.650 lei/acţiune (preţul de deschidere) la 7.950 lei/acţiune, după care, în partea a doua a sesiunii, cursul a început să scadă, nivelul minim atins fiind de 7.650 lei/acţiune. Ultimul transfer a fost efectuat la preţul de 7.850 lei/acţiune, cu 2% mai mare decît cursul de închidere de joi. Au fost transferate 209.291 titluri SIF3, valoarea totală a tranzacţiilor efectuate cu acestea fiind de 1,6 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb